|
Opel Kadett 1200 C
|
| Author |
Message |
Torgar
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Opel Kadett 1200 C
Pozdrav!
Kupio sam Opel Kadetta C s namjerom da ga malo nabrijem i dotjeram .
Auto je vrhunski ocuvan presao 64 000 km i vozio ga invalid, poslje garaziran itd..
Namjerara mi je uzeti Kalibru 2.0 ili Kadetta D GSI pa prebacivat pomalo stvari u mog Kadetta C..
Inace ja nisam ekspert u tome i malo se razumijem tako da bi nasao prijatelje koji bi to napravili, ili bi odveo nekom mehanicaru da mi to sredi..
Sada, da li je moguce prebacit Motor, mjenjac, disk kocnice itd itd sa Kalibre na Kadetta?
Ima li jos nekih Opela sa kojih mogu prebacivat stvari na Kadetta?
Sto mislite koliko bi mehanicar uzeo za takav posao?
Hvala unaprijed!
|
|
| 08-03-2008 01:59 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Opel Kadett 1200 C
ma sve moze uz novac.
Nego da li si mozda razmislio, obzirom da je auto presao samo 64000 km, da ga jednostavno dotjeras u originalnom stanju, bez tuninga i prepravki?
Po meni bi bio veci fazon u tako dobro ocuvano auto uloziti u dovodjenje u originalno stanje. Veca bi bio faca voziti novog originalnog Kadetta C nego Kadetta C sa Calibrinim motorom i svima ostalim.,.
AL opet.. stvar gledista
Ja licno, bi ga samo sredio sa originalnim dijelovima i tako ga vozio... al to bi ja
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 08-03-2008 02:18 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 08-03-2008 02:20 PM |
|
 |
Torgar
Junior Member

Status:
|
Razmisljao jesam, ali onda bi volio opet jednoga ekstra sa malo ekstra snage heh..
Pazi, ne bi isao puno na dekoraciju vani, ne bi volio maske i plastike po njemu..
Sto bi volio je crnu boju, mozda sa dvije sa dvije crvene pruge i neke crne alu fegle iz vana, ali iznutra bi volio da je tip top mjenjac 5 brzina, servo kocnice, disk plocice (bar prednje dvije), nove dobre amortizere, i dobru masinu..
Mozda je malo glupo jer je dosta dobro ocuvan i moglo bi ga se sredit da bude pravi old timer, ali nije mi to san .
Inace sto mislis, sto je najbolje da uzmem pa da mjenjam djelove sa jednog na drugog?
Vi ste veci majstori pa ce te vjerovatno znat kako bi bilo najbolje.
Hvala
P.S. Godiste je 1976.
This post was last modified: 08-03-2008 02:30 PM by Torgar.
|
|
| 08-03-2008 02:29 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
Pa ako bas hoces da imas Kadetta koji ce biti ''nabrijan'', mozda je bolje da pokusas pronaci samo nekakvu sasiju negdje na otpadu, i onda da ubacis sve komponente.
Nisam nesto pratio ali bi mozda bilo interesantno u takvog kadetta ubaciti recimo neki BMW motor. Opet nisam siguran jel to neko i radio, vjerovatno ce se vec neko javiti.
Primjerak koji spominjes, mislim da ne bi trebao dirati, sem ispolirati napraviti popravke ukoliko je potrebno i coolirati sa njim, jer ako mislis ici sa drugim motorom i vecom snagom, onda moras i sve mijenjati, a onda dolazis do toga da ti ostaje samo skoljka auta. Onda barem pronadji neki koji je u losem stanju, pa sklapaj sebi projekt. Opet to ce te izaci poprilicno novca, ako hoces da odradis kako treba. Toliko novca da bi mogao slobodno kupiti neko potpuno novo auta skoro srednje klase.
Ja se nadam da cu imati nekad prilike pronaci neki ocuvan primjerak Kadetta ili Forda iz tih 70-tih godina i da ga sredim i da cooliram vikendom .
Ispred firme mi je parkiran Kadett iz '75, plave boje. Fenomenalno izgleda, originalni lak vjerovatno, i sve originalno na njemu. Jos nisam ugrabio vlasnika, ali bih volio upitati za cijenu. Sutra stavljam slike
|
|
| 08-03-2008 04:55 PM |
|
 |
Torgar
Junior Member

Status:
|
Vidit cu na kraju..
Hvala na savjetima .
Tesko da cu ic trazit drugoga sad pa stvarno ne znam sto bi.
A volio bi i da je boja plava ili crvena na njemu ako bi ga drzao u originalnom stanju..
Sada je bijela, ispoliro sam ga ali ne volim tu bijelu nikako ..Jeftina je nekako.
Felge mu nisu Kadett C originalne nego one ko u Zastave najlosije, tako da bi se morao potrudit nac i to.
Vidjet cemo sto ce bit, i za sto se ima para na kraju heh..
|
|
| 08-03-2008 06:15 PM |
|
|
Torgar
Junior Member

