|
Od djevojke auto...
|
| Author |
Message |
HONDA
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Od djevojke auto...
hahahhahaha oplakah ... ne da je vrijedan , nego je zlatan za te pare
Oplaka covjek. Nije ti sala...
Hajd' bas mi je drago da sam te nasmijao.
aaaaa joj ljudi, ljudski , pa ti stvarno mislis da sam ti ja neprijatelj ba ... ja ti samo pokusavam pomoc za tvoje dobro pasha ... gledaj ovo a i ostali pa prosudi ... kod mene izlozeni na parkingu
2007 MAZDA3 mehanicki mjenjac , presla 7500 milja cijena = 14.000$
2007 MAZDA6 automatic , presla 9000 cijena = 15.000
ti kad budes to svoje prodavo za dvije godine i kad ti ponude jedno 9500$ bi ce ti jasno sta pricam ... do tad uzivaj pasha 
Kakve ba veze ima Mazda 3 s ovim, majke ti?
Ne mozes porediti dva tako razlicita auta covjece.
Evo ja npr ne bih kupio novu Mazdu 3 i da je $1.000 a ne $14.000.
Ja ne osporavam tvoje znanje o autima i dilerskim foluskama, ali moras shvatiti da to nije svugdje isto. Zasto je Nissan Skyline R33 jeftin u Japanu a ovdje se prodaje po $50.000 i vise?
Ne shvatam po kojem ti kriteriju procjenjujes vrijednost auta.
Ali ti kriteriji su drugaciji gdje god da odes. Shvati to.
Uzmimo kao primjer Golfa dvojku. Moj stari je nedavno prodao svog 1987 Golfa, 1.3l motor, za 3.000 maraka u Sarajevu. Ovdje kod nas bi se isti prodao za mozda $500 do $1.000 u vrh glave. Drasticna razlika, ha?
Ja sam kupio 9 Hondi u proteklih 11 godina. Znam dobro ta auta, znam im i lose i dobre osobine, znam im procijeniti vrijednost cim ih pregledam/provozam. Nisam laik.
Opet ponavljam, nadji mi ti isti S2000 u istom stanju, s hard-topom ispod $15.000 i ja ti poklanjam obadva svoja auta.
Evo pa se sam uvjeri kako se krecu cijene ovih auta kod nas:
S2000 Los Angeles
Znaci, hocu isti S2000 sa hard-topom i ne preko 38.000 predjenih milja, da je sve originalno, da nista nije prefarbavano i da nije bio ni u kakvom udesu. I mojne mi sad izvuci nekog sa troduplom miljazom i sumnjivom historijom. Imaj u vidu i to da je pola njih koristeno za razne utrke.
Fakat ne znam zasto si ti toliko navalio da me ubijedis da su nas oderali.
Ako je to za moje dobro, kao sto kazes, to stvarno nije potrebno. Hvala.
Naravno da bih i ja volio da je to moglo jeftinije. Zasto da ne?
Mislim, moglo je jeftinije. Ja sam to vec i rekao. Ali u tom slucaju bi dobio auto bez hard-topa, sa troduplom miljazom i hrpom imperfekcija. Razumijemo li se?
|
|
| 06-01-2007 08:14 PM |
|
|
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
ma kako se ne razumijemo ... dok je takvih ko ti auto industrija nece nikad propast ovdje ... hvala na podrsci
manijak ne moze biti svak
|
|
| 06-01-2007 08:57 PM |
|
 |
HONDA
Member

