Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Otvoreno prvenstvo BiH u kružnim moto trkama - 2006
Author Message
Maverick_R
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: Otvoreno prvenstvo BiH u kružnim moto trkama - 2006

Naravno da dolazim... nema greske.
Evo narucio sam i nove oklope sa svjetlima da mogu direktno do Zaluzana doci, bez kombija.....

Jos ako Kime radi cevape, odmah stajem u red.... Smile
Mora da ce biti ludnica Smile

Nego, kako mnogi nemaju grijace mozda da razmislite o npr. 2 kruga zagrijavanja za svakoga i treci mu se mjeri.
Npr. izadje prvi odveze 2 kruga zagrijavanja i ulazi u 3. krug koji se mjeri,
nakon njegovog 1. kruga zagrijavanja, ulazi 2 vozac i krece u 2 kruga zagrijavanja, kada odveze vec prvi krug zagrijavanja, za njim krece 3. vozac itd...

Malo komplikovano, ali vjerujem da ce to uvesti znatno bolju posjecenost, a to bi mogli preuzeti i svi organizatori, jer bi u svakom trenutku bila samo 3 vozaca na stazi i niko nikome nebi smetao.

This post was last modified: 03-01-2006 08:45 AM by Maverick_R.

03-01-2006 08:43 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dottore
Jel te baca..!?

Status: Away

Ovako,
Petak bi trebao biti i trening i mjerenje vremena za trke.
E sad, recimo da u Petak bude samo trening a u Subotu i Nedelju prije trke da se vozi Super pole, tj. ovo sto je Maverick predlozio.
I ja mislim da bi bilo interesantnije...
Sad cinjenica je da su Zaluzani specificna staza i da vjerovatno (pretpostavljam posto ne vozim) treba makar 3 kruga da se vozac namjesti na motoru za pun gas i svoj maximuim, i da posto je ovo ipak Bosanski mentalitet, bojim se da bi bilo problema tipa "a jebiga, malo mi jedan krug, da mi je bio jos jedan ja bi njega....itd" ali trebalo bi o tome prodiskutovati i sa ostalim vozacima sta misle o ovome.
Sto jest jest ideja je vise nego interesantna...

03-01-2006 09:10 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Maverick_R
Member

Status: Offline

I ja mislim da je takav nacin borbe za startne pozicije vrlo zanimljiv. A to se pokazalo i na svjetkom superbike-u, pa je sada Superpole usao u satnicu koja se prenosi kao da je trka. Znaci gledaocima je to vrlo zanimljivo. Laughing
Osim superbikea, i F1 je preuzeo taj pristup, pa je zanimljivije. Shocked

A sto se tice vozaca i izgovora: "uvijek treba krug viska", pa u tome i je prednost.
Jer koliko puta smo culi: "Nisam mogao dovesti niti jedan dobar krug jer nisam imao cistu stazu" itd.?!?!
Na ovaj nacin, vozaci imaju cistu stazu i 2 kruga zagrijavanja, pa neka vrte lijevo desno i zagriju gume koliko treba i onda 3. krug po gasu. Tko ne zavrsi starta sa zadnjih mjesta, tako da se bas ne bi trebalo niti rizikovati. Dakle, uveo bi se novi pristup, koji se pokazao odlicno na Svjetskim trkama...
Jos cete moci i prodavati prava na prenos superpola zainteresovanim TV-ima?! Twisted Evil

Upitajte se: koliko su do sada gledaocima bili zanimljivi treninzi?!?!
Skoro nista, ako se sjetite?
A ovako bi sigurno doveli gledaoce i na superpole i na trku1 i trku2.
Naravno, startno mjesto osvojeno u superpolu moze da vrijedi za obe utrke, a moze se za trku2 startovati sa rezultatom u trci1.

u SBK-u pozicija vrijedi za obe trke, a sto je mozda i zanimljivije, jer je trkacima zaista stalo napraviti dobar superpole krug, a sa druge strane, paziti da se superpole krug i zavrsi. Exclamation

Mislim da je pitanje godine kada ce i u MotoGP-u uvesti Superpole.... Idea

03-01-2006 11:37 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  II TRKA "VELIKA NAGRADA BANJALUKA 2006" Dottore 10 1,637 08-02-2006 06:56 AM
Last Post: @nte
  Moto happening 07.-09. 07. 2006. Maverick_R 15 2,249 07-13-2006 05:00 PM
Last Post: Kime
  Moto susret Mostar 07-08.07 AUTOFREAK 0 897 07-06-2006 10:43 PM
Last Post: AUTOFREAK
  Završeni II Moto Susreti u Doboju 17.06.2006. Potential Bad Boy 3 1,243 06-21-2006 07:24 AM
Last Post: Maverick_R
  Treća trka za Njemačko prvenstvo Dottore 0 730 06-16-2006 09:22 AM
Last Post: Dottore

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: