|
organizovanje sr
|
| Author |
Message |
emir7
Member

Group: Registered
Status:
|
organizovanje sr
Zanima me sta je potrebno za organizovanje "legalnog" sr. Valjda je to kako sam ja uspio da skontam do sada neki registrovan klub . Interesuje me kako se to registruje i kakva je to procedura, jel to nesto kao sto je Amk Nitro i Amk Gradiska, valjda sam pogodio nazive aj nejse nego koliko to sve izadje para i sta je sve potrebno.
|
|
| 09-20-2005 11:23 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ne mora biti klub, moze biti i firma.
potreban ti je adekvatan prostor za odrzavanje, utrke, mjerna oprema, semafor, gomila redara, dosta nagrada, dosta volje i zivaca, i na kraju fizicka izdrzljivost da pregulis te dane kada se treba odrzati utrka.
Sto se tice financijske strane za takav poduhvat je, ako zelite to napraviti kako treba, i da bude pravo uspjesno, potrebno preko 10 000 KM, i to je manje vise kokuz varijatna.
platiti, redare, platiti dozvole, vatrogasce, policiju, neke troskove novinarima, stampanje letaka, reklamiranje SR-.a i sta sve ne.
uglavnm poveliki je projekat ako se zeli raditi kako treba.
A ako se zeli samo nazor odrzati, onda gledaj primjer trke u tuzli.
nadji pravac nek je barem 600 metara dug, napisi neki papir koji ce potpisati takmicari da ukoliko opale u publiku da nisi ti kriv, plati malo redara, i vozi misko. ne moze te ni kisa ni snijeg sprijecit
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 09-21-2005 06:27 AM |
|
 |
daki
Posting Freak

Status:
|
Reko ja tebi emire, nece to nista valjat
|
|
| 09-21-2005 06:31 AM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Edise, malo pretjeruješ. Znaš i sam da sam u pravu. Pa, bolan, pusti više to lično sa svojim drugom. Da love treba, treba. u nabrajanju si zaboravio nagrade. A, nije lako dobiti ni papire. To ti dobro znaš. Pokušao si prošle godine. I? I ostalo je samo "pričaj miško". U Tuzli je svaki "miško" bar imao priliku da vozi. Da proba. De, bolan, okreni se malo raji. Fakat te ne shvatam.
|
|
| 09-21-2005 08:56 AM |
|
 |
ushtipak
Junior Member

Status:
|
Zasto se tolika prasina dize oko SR Tuzla nemam pojma, sto se tice kvaliteta SR Tuzla mogu samo reci da je izmislio SR za "ono" u Sarajevu, ako nista prostor za db je bio ok, nagrade se nisu davale na njivi, parking za posjetitelje je bio ok, konobari ljubazni itd.Nisam neki vrsni poznavalac SR-a ali po meni kao obicnom posjetitelju je bilo lijepo, a koliko sam upoznat i jos nekoj raji koji se po prilicno kuze u SR nije bilo lose...
Sto se tice SR-a u Sarajevu to bi bilo super naravno ako sta znaci gosp. Ismetu evo ja prvi bez ikakve novcane naknade radim kao hostesa, mada nisam zgodan i imam brkove sve u cilju da imamo sto vise SR bez icijeg novcanog ili nekog drugog interesa, jednostavno da se druzimo.
|
|
| 09-21-2005 09:28 AM |
|
 |
cupo
Junior Member

Status:
|
TZ
LIJEPE RIJECI NEMA STA ZA TUZLU JE OVO BILO NESTO ZNACAJNO JER JE PRVI PUT TAKO NESTO SE DOGODILO A VI SAMO POBIJATE NE RAZUMIJEM BIO SAM U SARAJEVU KAD JE BILO I NIMALO MI SE NIJE SVIDJELO JEDINA RAZLIKA IZMEDU TUZLE I SARAJEVA JE STO NIJE PADALA KISA A VI SAMO HVALITE SARAJEVO STO SE TICE PROPUSTA BILO JE NA SVIM DOSAT SKUPOVIMA AKO NEVJERUJETE VRATITE SE MALO U MOSTARU KAD JE BILO PA PROVJERITE SVE ZALBE FALI OVO FALI ONO ITD. JA KAZEM ZA PRVI PUT JE DOBRO.
|
|
| 09-21-2005 09:38 AM |
|
|
emir7
Member

Status:
|
hvala na informacijama Edise. Pitao sam sta je bilo potrebno da se organizuje SR a ne kakav je koji bio . Znamo svi da love treba ali to je u Hr fino odradjeno, koliko ima ucesnika * uplata i to nosi pobjednik. Mozda bi tako najbolje bilo da se i kod nas uradilo ali ... bice vremenom.
|
|
| 09-21-2005 09:56 AM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
Za takve trke automobila koje su odrzane u Sarajevu,Bijeljini i Tuzli bi trebalo smisliti neki novi naziv jer to stvarno nema veze sa StreetRace-om Npr. " stoperica402"
The Power Of Dreams
|
|
| 09-21-2005 10:05 AM |
|
 |
cupo
Junior Member

Status:
|
stoperica ili ne da vam nije heliodroma ne bi bilo ni banjaluke nego isto stoperica 402
|
|
| 09-21-2005 10:11 AM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Za informaciju "brkatoj hostesi (ushtipak)": ni ja nisam ništa radio za lovu, niti sam nekakav veliki poznavalac SR-a. Volim auto-sport uopće, volim raju koja vole auto sport, i mislim da su to najbolja raja. Zato sam se i bio uključio u Sarajevu. Važno je da je počelo, i da to ide. Logično je da je mnogo toga u Tuzli bilo bolje, jer su već bila dva prije toga. Uočeni su propusti koji se od susreta do susreta smanjiju. Biće ih još manje. A znam samo da se jedino radom i zalaganjem, najčešće entuzijasta može nešto napraviti. Eto, ono što se priča za SR u Tuzli samo to potvrđuje.
Prepucavanja samo vode u "duboku šubu" koja se najbolje ogleda u Brdskom šampionatu.
Pozdrav svima!
|
|
| 09-21-2005 10:14 AM |
|
 |
|
|