Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Osniva se udruženje vozača brdsko-brzinskog šampionata BIH
Author Message
Fadil_Ramic
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: Osniva se udruženje vozača brdsko-brzinskog šampionata BIH

Bravo Niho kao sto smo se i dogovorili telefonom, potpuno te podrzavam sa ovim sto zelis da ostvaris a red je vec jednom da se to uradi. Imas moju podrsku a nadam se da ce i ostali vozaci dati svoj glas i pomoc oko osnivanja.

Pozdrav, Fadil

04-10-2006 06:29 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
niho
Junior Member
**

CONJO I BORISE
Molim Vas dvoicu još jednom da spustite loptu na zemlju.
Smatram da je lako zakuhati i zavaditi se, ali šta smo tada dobili. Drugo ništa lakše nego reći da nešto nemože da se riješi ili poboljša.
Ja se nešto trudim da bude bolje ako je to moguće pa vas molim ako ste zainteresovani pomozite
Nije taćno da ste samo vi javno iznosili ono što je loše u organizaciji trka u BIH .Molim Vas potražite kod CVIKE ENESA moj i Malićev interviju u AUTODANIMA. Pa čete se onda uvjeriti da ima još ljudi koji dosta toga kažu i to u novinama koje izlaze u jako velikom tiražu / mislim većem od nekoliko desetina hiljada/.
Još jednom vas molim da spustite tenzije jer u suprotnom ja ču EDISA zamoliti da zatvori temu koju sam sam otvorio pa smatram da to mogu sebi dati za pravo.
PODVLAĆIM
JA NENAM IDEJU I SVE ĆU DA URADIM DA MI NEDOĐEMO U SITUACIJU DA SE SA BILO KIM SVAĐAMO , DA PRAVIMO NOVI SAVEZ ILI SLIĆNO. ŽELIM DA AKO MOŽEMO OVO SADAŠNJE STANJE POBOLJŠAMO I OTVORIMO PROSTOR DA NA STAZE DOĐU MLADI VOZAĆI KOJI TO JAKO ŽELE.
LIJEPI POZDRAV: Niho

MOLIM DA MI NE ŠALJETE PRIVATNU POŠTU NA OVU TEMU AKO BAŠ NEMA NEKU POSEBNU POTREBU SLOBODNO NAPIŠITE ŠTO O NJOJ MISLITE /ovo se odnosi za sve na forumu/

04-10-2006 07:45 PM
josipovic
Member

Da nebi ispalo da ja nesto pametujem prioritetno bi postavio pitanje da mi neko odgovori od Vas organizatora ovoga naseg udruzenja.
1.Sta se planira da to udruzenje ucini za nasu dobrobit.
2.Do kada to udruzenje formirati.
3.Na koji nacin usloviti nase organizatore da postuju nase zahtjeve.
4.Kako sloziti rogove u vrecu (nas VOZACE) da disemo zajednicki.
5.Kako sankcionisati nas vozace koji nebudemo postovali odluke.
Za sada to su najprioritetnija pitanja.A sada da se osvrnemo na par nasih proteklih okupljanja po slicnoj osnovi.Koliko znam da smo se par puta sastajali da sami sebi pomognemo i uvijek se sa dobrim dijelom vozaca slozili i napravili rezime i odredili nase predstavnike da nas predstavljaju u BIHAMKU sta oni uradise prvi savise rep kad predstavnici BIHAMKA pokazase zube.Ko od nas ponovi sastanak za analizu sta nam se desi ko od nas osudi one koji neuradise sto se dogovorismo.Izvjestaj sa sastanka od par nasih predstavnika se drasticno razlikovase.Svaki put se organizujemo kad nam nije vrijeme,a onda na prvoj trci sve bacismo u vodu.Svi vi koji se javiste biste nazocni u Gracanici pa poklekoste pa to isto ponoviste u Cazinu kad smo imali rijesenu situaciju.Moje misljenje je da opet neko ima licni problem pa ga poistovjecuje sa nama svima da ispravimo sto se ispraviti da.
DA ME NE SHVATITE POGRESNO JA PODRZAVAM TU INICIJATIVU I BILO KOJU KOJA JE U VEZI ZA DOBROBIT AUTOMOTO SPORTA BiH,ali odma u startu prva pogreska.Fadil rece ja i Niho se dogovorismo telefonom.Mozda se jos neko nesto dogovarao negdje na sijelu,a mi i to neznamo.Mene niko nista neupozna sa tim niti bilo kog vozaca iz RS,a mi cinimo sigurno oko polovine vozaca sampionata BiH.Da nebi ove CUDESNE STRANICE vjerovatno nebi ni saznao do prve trke.
NEBI HTJEO DA IMENOM KO MOJ DRU CONJA PROZIVAM KO NECE PODRZATI NASE INICIJATIVE,ali sam siguran u cifru od desetak vozaca,a mi ostali po ko zna koji put cemo se u finisu solidarisati sa njima.
Nemislim da treba resavati jednu disciplinu nego sve u paketu,a tu je opet problem sto jedan dio vozaca nema interes da vozi krug pa onda resavajmo moj problem,a za tudji vidicemo,a nas koji vozimo krug i brdo ima vise nego onih koji samo voze brdo.
U BITI IDEJA JE DOBRA ALI PUT NIJE.