Status:
|
ma kako se ne razumijemo ... dok je takvih ko ti auto industrija nece nikad propast ovdje ... hvala na podrsci 
ha ha HA! Evo grohotom se smijem.
Nista licno, ali postajes malo dosadan haveru, i nimalo nisi smijesan. Ne znam sta pokusavas postici... Kao eto, ti si alfa lafcina diler a ja naivni kupac neznalica. Pa eto, neka bude tako. Sta vise da ti kazem? Ne zelim se s tobom prepirati oko ovoga.
Ti si u svojoj glavi zamislio da su nas oderali ali nisi uzeo u obzir sve faktore po kojima se procijenjuje vrijednost jednog auta u odredjenom gradu/drzavi. I onda mene uzimas za laika i kretena zbog toga, i nesto mi se lafo ismijavas... Bjaaaaaaaazi!
A jos mi nisi nasao isti S2000 za $15.000...
|
|
| 06-01-2007 09:21 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
Nista licno, ali postajes malo dosadan haveru, i nimalo nisi smijesan. Ne znam sta pokusavas postici... Kao eto, ti si alfa lafcina diler a ja naivni kupac neznalica. Pa eto, neka bude tako. Sta vise da ti kazem? Ne zelim se s tobom prepirati oko ovoga.
Ti si u svojoj glavi zamislio da su nas oderali ali nisi uzeo u obzir sve faktore po kojima se procijenjuje vrijednost jednog auta u odredjenom gradu/drzavi. I onda mene uzimas za laika i kretena zbog toga, i nesto mi se lafo ismijavas... Bjaaaaaaaazi!
aaa nisam jos al sam zato clanu ovog foruma sredio prije godinu dana novu WRX Imprezu za iste pare sto si ti platio tu veledali hondu 2001 sa preko 60 hiljada milja ... hoces mozda sad rec da ni WRX ne bi uzeo da ti dzaba nude il se ta honda kolko je dobra ne moze poredit ni sa Imprezom WRX ... haj bjezi ba ... nisu te uzeli uopste , ma jok
manijak ne moze biti svak
|
|
| 06-01-2007 10:05 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Kad vec stvari tako dobro stoje, pade mi nesto na pamet.
Imam poziv za porodicno okupljanje 2009-te u Clevelandu.
Posto nema nacina da se vozim autom do tamo bas bi bio fazon da rodbini vadim frcu autom koje bi me tamo sacekalo.
(da ne budem vozen il' da ne hodam pjesaka)
Onako, neka sprava koja ih iritira. 
To bi bilo zgodno.
Da li se to srediti?
|
|
| 06-01-2007 10:46 PM |
|
 |
goranj
Junior Member

Status:
|
hej moj cala ovo je nova generacija koja kupuje sta hoce a ne sta je povoljno koga interesuju te mazde? imas li kakvu supru turbo 1993.5-1997
povoljno? sifra: $500 na kafu i point za reputaciju
pozdrav komsija
ooooooo pasha , jel ti onaj motor jos ziv ... za supru cu morat nazvat okolo pa kad naleti na "trade in" prozovem te
nema problema ali hocu da znam ko joj je i otac i majka mora biti
!!!CLEAN!!! potpuno stok sa sto je moguce manje milja ako je moguce placam high retail blue book + na kafu
motor sam davno prodao bole leda od njega, ostarilo se
|
|
| 06-02-2007 04:55 AM |
|
|
goranj
Junior Member

Status:
|
pusti calu on gleda na auta onako trgovacki ako je auto cisto i ako ga nije neki balavac izderao dobra je cijena. A i koga briga za cijenu? Dao za ratu za auto ili za nesto drugo pare odose.
|
|
| 06-02-2007 05:08 AM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Kad vec stvari tako dobro stoje, pade mi nesto na pamet.
Imam poziv za porodicno okupljanje 2009-te u Clevelandu.
Posto nema nacina da se vozim autom do tamo bas bi bio fazon da rodbini vadim frcu autom koje bi me tamo sacekalo.
(da ne budem vozen il' da ne hodam pjesaka)
Onako, neka sprava koja ih iritira. 
To bi bilo zgodno.
Da li se to srediti?
Hm?
Ja dam prijedlog, a niko ne reaguje.
Sve k'o neki poslovni ljudi.
Gdje su to ti poslovni ljudi koji vide "priliku u svakoj prilici"?
Da se ovdje mozda samo ne supljira?
|
|
| 06-02-2007 07:41 AM |
|
 |
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators
Status:
|
Nisam skontao sta si mislio? Hoces da kupis auto dok si tamo?
Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
|
|
| 06-02-2007 04:07 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Nisam skontao sta si mislio? Hoces da kupis auto dok si tamo?
Najpribliznije: Da ga imam - koristim dok sam tamo.
Sad... da ga definitivno kupim pa npr. poslije toga vucem u Bosnu...
To vec ne znam.
Nisam o tome razmisljao na taj nacin.
|
|
| 06-02-2007 07:13 PM |
|
 |
|
|