|
Opel astra temperatura
|
| Author |
Message |
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: Opel astra temperatura
Da to sam ja i konstatovao da mislim da j eto ok i da tako treba da izgleda. A znam da si napisao da ste mislili da ti je to kod brata puklo ali nije.
A kako da podesim i da li se to moze podesiti visina na kojoj ce papucica od kvacila da hvata?
U principu to se ne podesava jer je kvacilo hidraulicno, mozda jedino da pokusas zamijeniti ulje i ozraciti sistem (slicno kao kod kocionog sistema na kojem bas i ne moze podesavati da li ce ti pedala kocnice hvatati nize ili vise). Ja sam neki dan mijenjao komplet kvacila na G4 i hvatao je tek neznatno nize u odnosu na sasvim potrosenu lamelu, samo je bilo puno mekse zbog nove korpe. Sve to zavisi od toga da li je tvoje kvacilo ikad dirano, te ako je zamjenjena lamela da li je zamjenjena korpa itd...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 02-24-2008 08:32 PM |
|
|
x-man
Junior Member

Status:
|
EEEEEEEE to su prava pitanja da na koja ja znam odgovr nebi ni sumljoa da li mozda nije do lamele ili korpe. I mislio kako da pomjerim malo vise nebili se nesto promjenilo.Ne znam da li je to ikada mjenjano jer sam auto kupio prije neki dan polovno. E sada nema teskog kretanja nema osjecaja da lamela proklizuje ni malo smrada da nesto gori.
Ma ni sam ne znam sta tu moze da bude kako majstor kaze tu je najvjerovatnije sve uredu ali je tesko saltati. E sada moglo bi da pomogne dizanje kvacila i zatezanje sajle gasa. A to sa gasom mi se cini uredu a zasto jer sam prije ovog vozio pasata 3 kod kojeg je takodje bio taj neki prazan hod, to takodje postoji i kod novog bratovog pasata 6.
A mozda se ja na to naviknem voznjom i onda mi na kraju sve bude dobro
|
|
| 02-24-2008 08:56 PM |
|
 |
x-man
Junior Member

Status:
|
Evo prije pola sata bas mi rodjak bio kod kuce, mehanicar i posto mi je ovo nevjerovatno dosadilo i mislo sam da sutra idem i da rastavljaju mjenjac i gledaju sta je sa lamelom i sa korpom. I on sjeo i nazad napred par puta i kaze da 99% nije kvacilo(a mi smo ga zvali da dodje da proba i da kaze da li je lamela ili korpa niko nijednom rijecju nije rekao nosac) i kaze da je nisac i provozali se malo i kaze da je nosac i to tvrdi 100%.
Sutra idem kod njega i vidje cu da li je vise do tih nosaca i ako bog da valjda jeste i da covjek to vise rijesi....
Hvala na pomoci
|
|
| 02-26-2008 04:35 PM |
|
|
x-man
Junior Member

Status:
|
Zamjneio danas nosac sada je sve oket...ipak je nesto bilo ispalo...tj nosac nije nista radio.
|
|
| 02-27-2008 04:46 PM |
|
 |
|
|