04-10-2006 07:58 PM
Dren
Senior Member

Vracamo se na ono sto sam pricao vec godinama... Dok makar 50% vozaca ne bude spremno bojkotovati/strajkovati na trci na koju su dosli, i na taj nacin za*ebati organizatora, nema nista od ozbiljnog shvatanja vozaca kao jedne karike u organizaciji svega toga...

Predstavnici... Pa koliko se meni cini da se mnogi toga nisu htjeli uhvatiti, a oni koji su se sami tu gurali su vise-manje vodili svoju politiku... Postoji i nacin da se i to prevazidje, a to je da se ne desi da je samo jedan predstavnik vozaca, pa da ga bilo ko moze ili ucjeniti, ili "stimulisati" da zajebe raniji dogovor... A to je da imate 3-5 svojih predstavnika, i to ljudi koji nisu savitljivi k'o vrbe, koji svi trebaju biti na sastancima, pa da svi vide da li neko od njih mjenja pricu...

Postoji i nacin da to npr. bude udruzenje vozaca Brzinskog sampionata ( neovisno o toj prici brdo-krug...)... Ili npr. udruzenje LICENCIRANIH sportskih vozaca (OSV, jednog dana mozda i Rally)... Ili nesto slicno...

Svi mi vise manje znamo koji od vozaca ce se prema ovome kako postaviti, pa onda onim "minerima" ne treba u startu dopustiti miniranje, niti uvrstavanje u "funkcionere" ako ce voditi vodu na kontra mlin...!!!

04-11-2006 07:17 AM
josipovic
Member

RE:  Osniva se udruženje vozača brdsko-brzinskog šampionata BIH

Dren Wrote:
Vracamo se na ono sto sam pricao vec godinama... Dok makar 50% vozaca ne bude spremno bojkotovati/strajkovati na trci na koju su dosli, i na taj nacin za*ebati organizatora, nema nista od ozbiljnog shvatanja vozaca kao jedne karike u organizaciji svega toga...

Predstavnici... Pa koliko se meni cini da se mnogi toga nisu htjeli uhvatiti, a oni koji su se sami tu gurali su vise-manje vodili svoju politiku... Postoji i nacin da se i to prevazidje, a to je da se ne desi da je samo jedan predstavnik vozaca, pa da ga bilo ko moze ili ucjeniti, ili "stimulisati" da zajebe raniji dogovor... A to je da imate 3-5 svojih predstavnika, i to ljudi koji nisu savitljivi k'o vrbe, koji svi trebaju biti na sastancima, pa da svi vide da li neko od njih mjenja pricu...

Postoji i nacin da to npr. bude udruzenje vozaca Brzinskog sampionata ( neovisno o toj prici brdo-krug...)... Ili npr. udruzenje LICENCIRANIH sportskih vozaca (OSV, jednog dana mozda i Rally)... Ili nesto slicno...

Svi mi vise manje znamo koji od vozaca ce se prema ovome kako postaviti, pa onda onim "minerima" ne treba u startu dopustiti miniranje, niti uvrstavanje u "funkcionere" ako ce voditi vodu na kontra mlin...!!!

Vrlo dosta istih stavova,ali moj zadnji sud i to minimalni je da se resava BRDO i KRUG u paketu i to ne na BUNTOVNICKI nacin nego samo sa adekvatnim,neiskvarenim,nelicemjernim,nepoliticki opterecenim(da nekazem nacionalistickim) ljudima i dialogom sa institucijama.Mi ako isteramo svoje zahtjeve na cistac,a pozavadjamo se medjusobno i sa institucijama to tek tad nevodi nicemu.

04-11-2006 09:08 AM
Dren
Senior Member

Kada bi se to moglo ostvariti na miran i dostojanstven nacin, ja bih odmah bio za, ali nisam siguran da ce iko iz "institucija" biti voljan da ozbiljno saslusa vase zahtjeve, a kamoli da ih ispuni, ako barem u podsvjesti ne zna da ste spremni i na nevozenje...

