Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 4 [5] Last »
okupljanje tuzlanske raje
Author Message
prelude za lude
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline

Pa sta ima veze sto ste se okupljali tamo 99-te. Ja sam na toj pisti jurcao svaki dan 94-96. Samo kad malo razmislim, nije mi nikako jasno kako ste se okupljali 99-te kad je kompletna pista te godine bila u sastavu SFOR baze. Laughing Laughing Laughing Laughing

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
04-21-2005 03:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
daki
Posting Freak

prelude za lude Wrote:
Pa sta ima veze sto ste se okupljali tamo 99-te. Ja sam na toj pisti jurcao svaki dan 94-96. Samo kad malo razmislim, nije mi nikako jasno kako ste se okupljali 99-te kad je kompletna pista te godine bila u sastavu SFOR baze. Laughing Laughing Laughing Laughing

Ja sam na toj pisti jurcao svaki dan 94-96.

??? Pa kako si ti onda jurco hehehe Rolling Eyes Question Question :arrow: Wink mislim da se niste skontali ko na koju pistu misli

04-21-2005 05:02 PM
PROTEKT
Junior Member
**

vidim da si ti neki pametnjakovic ! za tvoju informaviju tj prije 5 godina na toj pisti su se utrkaavali vec zaboravljen idoli ................ ako si cuo za njih ............ raspitaj se malo !
pzdrav ekipi redakcije " auto magazin "
Smile

04-21-2005 08:06 PM
prelude za lude
Posting Freak

Audi_ Wrote:

prelude za lude Wrote:

Ja sam na toj pisti jurcao svaki dan 94-96.

??? Pa kako si ti onda jurco hehehe Rolling Eyes Question Question :arrow: Wink mislim da se niste skontali ko na koju pistu misli

Pa govorimo o jednoj pisti. Period 94-96, pista je bila slobodna i nije bilo SFOR u ovoj zemlji. Mislim da je tu pistu zauzeo 96 ili 97.

04-21-2005 08:14 PM
prelude za lude
Posting Freak

PROTEKT Wrote:
vidim da si ti neki pametnjakovic ! za tvoju informaviju tj prije 5 godina na toj pisti su se utrkaavali vec zaboravljen idoli ................ ako si cuo za njih ............ raspitaj se malo !
pzdrav ekipi redakcije " auto magazin "
Smile

Ma ne pravim se ja pametnjakovic, ti si zapoceo ovu pricu. 99-te se nije mogao niko utrkivati na ovoj pisti jer je tu bila SFOR baza. Neznam ko se utrkivao na toj pisti jer ja nisam dolazio na te manifestacije niti sam cuo za njih, ali znam sigurno da se nije mogao niko utrkivati na njoj prije 5 godina i nije sigurno moglo do kraja 2001. godine.

04-21-2005 08:21 PM
prelude za lude
Posting Freak

To PROTEKT

Kako bi bilo da se predstavis u clanovima?! Ili te vec poznajemo?
Mozda Fabia?

04-21-2005 08:37 PM
daki
Posting Freak

Sta ja znam, ja samo pitam iz vasi komentara... ja sam tad skupljo gelere, al to neznaci da sad nesto losije vozim Smile) frajer idje moj cadzo smjesta 200ta, a da je pista iso bi trista, HrHrhrRHh, salim se ... Ovo ne vodi nigdje, .. bezveze

04-21-2005 08:47 PM
Audi
Member

ja sam cuo da je ta pistica, Zvacemo je Daketova, stroj, ne znam bas koliko je dugacka ali po onom sto sam vidio, sa klipova i Audi_ - jeve letove, moze se rec da je odlicna, a ko je kad jurco po njoj .... i ko sad jurca .... a ko ce tek da jurca ... relativnost

Od ZDK do jupitera kroz aleju svi smo na*ebali barem jednom
05-05-2005 10:50 AM
airman1
Member

