|
Osniva se udruženje vozača brdsko-brzinskog šampionata BIH
|
| Author |
Message |
niho
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Osniva se udruženje vozača brdsko-brzinskog šampionata BIH
Danas sam dogovorio sa kolegama iz Tuzle da konačno krenemo sa formiranjem udruženja vozača koji učestvuju na brdsko-brzinskim i kružnim trkama u BIH.
Oni će večeras da raspravljaju o početnim koracima potrebnim za registraciju, a ja sam uzeo na sebe da Vas sve čitaoce ovog i svih drugih sličnih foruma obavjestim o događanjima. Ujedno molim da svoje prijatelje za koje mislite da zanima ova ideja obavjestite ili je prebacite na neki drugi forum. Ideja je da se registruje udruženje građana kao zvanična institucija. Za registraciju ovakvog udruženja ne postoji niti jedna pravna smetnja. Svi vozači mogu da budu članovi svog kluba ili kluba iz druge države, te da pored toga nesmetano budu članovi ovog udruženja.
Prvenstveni cilj udruženja je da se stvore što bolji uslovi za bavljenje ovim sportom svih građana BIH. Ostali zadaci će se definisati statutom, a i proširivati kako udruženje bude radilo. Buduče udruženje za početak okuplja inicijativni odbior koji će imati zadatak da:
1. Odabere predsjednika inicijativnog odbora (koji će voditi inicijativni odbor do osnivačke skupštine udruženja).
2. Da pripremi statut udruženja za osnivačku skupštinu.
3. Da pripremi održavanje skupštine.
4. Da obavi sve radnje potrebne za registraciju udruženja.
MOLIM SVE ZAINTERESIRANE IZ CIJELE BIH DA SE JAVE KAKO BI OVA INICIJATIVA U STARTU OBUHVATILA ŠTO VIŠE STVARI KOJE SU LOŠE ILI DOBRE KAKO VOZAČIMA, TAKO I LJUBITELJIMA OVOG SPORTA.
U ovu inicijativu ne treba da se uključuju samo oni koji voze nego i svi koji imaju želju da to bar nekada jednom učine. Ovo se naročito odnosi na mlade koji u ovom momentu vrlo teško mogu to sebi priuštiti. Uključenjem i stvaranjem nekih drugih uslova možda to sebi i priušte.
Za sve dobronamjerne u ovom sportu lijepi pozdrav:
Niho
This post was last modified: 04-07-2006 08:15 PM by Vector.
|
|
| 04-07-2006 04:17 PM |
|
|
boris
Member

Status:
|
RE: Osniva se udruženje vozaća brtskobrzinskog šampionata BIH
To udruzenje sve mi vise lici na Sizifov posao!
|
|
| 04-07-2006 07:38 PM |
|
 |
Vector
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
RE: Osniva se udruženje vozača brdsko-brzinskog šampionata BIH
Ideja vrijedna ostvarenja, podrzavam 100%
Automotodrom...
|
|
| 04-07-2006 08:01 PM |
|
 |
autofan
Junior Member

Status:
|
bravo majstore....to je odavno trebalo...za podrsku bilo koje vrste javi se...
|
|
| 04-08-2006 02:18 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ja podrzavam .. samo to udruzenje ima tri godine pokusava da se osnuje. U cemu je razlika u odnosu na prethodne pokusaje?
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 04-09-2006 11:14 AM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
ja podrzavam .. samo  to udruzenje ima tri godine pokusava da se osnuje. U cemu je razlika u odnosu na prethodne pokusaje?
IMENE TO BAS INTERESUJE,a u svakom slucaju to podrzavam.
|
|
| 04-09-2006 05:10 PM |
|
|
niho
Junior Member

Status:
|
Pozdrav svima ,onim što su se javili ali i onim kojih nema da kažu svoj stav.
Prije svega da odgovorim Edisu.
Edise razlika je ogromna . Do sada je bila ideja formirati formalno tijelo vozača koje bi se nazivalo / svajet vozača / takvo tijelo ni u kojoj varijanti nije bilo zvanično. To je trebalo da bude savjet vozača koji bi imao svoje predstavnike pokušao da koordinira između vozača i organizatora trka / bihamka/ kako bi sve bilo što bolje usaglašeno . Ovaj prjedlog je nešto potpuno drugo . Udruženje vozača i simpatizera / pa i novinara/ prije svega če biti pravno lice / registrovano kao udruženje građana koje bi sve vozače moglo predstavljati u svim situacijama. Odnosno ovo udruženje ako bi radilo kako ja mislim da treba, bi svima nama bilo od velike koristi. Sve zavisi od nas. Međutim kako sada stvari stoje jedino su se ljudi iz Tuzle dosta pozabavili ovim.Ostali kao da im ovo nije interes.
Evo moj spisak onih koji voze u BIH
GRUPA N1
FADIL KADIĆ
HRVOJE JUGOVIĆ
GORAN DOJĆINIVIĆ
MIRSAD UŠTOVIĆ
JASMIN MEMIŠEVIĆ
ŽELJKO REBAC
MIRO SOLUMUNOVIĆ
RAJKOVIĆ MIODRAG
DIVO FRANIĆ
LUĆIĆ RADOMIR
ŽELIMIR OSENK
EDIN SPAHIĆ
STEVANOVIĆ SINIŠA
CVIKO ENES
BEČAR ZLATAN
GRUPA N2
NEVEN VUKASOVIĆ
ZAKIR OKOVIĆ
ALMIR VRPĆIĆ
BEČAR SENAD
MIŠURA DRAŽEN
DAVOR DOMAZET
NENO LEPHANER
ŠELEMBA BORIS
H3
ŠOLJIĆ MLADEN
KRAINOVIĆ MIRSAD
NERMIN MUJĆINOVIĆ
HASANEFENDIĆ ČAZIM
HASANAMIĐIĆ MIRZA
BEHLILOVIĆ MUSTAFA /MUĆE/
ALIKADIĆ SAFET
BOŽIĆ ŽELJKO
BEŠLAGIĆ AMIR
BUDIMLIJA MUSTAFA
RAULIĆ MITAR
KOJIĆ
MUJKANOVIĆ MUSTAFA
MILJEVIĆ
ALIKADIĆ NIHAD
ZNAM DA IMA JOŠ NEKOLIKO VOZAČA IZ BANJA LUKE PA MOLIM DA IH DODATE
H4
BAKIR HAĐIĆ
MIĆANIVIĆ DRAGAN
MILINOVIĆ DREN
ZDRAVKO JOVANOVIĆ
DRAGAN SIMANIĆ
MLADEN TOIĆ
SLOBODAN SEMBER
FERHAT AZABAGIĆ
ĐEVAD PAŠIĆ
ŽUNIĆ SALIH
GOLAĆ ADIMIR
OTO NOVAK
bećiragić enis
H5
MIROSLAV JOSIPOVIĆ
JAN
REBRINOVIĆ MILE
RAMIĆ FADIL
HOTA SUAD
KRAINA
BODNARUK KREŠIMIR
Molim da ne zamjerite ako sam nekoga zaboravio te vas molim da ih dodate kako bismo imali spisak onih koji su od 1999. god ućestvovali
na brdu u BIH.
Mislim da svi ovi ljudi kao i svi budući vozaći kao i prijatelji i ljubitelji ovog sporta IMAJU INTERESA DA SE OVAKVO UDRUŽENJE FORMIRA.
Ako mislite suprotno napišite da se đaba ne trudimo.Ako je vama dobro ovako onda je dobro svima .
Samo mi se ćini da ovako nećemo daleko dogurati i opet čemo gunđati u kafanama i na telefon jedan drugome , kada treba nešto napraviti da se organizacija poboljša i ustroji kada treba pomoći u organizovanju kako i dolikuje svi se sklonu u stranu , to mi je već viđeno pa ako je tako dobro neka bude..
LIJEPI POZDRAN SVIMA: NIHO
|
|
| 04-09-2006 05:27 PM |
|
 |
boris
Member

Status:
|
Dobro si rekao Niho "grupa gradjana".Ne vidim sta ce se postici sa tim.Bihamk,a i ostala dva saveza uopste vas ne moraju konstatovati.A u tom savezu ce biti tako malo ljudi,da ces se sam iznenaditi.Vecina vozaca jos uvijek vjeruje u BIHAMK.Po meni jedino je rijesenje napraviti sportski auto savez,neovisan ni od BIHAMK-a,AMSRS i HAK-a.Kao sto su napravile sve zemlje u okruzenju.Problem je u tome sto to povlaci dosta drugih stvari.Prvenstveno finansiranje.
|
|
| 04-09-2006 09:11 PM |
|
 |
speed5
Member

Status:
|
A bojan Simic - turbe, Goran Miljkovic, Nikola Marceta?
jeste dizelka al" ide sacuvaj Boze
|
|
| 04-09-2006 09:54 PM |
|
 |
Passat
Junior Member

Status:
|
U svakom slučaju, mislim da je ovo dobar potez, i ja ga podržavam. Ima dosta istine u sumnjama pojedinaca, ali jedno nekada u životu na ovim prostorima ćemo morati izbiti iz glave : Čim se rodi neka ideja, neki prijedlog za promjenu, odmah, ama baš odmah, i prije realizacije, izmišljamo razloge da to neprođe.
Borise, ja lično mislim da i BIHAMK, i AMSRS i HAK bi prihvatili ovakvo nešto. Zašto nebi? Netreba suditi po sadašnjem odnosu, jer sada svi nastupaju kod ovih saveza kao razbijena vojska. Svako na svoju stranu.
Mislim da je ideja dobra. Nažalost, vjerovatno je tačna Nihina konstatacija da samo Tuzlaci oko toga nešto rade.
U svakom slučaju podržavam ideju.
|
|
| 04-10-2006 06:35 AM |
|
 |
|
|