Status:
|
Jos jedna stvar koja me zanima.. Recimo da kupim ajmo rec kalibru 2.0 i ugradjen novi plin na njoj, da li se moze taj plin lako prebacit sa svime ostalim na kadetta, ili ce trebat novi plin?
Ovako bi mi se isplatilo uzet auto sa ugradjenim plinom i samo prebacit vamo..
|
|
| 08-03-2008 07:01 PM |
|
 |
BMW-E30
Posting Freak

Status:
|
pozdrav i dobro doso na forum,
imo sam i ja tako auto i moram rec da je bio extra.
ako hoces da ugradujes jaci motor ..nije3 bas lahko ali je sa komponentima moguce,bilo koji motor osim v6 ugradujes potreban ti je mjenac getrag iz omege A,potebrne su osovine od 1,6l kardan 1,6
ako ides na orginal djelove....jarane ako mores nac orginal vrata ili bilo sta dobar si -... da su u dobrom stanju dobar si inace nema mozda 85% orginal djelova poceo od leisne ili bilo sta,vrata nema vise nove kupit osim ako neko privatno prodaje orginal vrata ali budi spreman da ces dat 700€
ja sam prodo prije 8 godina orginal vrata nove za kadett C limozinu orginal opel za 650€ privatno.
inace sta edis reci isto je dobra idea ostaviga orginal.......
ili udari mu od rekorda C 2,2 ili 2,4 iz omega A sa getrag 5 brzina felge orginal na 175/70 r13 i osovinu od 1,6l c kadett
Za kratko vrjeme bice preradena moja web stranica
.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim
|
|
| 08-04-2008 07:49 PM |
|
 |
Torgar
Junior Member

Status:
|
Slusaj, ja sam ti dosta novi u svemu ovome pa pola od ovoga sto si napiso nisam skuzio ..
Znaci u principu ja ne mogu uzet sad jedan auto ajmo rec jednu Kalibru, ili ti ga jednog kadetta GSIa ili jednu Omegu i sve prebacit sa nje na Kadetta, nego moram posebno nabavljat motor od omege, mjenjac od kadetta, kardan od ovoga blabla??!
Ja bi najradije pronasa neki auto sa kojeg se moze vecina stvari prebacit na kadetta..Tipa Kadetta GSIa pa sve sa njega na ovoga..
Ne zajebavam, nego stvarno se malo razumijem u ove stvari, novi sam pa me sve zanima..tako da ako nije problem pojasni mi jos koliko mozes.
Hvala unaprijed !
|
|
| 08-05-2008 02:32 AM |
|
 |
BMW-E30
Posting Freak

Status:
|
Slusaj, ja sam ti dosta novi u svemu ovome pa pola od ovoga sto si napiso nisam skuzio  ..
Znaci u principu ja ne mogu uzet sad jedan auto ajmo rec jednu Kalibru, ili ti ga jednog kadetta GSIa ili jednu Omegu i sve prebacit sa nje na Kadetta, nego moram posebno nabavljat motor od omege, mjenjac od kadetta, kardan od ovoga blabla??!
Ja bi najradije pronasa neki auto sa kojeg se moze vecina stvari prebacit na kadetta..Tipa Kadetta GSIa pa sve sa njega na ovoga..
Ne zajebavam, nego stvarno se malo razumijem u ove stvari, novi sam pa me sve zanima..tako da ako nije problem pojasni mi jos koliko mozes.
Hvala unaprijed !
Jarane nema veze sto ti momentalno nemas iskustva sa to materiom.
1. Kadett gsi je prednja vuca ....kadett C zadnja vuca .....:::::::
primer uzmes od opel kadett E 2,0 (OHC stari typovi motora) gsi 115ks motor sa elektrikom ,mjenjac je od opel rekord C 5brzina zove se mjenjac 240 Getrag Rekord E 1,8S ili Manta B 1,8S u takvim autima je ugraden bio
2.Osovine od 1,2N/S su slabe za jace motore !!!!!!!!!! Trebaju od 1,6s kadett C
Saila za mjenac duga verzija iz rekord C na desnu ili ljevu stranu provucena,zavisi od verzije mjenaca
2,1. Nosace motora moras sam napravit
3.Hladnjak od Manta B 1,8 ili navise (nosac hladnjaka moras prosirit )
4.Benziska Pumpa komplet sa elektrikom
5.Kardan ??? moracu pogledat koji pase zaboravio sam
6.Auspuh i grane moras isto sam pravit...
6.Sad trebas sve komplet sklopit povezat sastavit vodeni system spojit itd.
za druge motore ako te interesuje javi...pa cu pogledat sta ti treba.Da cujem sta drugi ljudi kazu od stare moje raje...
Za kratko vrjeme bice preradena moja web stranica
.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim
|
|
| 08-06-2008 09:55 PM |
|
 |
|
|