|
Od djevojke auto...
|
| Author |
Message |
prelude za lude
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: Od djevojke auto...
HONDA, svaka cast na odabiru auta. Izmamit ce sigurno nebrojeno puta osmjeh na lice.
Poredjenja cijena radi: u Hrvatskoj imaju ( ono sto ja znam) dvije na prodaju. Jedna je 25 000 eura ali joj je vec dva puta mijenjan motor, a druga je 27 000 eura bez PDV. U glavnom, ko suho zlato su.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 06-04-2007 07:35 AM |
|
|
HONDA
Member

Status:
|
HONDA, svaka cast na odabiru auta. Izmamit ce sigurno nebrojeno puta osmjeh na lice.
Poredjenja cijena radi: u Hrvatskoj imaju ( ono sto ja znam) dvije na prodaju. Jedna je 25 000 eura ali joj je vec dva puta mijenjan motor, a druga je 27 000 eura bez PDV. U glavnom, ko suho zlato su.
Hvala majstore.
Sto se osmjeha tice, ja nabacim kez cim kljuc pogledam. hehehe
|
|
| 06-04-2007 02:21 PM |
|
 |
HONDA
Member

Status:
|
ma kako se ne razumijemo ... dok je takvih ko ti auto industrija nece nikad propast ovdje ... hvala na podrsci 
ha ha HA! Evo grohotom se smijem.
Nista licno, ali postajes malo dosadan haveru, i nimalo nisi smijesan. Ne znam sta pokusavas postici... Kao eto, ti si alfa lafcina diler a ja naivni kupac neznalica. Pa eto, neka bude tako. Sta vise da ti kazem? Ne zelim se s tobom prepirati oko ovoga.
Ti si u svojoj glavi zamislio da su nas oderali ali nisi uzeo u obzir sve faktore po kojima se procijenjuje vrijednost jednog auta u odredjenom gradu/drzavi. I onda mene uzimas za laika i kretena zbog toga, i nesto mi se lafo ismijavas... Bjaaaaaaaazi!
A jos mi nisi nasao isti S2000 za $15.000... 
aaa nisam jos al sam zato clanu ovog foruma sredio prije godinu dana novu WRX Imprezu za iste pare sto si ti platio tu veledali hondu 2001 sa preko 60 hiljada milja ... hoces mozda sad rec da ni WRX ne bi uzeo da ti dzaba nude il se ta honda kolko je dobra ne moze poredit ni sa Imprezom WRX ... haj bjezi ba ... nisu te uzeli uopste , ma jok
Jaro, problem je u tome sto ja auta gledam iz jedne druge perspektive. Ti ih vidis kao objekte na kojima se uzima lova. Tu je glavna razlika.
I ne budi uporan covjece, NE ZANIMA ME TVOJE MISLJENJE.
NE ZANIMA ME KOME SI TI SREDIO AUTO ZA DOBRU CIJENU.
NE ZANIMA ME STA TI MISLIS O OVOM AUTU. Eto da ti tako kazem, kad vec ne mogu fino na ljudski nacin da ti objasnim.
Honda ima 60 hiljada KILOMETARA, ne milja. Citaj malo pazljivije.
I jos jedno, ja nikad nisam rekao da je S2000 najbolji auto i da se ne moze porediti sa WRX-om. Ne stavljaj mi rijeci u usta.
Drugo, WRX-a sam vozio milion puta. Dobar je auto, ali ne bi bio moj izbor. Ja licno ne volim auta s 4 vrata, a nisam ni neki veliki ljubitelj turbo motora. I opet ti poredis kruske i jabuke...
Ja sam, za razliku od tebe, istinski ljubitelj automobilizma. Ne gledam auta kroz lovu, ne gledam ih kao statusne simbole, niti samo kao transportaciju.
A ti izgleda i ne vidis dalje od tog tvog dilera. Uletio si tu, naucio stvar-dvije o autima, i sad mislis da si neki lafcina i da mozes svakome soliti pamet. Nisi prvi haveru. Nalijetao sam ja na takve i prije tebe.
Halo covjece, ti radis na auto DILERU a ne za McLaren F1 tim. Spusti se loma iz oblaka. Radio sam i ja na Nissan dileru kao i na jos jednom manjem. Pa sta sad? Imam i prijatelja koji to rade i danas, i koji su to radili prije. Sav mi je taj biznis itekako poznat. To sam napustio jer nisam tip koji moze mirne duse uzimati ljudima tesko zaradjen novac. Nisam htio da mi hljeb bude necija muka. Uostalom, tako bi izgubio i ljubav prema autima.
Eto kazes da ce mi za 2 godine nuditi $9500 za ovaj S2000. To dovoljno ukazuje na cinjenicu da pojma nemas o ovom autu. Uostalom, mi ga nemamo namjeru prodavati u narednih 5 godina, pa mozda ni poslije toga. A koliko cemo dobiti za njega ako ikad prodamo, to je nasa stvar.
Iznio si svoje misljenje, malo si se pravio vazan, malo si dosadjivao i skretao s teme, i mislim da je dosta za sad. Tvoje misljenje je samo to - tvoje misljenje. I to samo misljenje bez ikakvih pravih argumenata koji bi me uvjerili da si upravu. Eto, fino sam ti ponudio obadva svoja auta ako mi sad nadjes isti S2000 u Kaliforniji za $15.000 kad vec tvrdis da toliko vrijedi. To se jos nije desilo. Zato popusti malo i ne budi vise dosadan.
Ovakav S2000 sa 38.000 milja, ovako dobro ocuvan i sa hard-topom se ne moze u Kaliforniji naci za $15.000. Ja ti to garantujem.
|
|
| 06-04-2007 03:28 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
E ja taman skrenuo s teme a oni nastavili da se svadjaju
|
|
| 06-04-2007 03:54 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
sta sam ja sad uradio ... sta ja mogu kad se lik pali ko peljesac
P.S. A TI HONDA REGISTRUJ FORUM PA FINO KOMANDUJ RAJI DA PISE STA JE TEBI DRAGO CUT... MENI NECES ... ZDRAO
manijak ne moze biti svak
This post was last modified: 06-04-2007 04:15 PM by PITAROZDER.
|
|
| 06-04-2007 04:02 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
E stvarno ti kad nesto zapnes, ne bi popustio nema sanse...reci covjeku cestitam neka te haijrli sluzi...ko sto si meni rekao cestitam na tituli i to je to...a nikad manijaka ubjediti u nesto i to ti je...hahahahahaaa...da se moze pozitiva davati vise puta ja bih ti dao 10...legenda si...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-04-2007 04:15 PM |
|
|
HONDA
Member

