Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
Opel astra temperatura
Author Message
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Opel astra temperatura

Na Astri G sa 1.6 motorom postoji prednji nosac motora (koji se sa bloka veze na prednji vezni dio) koji zapravo nista ne nosi nego drzi motor u ravnotezi i majstori cesto polete da kontatuju da je "otisao" jer je sam po sebi labav i gumeni dio cak ima rupu. Moj brat je razbio na kamen taj nosac sa kojeg je otpao komad i ja sam mislio da se rupa pojavila na gumenom dijelu i da je labav zbog toga, medjutim kad je stigao novi dio bio je isto tako labav i sa izbusenom gumom... Mozda je taj momak ugledao taj nosac...

Proud to be BMW E 21 owner!
02-20-2008 08:51 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
x-man
Junior Member
**

Da radi se o nosacu kojeg je on vidio na prednjoj strani tj do hladnjaka. A ove sa strane nosace koliko je uspio da vidi su valjda dobri.
A fora oko tog nasace je u tome sto je majstor konstatovao da zbog njega auto trza ajmo to tako nazvati. To je tesko objasniti dok se nebi sjelo i probalo auto. Kada se salta iz prve u drugu auto na mjestu gdje kvacilo hvata trzne, kao da je gas totalno ne uskladjen. Ali to nije slucaj covjek se mora podruditi bas mnogo da do toga ne dodje a zasto pa zato sto i pri najnormalnijem saltanju bez ikakvog divljanja iz prve pa u drugu ako ne piritisnes malo gas auto trzne mnogo. A kako to izvesti kada prvih cantimetar dva nista nedjeluje gas. To izgleda glupo ali ja i poslije voznje od dva tri dana ne mogu da presaltam normalno...

A osim toga ko se razumije u to zna sta se desava kada je mehanicar posumljao da je nosac motora(poslije voznje)..

02-20-2008 10:20 PM
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators

goran16v Wrote:
Na Astri G sa 1.6 motorom postoji prednji nosac motora (koji se sa bloka veze na prednji vezni dio) koji zapravo nista ne nosi nego drzi motor u ravnotezi i majstori cesto polete da kontatuju da je "otisao" jer je sam po sebi labav i gumeni dio cak ima rupu. Moj brat je razbio na kamen taj nosac sa kojeg je otpao komad i ja sam mislio da se rupa pojavila na gumenom dijelu i da je labav zbog toga, medjutim kad je stigao novi dio bio je isto tako labav i sa izbusenom gumom... Mozda je taj momak ugledao taj nosac...

upravo tako ... moze nosac iz vana izgledat ok al ako je guma sjebana nema druge nego mjenjaj dok nije pravi dernek kreno

manijak ne moze biti svak
02-20-2008 10:29 PM
GoNgO
Junior Member
**

a da probas kod nekog drugog majstora?

02-21-2008 05:39 PM
pajero1987
Posting Freak

A da das Goranu da proba posto je on doktorirao na Astrama???

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
02-21-2008 08:47 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Ako ti zatrza kad pustas kvacilo i hoces krenuti druze to ti korpa umire polagano.Vec je izdahla ali ima jos nesto zraka u plucima.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
02-22-2008 09:44 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
basake
Posting Freak

kad pustis kvacilo skroz i krenes u prvoj pritisni naglo gas,ako je otisao prednji nosac osjetices udar motora naprijed, tj trzaj.

02-23-2008 07:14 PM
x-man
Junior Member
**

Da je do lamele ili korpe onda bi pri vrhu papucice kvacila tek pocelo da hvata i da auto nekako krece...cini mi se. A kod mene je na samom dnu i to sam danas pokusao da vidim kako da pokusam pomjeriti malo ali os malo sutra posto je servo a kako to da se odradi to ne znam. Sto se tice tog prednjeg nosaca danas sam ga opet gledao skino plastiku odozdo i pogledao i vidim da je to jedna gumeni prsten kroz koju prodje jedna osovina koja ne dotice nigdje taj prsten. E sada da li je to dobro to ne znam, ali mi se cini da to nije nosac vec neka vrsta kontrole hoda motora. Jer sam stavio dizalicu ispod i digo malo motor ali osovina je stojala i dalje u sredini tog prstena.
A sada je moje pitanje kako da podesim servo kvacilo tj da ne hvata na dnu veca da ga malo dignem.
Hvala na dosadasnjoj pomoci

02-24-2008 07:45 PM
goran16v
Posting Freak

x-man Wrote:
Da je do lamele ili korpe onda bi pri vrhu papucice kvacila  tek pocelo da hvata i da auto nekako krece...cini mi se. A kod mene je na samom dnu i to sam danas pokusao da vidim kako da pokusam pomjeriti malo ali os malo sutra posto je servo a kako to da se odradi to ne znam. Sto se tice tog prednjeg nosaca danas sam ga opet gledao skino plastiku odozdo i pogledao i vidim da je to jedna gumeni prsten  kroz koju prodje jedna osovina koja ne dotice nigdje taj prsten. E sada da li je to dobro to ne znam, ali mi se cini da to nije nosac vec neka vrsta kontrole hoda motora. Jer sam stavio dizalicu ispod i digo malo motor ali osovina je stojala i dalje u sredini tog prstena.
A sada je moje pitanje kako da podesim servo kvacilo tj da ne hvata na dnu veca da ga malo dignem.
Hvala na dosadasnjoj pomoci

Taj nosac upravo kontrolise hod motora tj balansira i taj prsten upravo tako treba da izgleda. Procitaj moj raniji reply gdje sam napisao da je meni taj nosac pukao i da sam mislio da se taj prsten odvojio zbog toga sto je nedostajao dio nosaca medjutim kad je stigao novi nosac i na njemu je prsten bio "ni na nebu - ni na zemlji"!

Proud to be BMW E 21 owner!
02-24-2008 08:01 PM
x-man
Junior Member
**

Da to sam ja i konstatovao da mislim da j eto ok i da tako treba da izgleda. A znam da si napisao da ste mislili da ti je to kod brata puklo ali nije.
A kako da podesim i da li se to moze podesiti visina na kojoj ce papucica od kvacila da hvata?

02-24-2008 08:24 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_cry Opel Vectra nece da upali?????? isko 8 660 02-07-2008 01:29 PM
Last Post: MK516
  Vanjska temperatura mire_bmw 10 432 12-17-2006 07:18 PM
Last Post: BMW-E30
  astra 1,7 TDS nece da vuce mshone 8 857 06-22-2006 02:09 PM
Last Post: Ostojic
  Opel Vectra 96' bord displey kikiriki 8 1,229 03-06-2006 08:15 AM