Nisam ja razvezao pricu o "ustanku" zato sto mi se mase pistoljem ili slicno, nego zato sto su moja dosadasnja iskustva takva, da ako "oni" (funkcioneri) nemaju sta da izgube, ne slusaju previse...

A "politicare" i nacionaliste svakako treba izbaciti s noge na nogu iz svakog ( a pogotovo mog...) sporta !!!

Mislim da do sada nije nikada jasno stavljeno do znanja savezima ( svim 3-ima ) da se trke ne mogu praviti samo "onako", i bez vozaca... Bilo bi lijepo da oni to usvoje miroljubivo, samo nisam siguran da oni uopste znaju koliko u stvari NEMAJU POJMA o svemu tome...

A od cekanja nema vajde, oni se sami nece nikada smjeniti, znaci treba ih goniti kandzijom, ukoliko se pokaze potrebno !

U mojoj glavi odavno nema potrebe na razdvajanje na Brdo i Krug ( svakako mi je pun k.... podjela svuda oko mene...), bitno je samo da se nesto pokrene u dobrom pravcu ( po mogucnosti na pravi nacin ) i ne popustati pritisak prema funkcionerima, koji su tu gdje jesu, a svoje neznanje brane na sve nacine...

04-11-2006 01:51 PM
niho
Junior Member
**

Prije svega hvala Drene što si dobrim djelom svatio što bi u stvari vozaćima znaćila realizacija ove ideje /pa makar vozili na trkama i trokolicu ali trkaću/
Miroslave ti bogami kao da neznaš da sam ovo napisao ja NIHAD ALIKADIĆ a ne neko iz poltronskog klana pa me nešto ispituješ kao što če se desiti ako bude ovako ili onako. HVALA.

PRIJATELJI ,KOLEGE, DRUGOVI, POZNANICI,ZNANCI ISVI OSTALI KOJI STE BILO KADA DOŠLI NA TRKU BILO KOJU HVALA ZA UTROŠENO VRIJEME U ČITANJU OVOG POSTA NA FORUMU.MOLIM SVE DA MI NE ZAMJERE AKO NEŠTO IMAJU JA NISAM IMAO NAMJERU NIKOM NANIJETI ZLO . ALI ZNAM DA SAM IMAO LUDO DOBRU IDEJU I TO NE ZA SEBE NEGO ZA SVE KOJI VOZE I VOLE OVAJ SPORT/to je možda u ovom ludom vremenu mnogima neobićno ali je tako/ MISLIM DA SA OVAKVOM PODRŠKOM I ŽELJOM DA NEŠTO URADIMO ZAJEDNIĆKIM SNAGAME ,A NE DA TO RADI NIHO I JOŠ NEKI LJUDI PO MOJOJ PROCJENI NEMAMO NIKAKVE ŠANSE .
JOŠ JEDNOM HVALA I MOLIM DA OVU IDEJU ZABORAVITE I TEMU ZATVORITE ,A MI SE VIDIMO PA ILI NA TRKALIŠTU ILI U GLEDALIŠTU.
LIJEPI POZDRAV : NIHAD ALIKADIĆ

04-11-2006 06:25 PM
josipovic
Member

RE:  Osniva se udruženje vozača brdsko-brzinskog šampionata BIH

Miroslave ti bogami kao da neznaš da sam ovo napisao ja NIHAD ALIKADIĆ a ne neko iz poltronskog klana pa me nešto ispituješ kao što
če se desiti ako bude ovako ili onako. HVALA

Upravo zato sto te jako dobro znam zato ti i postavljam ta pitanja,a ni jednog trenutka tebe nisam prozvao ni sa kakvim losim imeneom niti u bilo kojem losem kontekstu,ali ti skrecem paznju na ispravnost puta za resavanje problema.Znas da svaki put kad smo komentarisali na slicne teme prioritetno smo bili nas dvojica pa onda ostali uz duzno uvazavanje jos pojedinaca,a nikad nista ne rijesismo jer uvijek u finisu neko izdade,a nisam rekao ti.Dobro znas nasu bolest,a mislim i put resavanja.

04-12-2006 04:44 AM
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  da ga se ne zaboravi !!! TITO007 0 440 05-27-2008 07:32 AM
Last Post: TITO007
  Proglašenje rezultata Šampionata 2007 Sandor 23 1,528 12-12-2007 06:37 AM
Last Post: oldman
  Prica za laku noc - osnivanje SAMS BiH Kenan 16 1,149 06-05-2007 11:21 AM
Last Post: Kenan