Status:
|
sta sam ja sad uradio ... sta ja mogu kad se lik pali ko peljesac
Ne palim se ja k'o Peljesac vec kao Golf dizelas na Bjelasnici u po zime. hehehe
Kad znam o cemu pricam onda stojim iza toga 100%.
|
|
| 06-04-2007 04:16 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
E stvarno ti kad nesto zapnes, ne bi popustio nema sanse...reci covjeku cestitam neka te haijrli sluzi...ko sto si meni rekao cestitam na tituli i to je to...a nikad manijaka ubjediti u nesto i to ti je...hahahahahaaa...da se moze pozitiva davati vise puta ja bih ti dao 10...legenda si...
kako cu mu cestitat da ga hairli sluzi kad mu je trebino auto
manijak ne moze biti svak
|
|
| 06-04-2007 04:22 PM |
|
 |
HONDA
Member

Status:
|
P.S. A TI HONDA REGISTRUJ FORUM PA FINO KOMANDUJ RAJI DA PISE STA JE TEBI DRAGO CUT... MENI NECES ... ZDRAO[/color][/b]
hahahahaha
Ne komandujem ja tebi sta da pricas, boze sacuvaj. Ali budi spreman dokazati ono sto tvrdis da je tacno. To je sve.
Ja jednostavno stojim iza svog misljenja i evo jos cekam da mi dokazes da si u pravu. To se radi na pismen i kulturan nacin; fino se obrazlozi misljenje, podupre se validnim argumentima i dokazima, da se svi mogu uvjeriti da je to tako. Kad to uradis, pasa moj, onda mozemo dalje o ovome razgovarati.
|
|
| 06-04-2007 04:28 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
kako cu mu cestitat da ga hairli sluzi kad mu je trebino auto 
Pardon...do mene...da je hairli sluzi...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-04-2007 04:31 PM |
|
 |
|
|