|
Opel Manta GT
|
| Author |
Message |
Morpheus
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Opel Manta GT
Interesuje me imali neko od ovih ljudi na forumu ili poznaje nekoga ko ima ovakvu pilu. Ovo su meni kolica koja mi se svidjaju pravo pa me intresuje da je malo oslika i posalje mi na mail da vidim jer ako bude cekao da mu odobre umrijece prije nego sto docekaju da postave slike. Ali batali se toga ali imam ja njenih slika bas ono pravo imam neku strahotu od 650 KS to je neki freak iz Amerike napravio i izgleda kao zmaj. PA ako neko ima nekih zanimljivosti neka ih pokazuje. Pored toga tu je jos jedna opelova legenda Kadett C i to je stvarno auto za divljenje. Ovu Mantu je imao jedan cacin kolega pa mi se je svidjala od 16 godine. Taj se je malo frajeriso i imao je vazda neke opasne pile imao je neku toyotu ne sjecam se koji tip V6 tu sam vidio jednom ili dvaput pa se ni ne sjecam, sada voza cica nekog CLK ali pored toga je imao Yamahu choper prvo 550 cm^3 a onda je taj dao sinu a sebi kupio 750 cm^3 vozio sam se na oba i dobri su ono pravo. Ali ja skrenu sa teme samo opel Manta pa pisite
|
|
| 05-30-2004 04:19 AM |
|
|
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
kod nas ima jedna manta GT,ustvari bila je nisam je vidio jedno god. dana ali znam da je bila,ima i OPEL monca kao nov,a u Zagrebu frajer ima C kadetta kojim ucestvuje na Street Race i u Gorici a doce i kod nas u Gradisku...2500 ccm turbo NOS,stvarno ide dobro.Ako mi nebude mrsko iskupicu slike ovih auta.
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 05-30-2004 06:32 AM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Svaka cast majstore bas ce to biti dobro ako to okupis. A rece da ce taj kadett c doci na ovaj skup kod vas. E ako on dodje bice to brija zesca. Ovu sto sam ja vidio je svijetlo zelena bila ali kod nas u carsiji ima jos jedna bas taka manta pa cu i ja kad odem kuci otici da je vidim i slikam za svoju maksuz galeriju.
|
|
| 05-30-2004 07:17 PM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Ovaj sa C kadettom ce doci sigurno posto se druzimo,inace je narandzaste boje.Imao sam nekoliko slika ali dok ja to iskopam.Inace momak ima servis OPELA u Zagrebu i prilicno se razumije u street race tako da je kadet sav u tome pravcu,npr. maksimalna brzina mu je 195 km/h,mijenjac je u kabini,nema zadnje amortizere-nego zavarene sipke da bolje starta(neodskace kad "cucne" na startu).Prosle godine Zeljo (vlasnik kadetta) je imao 2000 16 V GSi motor u tom C kadettu i imao je preko 300 konja bez turba i bez NOS-a,zamisli,ulozio je 15 000 eura u motor a prodao ga za 5000 prije par mjeseci.
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 05-30-2004 07:35 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
To je jebiga zajeb ali kako da ti covjeku kazes koliko si ti to platio idok si sredjivao jer on ce radje otici kupiti tvornicku zvjer i rahat lokum, ali kad bi prodavao poznavaocu onda bi i mogao reci neku objektivniju cijenu a ovako to ide u bescjenje jebiga. Sad zamisli ti corrada onog sto sam ja pricao (jednog dana kad se napravi iako onaj sa slika postoji ali nije moj) dovezes na pijacu i napises cijenu od 30000 eura svatko ko bi to gledao rekao bi da nisam normalan
|
|
| 06-01-2004 05:17 AM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
To je jebiga zajeb ali kako da ti covjeku kazes koliko si ti to platio idok si sredjivao jer on ce radje otici kupiti tvornicku zvjer i rahat lokum, ali kad bi prodavao poznavaocu onda bi i mogao reci neku objektivniju cijenu a ovako to ide u bescjenje jebiga. Sad zamisli ti corrada onog sto sam ja pricao (jednog dana kad se napravi iako onaj sa slika postoji ali nije moj) dovezes na pijacu i napises cijenu od 30000 eura svatko ko bi to gledao rekao bi da nisam normalan
Za 30.000 evra svako normalan bi uzeo nov Civic Type R.
|
|
| 06-01-2004 05:34 AM |
|
|
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
E covjece ti si smjesan jesi li ti citao gore ovo auto za 15000 eura to je auto straije od tebe vjerovatno ako ne znas sta je kadett C na internet pa vidi. A za ima i bolji tvornicki auta za 30000 eura hnda integra npr. Ali sve je to ok ali neko je to auto pravio i ti znas o njemu ono sto bi trebao znati i mozda malo vise. A zamisli ti majketi da znas doslovno sve o tom automobilu posto si morao raditi tehnicku dokumentaciju za atest pa bi znao od kompresorski mapa, dijagrama taktnosti amortizera, pa bi znao doslovno mapu ubrzigavanja imao bi je u glavi bas onako 3D he he he, znao bi kolika ti je specificna potrosnja goriva znao bi sta to auto moze uraditi i tjerati ga ono smrtnicki do kraja tvje i njegove snage. E to nikad neces imati sa tvornickim autom eto samo da vidis kako je to kad te covjek podere bas zato sto je znao dokle to moze ici i koliko ga moze tjerati.
|
|
| 06-01-2004 05:50 AM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
E covjece ti si smjesan jesi li ti citao gore ovo auto za 15000 eura to je auto straije od tebe vjerovatno ako ne znas sta je kadett C na internet pa vidi. A za ima i bolji tvornicki auta za 30000 eura hnda integra npr. Ali sve je to ok ali neko je to auto pravio i ti znas o njemu ono sto bi trebao znati i mozda malo vise. A zamisli ti majketi da znas doslovno sve o tom automobilu posto si morao raditi tehnicku dokumentaciju za atest pa bi znao od kompresorski mapa, dijagrama taktnosti amortizera, pa bi znao doslovno mapu ubrzigavanja imao bi je u glavi bas onako 3D he he he, znao bi kolika ti je specificna potrosnja goriva znao bi sta to auto moze uraditi i tjerati ga ono smrtnicki do kraja tvje i njegove snage. E to nikad neces imati sa tvornickim autom eto samo da vidis kako je to kad te covjek podere bas zato sto je znao dokle to moze ici i koliko ga moze tjerati.
|
|
| 06-01-2004 05:51 AM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
Ok ja sam smješan, a šta si ti uradio, šta si tjunirao kad si toliko "stručan" ?
|
|
| 06-01-2004 06:07 AM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
I dalje si smjesan jer je ne znam nista a ti znas ono pravo pa pises replye u obliku proslog dok je tema Opel Manta i to sto ti pricas nema veze ni sa autom a bogami ni sa mozgom pa eto ti malo dumaj pa kad skontas odgovor javi se opet "pametnim" postom.
|
|
| 06-03-2004 04:43 AM |
|
 |
|
|