Pista na Ciljugama, nesudjena lokacija prvog Tuzlanskog aerodroma (civilnog) duga je oko 2500m, siroka je oko 40m. Od Februara '96 do 2001 bila je pod kontrolom SFOR-a (radio sam tamo) pa nije bilo ni govora da se neko tu trkao '96 ili '99. Vojska Federacije ima ogradu na sredini piste i u principu nema interesa za drugim dijelom piste, koji je dodatno prosiren stajankama za helikoptere koji mogu prakticno posluziti ko parking isl. U svakom slucaju najpametniji put da se tamo bilo sta organizira, osim neformalnih okpuljanja je kroz VF, jer on i tamo imaju samo strazu, tako da sumnjam da bi im ista smetalo da se tamo nesto radi. Mozda bi se cak moglo nesto dogovorit sa njima da se koristi dio njihovog kruga kao nekakav Parc Ferme ili jedostavno da se ima vise prostora. A za "Tuzlake" koji ne znaju gdje je, krenes brate za Sarajevo, pa jedno 300-400 m prije nadvoznjaka na izlazu iz Zivinica ima jedno skretanje lijevo, mislim da ima cak i putokaz. Tu skrenes lijevo i ides jedno 500-600m dok ne dodjes do kapije VF, produzis dok ne vidis kuda se ulazi. Pista je u blagom nagibu prema Istocnoj strani (zbog odvoda vode jer je Spreca plavi, a za avion to nije puno vazno), medjutim kad sam ja tamo bio zadnji put (prije jedno 4 godine) imala je poprilicnu rupu negdje na zadnjoj trecini, na sred piste. Prva je steta sto objekat stoji, bilo bi interesantntno sklopiti nekakav konzorcij ulagaca i to sve skupa otkupiti od VF jer je grehota da tako truhne (neka je TK skrkao preko 11 milona KM u Medjunarodni Aerodrom na Dubravama! magarci!). Mislm da bi se tu, za relativno male novce moglo svasta napraviti, pogotovo imajuci u vidu dizanje ceste TZ-SA na nivo brze ceste (ako opet ne slazu ali valjda nece) i blizinu Hrvatske i Srbije. Sve ima samo pameti nema. Mislim da vam je najbolje otici u bazu VF na Ljubacama i vidjeti sa Majorom Edom Hadzicem sta se moze odraditi, tu a onda ako se sta dobije od njih napismeno to samo dati u MUP i pokriti se kakvom legalnom organizacijom i onda vam policija moze samo pljunuti pod prozor! Eto ga. Sve zvuci lako, ali posto ja znam moje Tuzlake, od toga nema nista, smo se sjetite prvog odgovora na ovu temu! Jos se mi dijelimo na "Tuzlake" i ostale i slicne gluposti. Trebace neko sa strane da nam se uvali i to sve odradi, a onda cemo mi da kukamo na "dosle" kako nam sve otimaju a mi sjedimo na guzici i cekamo da se to desi! Pricali smo ja Edis o ovome davno, prije nego sto se SR zahuktao, cak se i raspravljali, ja ovo isto napisao, gotovo u dlaku, ima tome 2 godine jel' de Edise i sta je se za to vrijeme desilo u TZ? Nsita!

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
09-03-2005 03:22 AM
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 4 [5] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Okupljanja raje iz Sarajeva Fele 34 1,682 08-28-2007 05:54 AM
Last Post: pajero1987
Icon_mrgreen Okupljanje par clanova PUNGAS Rainman 124 4,417 03-30-2007 05:19 AM
Last Post: Civic 16V
  Okupljanje clanova Skenderija 17.02.07 Rainman 81 3,031 02-20-2007 08:37 AM
Last Post: cenga
  Okupljanje clanova PG ajdin_ze 132 4,098 02-18-2007 09:29 PM
Last Post: cenga
  Porsche okupljanje u Mostaru Terminal 10 1,246 09-19-2006 08:29 PM
Last Post: Kostur

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: