|
Od djevojke auto...
|
| Author |
Message |
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: Od djevojke auto...
P.S. A TI HONDA REGISTRUJ FORUM PA FINO KOMANDUJ RAJI DA PISE STA JE TEBI DRAGO CUT... MENI NECES ... ZDRAO[/color][/b]
hahahahaha
Ne komandujem ja tebi sta da pricas, boze sacuvaj. Ali budi spreman dokazati ono sto tvrdis da je tacno. To je sve.
Ja jednostavno stojim iza svog misljenja i evo jos cekam da mi dokazes da si u pravu. To se radi na pismen i kulturan nacin; fino se obrazlozi misljenje, podupre se validnim argumentima i dokazima, da se svi mogu uvjeriti da je to tako. Kad to uradis, pasa moj, onda mozemo dalje o ovome razgovarati.
procitaj post prije ovoga sto si napisao da ne skaces sam sebi usta ... ja sam ti reko otidji i ponudi auto dileru i sve ce ti bit jasno kako si ti proso
manijak ne moze biti svak
|
|
| 06-04-2007 04:38 PM |
|
|
HONDA
Member

Group: Registered
Status:
|
procitaj post prije ovoga sto si napisao da ne skaces sam sebi usta ... ja sam ti reko otidji i ponudi auto dileru i sve ce ti bit jasno kako si ti proso
A ti procitaj barem jedan moj post u potpunosti. To za nudjenje auta dileru sam ti vec odgovorio. To je apsurd, cista glupost, i samo neinformisana osoba bi prodala svoj auto dileru. Naravno da bi mi vi i takvi kao vi ponudili neku smijesnu cifru za auto. To meni nije nista novo. ALI TA CIFRA NIJE I STVARNA VRIJEDNOST AUTA. Diler uvijek ponudi za trade-in puno puno manje nego sto auto vrijedi. Ti koji radis na dileru bi to trebao znati.
|
|
| 06-04-2007 05:14 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Status:
|
A ti procitaj barem jedan moj post u potpunosti. To za nudjenje auta dileru sam ti vec odgovorio. To je apsurd, cista glupost, i samo neinformisana osoba bi prodala svoj auto dileru. Naravno da bi mi vi i takvi kao vi ponudili neku smijesnu cifru za auto. To meni nije nista novo. ALI TA CIFRA NIJE I STVARNA VRIJEDNOST AUTA. Diler uvijek ponudi za trade-in puno puno manje nego sto auto vrijedi. Ti koji radis na dileru bi to trebao znati.
hahahahahah stvarna cifra je koliko ti kazes , vidim ja ... kako je god glupost prodat auto dileru , ista je "glupost" kupovat polovno kod dilera i rec kako si platio cijenu koliko auto vrijedi ... jel to "majka tereza" radi u tom dileru pa dzaba kola daje ... haj sviju ti ne lupaj ... regularno su te uzeli brat, bratu 3500-4000$ ... zviznuli te sa 21.000-22.000 i dali ti "popust" na sto si ti naletio ... haj fino nek je hairli da se moj drug pajero ne sekira kako ti nisam cestitao hahahahah
toliko do mene da vise dzaba ne zabavljamo raju
|
|
| 06-04-2007 05:45 PM |
|
 |
HONDA
Member

Status:
|
hahahahahah stvarna cifra je koliko ti kazes , vidim ja ... kako je god glupost prodat auto dileru , ista je "glupost" kupovat polovno kod dilera i rec kako si platio cijenu koliko auto vrijedi ... jel to "majka tereza" radi u tom dileru pa dzaba kola daje ... haj sviju ti ne lupaj ... regularno su te uzeli brat, bratu 3500-4000$ ... zviznuli te sa 21.000-22.000 i dali ti "popust" na sto si ti naletio ... haj fino nek je hairli da se moj drug pajero ne sekira kako ti nisam cestitao hahahahah
toliko do mene da vise dzaba ne zabavljamo raju 
Ama sta je s tobom covjece??? Opet ponavljam, BOLI ME NEKA STVAR KOLIKO SU LOVE DIGLI NA TOM AUTU I ZA KOLIKO SU GA ONI DOBILI.
Da ti prevedem na Kineski???
Naravno da su zaradili 3-4 milje, JASNO MI JE TO. U jednom od ranijih mojih komentara sam ti i objasnio kako to ide. Ne moze bilo ko dobiti istu cijenu kao hebeni diler. Ti bi to trebao znati! Kako jos da ti objasnim, haveru?
Ako je diler platio taj auto $14.000 to ne znaci da i Zgembo Adislic moze kupiti isti auto po istoj cijeni. Ti znas koliko vi palite raju po usima za trade-in, i koliko placate za auta po aukcijama. Zato i mislis da su nas oderali. Ali kad sagledas situaciju iz Zgembinog ugla, onda to sve izgleda puno drugacije. Ali ti ne vidis dalje od svog svetog dilera.
Znaci, ne interesuje me uopste koliki je dilerov profit. Shvatas?
Sve sto je mene interesovalo je to da je auto u odlicnom stanju, da nema nikakvih problema, da nije prefarbavano/udarano, da je niska miljaza, i da je cijena povoljna tj. da cijena nije visa od prosjecne cijene tog auta na kalifornijskom trzistu. TACKA.
Uopste me ne zanima koliko je love diler zaradio prodavsi nam taj auto.
Shvati vec jednom!
Shvatam ja sta govoris, ali nema logike care.
Pa to je kao kad Zgembo ode u prodavnicu, kupi strucu hljeba za 1.5 marku, a ti mu kazes da ga je prodavnica oderala jer prodavnica dobija taj isti hljeb od pekare za 50 feninga. Ili da mu kazes da ponudi tu istu strucu nazad prodavnici pa da vidi koliko ce za nju dobiti. HALO?! Naravno da mu prodavnica nece ponuditi 1.5 maraka kad je mogu dobiti za 50 feninga. Sta to znaci? To znaci da je vrijednost struce hljeba i dalje 1.5 maraka a ne 50 feninga.
Ekonomija ti nije bas najjaca strana, da se primjetiti...
|
|
| 06-04-2007 08:41 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Status:
|
hahahah ne interesuje te cijena i nema veze koliko su te uzeli...da i to cujem...tebi je sad ok sto si platio 3-4 milje vise poslije 10 strana ispisanih ... to pasha zazmiris, potpises , progutas knedlu , odes kuci i svima kazes kako si super "deal" dobio za auto i ako ti kojim slucajem neko kaze da nisi u pravu odma mu reci da pojma nema
|
|
| 06-04-2007 09:28 PM |
|
 |
HONDA
Member

Status:
|
hahahah ne interesuje te cijena i nema veze koliko su te uzeli...da i to cujem...tebi je sad ok sto si platio 3-4 milje vise poslije 10 strana ispisanih ... to pasha zazmiris, potpises , progutas knedlu , odes kuci i svima kazes kako si super "deal" dobio za auto i ako ti kojim slucajem neko kaze da nisi u pravu odma mu reci da pojma nema
Pa fakat mi nije jasan tvoj cilj. Sta pokusavas postici?
Pa jedan tip koji radi na dileru bi trebao znati kako te stvari hodaju. Jok ti.
Trade-in cijena, veleprodajna cijena i cijena koju dileri dobiju na aukcijama NISU CIJENE PO KOJIMA SE PROCJENJUJE VRIJEDNOST AUTA. HALO!!!! CUJEMO LI SE?!
Ovdje se uglavnom ide po takozvanoj "blue book" vrijednosti.
Svako moze otici na http://www.kbb.com (Kelley Blue Book) i provjeriti koliko vrijedi neki polovan auto.
Tamo, medjutim, ti daju tri razlicite vrijednosti:
-Trade-in
-Private party
-Suggested retail
Trade-in UVIJEK izbaci manju cifru od ostale dvije. Naravno.
Evo, "Suggested Retail" tj. preporucena prodajna cijena za ovaj auto je:
$22,015, kao sto mozes vidjeti ovdje: kbb S2000 suggested retail value
Ako kupujem od privatnika, onda je ta cijena $19,840.
Ako hocu da procijenim koliko bi dobio ako ga odvedem dileru kao trade-in, onda ove gornje dvije vise ne vaze, nego je trade-in vrijednost $17,775.
kbb S2000 trade-in value
Samo sto dileri, naravno, uvijek ponude jos manje da bi oni zaradili sto vise. Njima nije zao sto ljude deru maksimalno, nego cvijetaju od radosti kad im to upali. Jos se jadnicima ismijavaju i sprdaju se na njihov racun.
Posteno zaradjena lova, nema sta. Zato sam i napustio taj posao, ne bih mogao spavati mirno...
Dakle, mene nije interesovao trade-in value, jer ja taj auto ne mogu dobiti po toj cijeni. Nijedan diler nece to meni prodati po istoj cijeni.
Ako dileri bas hoce da se rijese auta, da ga brzo prodaju, onda dodaju nekih $400-500 na cijenu koju su oni platili i to je to. Pokriju troskove i oni zarade barem par stotina i cao. To vazi za auta koja nisu popularna i koje je tesko prodati. Ili ako im treba prostora za novu posiljku auta itd.
Dalje... S2000 je jedan od auta koje je tesko naci u odlicnom stanju, s obzirom da ih se pola koriste kao trkalice. Prodavan je u ogranicenim kolicinama. Pratim sve vezano za ovaj auto od kako je izasao na trziste i znam o cemu govorim. Svaki S2000 koji je super ocuvan, sa niskom miljazom, bez udesa, vrijedi vise nego neki prosjecno ocuvan S2000. Ja sam nasao jedan takav, cijena je bila ispod "blue book" procijenjene vrijednosti, a ujedno je to bio najbolji koji sam mogao naci. A gledao sam mnoge, sto na dilerima, sto kod privatnika. Za mene je to povoljno, kupili auto i CAOOOOOOOOOO. Sretni smo bili sto smo uopste nasli takav S2000.
Tu nema vise sta da se prica.
Ja uopste nikad i ne bih kupio polovan auto sa dilera. Svaki auto koji sam do sad kupio (njih desetak) sam kupio od privatnika/vlasnika. Medjutim, kad je S2000 u pitanju, to nema veze. Trazen je, popularan je i cijena od vlasnika do dliera ne varira previse. Tako je i sa drugim takvim autima.
Drugo je sto ti sve to vidis iz svog malog ugla. Ti si samo navikao derati ljude i na njima zaradjivati, pa ne gledas na ove neke druge stvari.
I ponavljam opet, po ko zna koji put, NADJI MI TI OVAKAV ISTI S2000 ZA $15.000 U KALIFORNIJI I JA TI POKLANJAM OBADVA SVOJA AUTA!
Znaci, hajde eto, nadji ga, DOKAZI mi da si u pravu. Nemoj samo ponavljati kao papagaj da su me oderali. DOKAZI MI!
Ponavljanje jedne te iste stvari nece od nje napraviti fakt. Fakt je ono sto se moze dokazati, sto svi mogu vidjeti i zakljuciti da je to tako.
DOKAZI MI DA SI U PRAVU. NADJI ISTI AUTO ZA $15.000 i JA TI SKIDAM KAPU I PRIZNAJEM DA SAM LEVAT. DO TADA - ZDRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA'O
This post was last modified: 06-04-2007 11:02 PM by HONDA.
|
|
| 06-04-2007 10:54 PM |
|
|
nismo
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
ne mogu da vjerujem pa sta radite kad prije ovoliko komentara napisaste...
HONDA nek je tebi sretno i da ti djevojku auto posluzi, ako je ona zadovoljna sve ostalo je OK..
Golf 1.3
Peugeot 205 1.9 CTI cabrio, 1.1 CTI cabrio
Jetta 1.8 GTI
Nissan 200sx 1.8 turbo 16valve
http://www.bhtuning.com
|
|
| 06-05-2007 05:02 AM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Status:
|
Posteno zaradjena lova, nema sta. Zato sam i napustio taj posao, ne bih mogao spavati mirno...
hahahahahhaha pa sam si priznao da su te uzeli 3000-4000$ , sta sad opet vristis upaljen ko kutnjak ... haj vidi da ti se opet nije ko parkiro isperd garaze da ne izgubis opet taj poso sto radis ... ja svoju lovu posteno zaradjujem i spavam mirno pasha i pripazi malo oko tog "posteno zaradjena lova" da ne bi ovo otislo u pogresnom pravcu
|
|
| 06-05-2007 02:11 PM |
|
 |
HONDA
Member

Status:
|
da ne bi ovo otislo u pogresnom pravcu
bla bla bla bla
Ne mozes dokazati da si upravu pa prosipas gluposti i dalje.
|
|
| 06-05-2007 02:18 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Status:
|
da ne bi ovo otislo u pogresnom pravcu
bla bla bla bla
Ne mozes dokazati da si upravu pa prosipas gluposti i dalje.
vrijedjanje je nedostatak rijecnika lave
|
|
| 06-05-2007 02:24 PM |
|
 |
|
|