|
Pad sa motora?
|
| Author |
Message |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: Pad sa motora?
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 05-18-2006 09:20 PM |
|
|
dj_gianny
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
I ti si se pravo udesio, *ebo te a imao si kacigu, zamisli da nisi ne do Bog... Eto ti motor i velike brzine, ma ovakve stvari kada vidim, ne bi sebi ni skuter kupio a kamoli sta vise.. Lijepooo Auto...
|
|
| 05-18-2006 11:24 PM |
|
 |
Wizard
Member

Status:
|
ja sam ljohnuo sa 125 kubika pri 60-70, ali sam se uspio ukotrljati i povaliti skuter, tako da sam samo oderao kozu ne desnoj ruci i nozi.....
Djavolja su posla 2 tocka, ko nece da se petlja sa djavolom neka ne sjeda, jer kada se jednom sjede.....
S3T
Sarajevo
|
|
| 05-22-2006 12:55 AM |
|
 |
VStarRider
Junior Member

Status:
|
Meni je auto izletilo iz sporedne ulice dok sam se kretao putem sa prvenstvom prolaza, bjezao sam lijevo kako se nebi zabio u njega i opalilo me sa desne strane direktno u nogu i izvrnulo me sa motora.
Imao sam ful opremu i nije mi bilo nista ozbiljno.
to je bilo prije dva mjeseca i jos me boli noga, ali to je sve.
Treba uloziti u opremu, kaciga iz Robota je kao da nemas nikakvu.
Kaciga nudi zastitu 2 godine i nakon toga se mijenja.
Nesmije biti lohotna i mora biti zakopcana pa nece ni spasti sa glave.
|
|
| 05-22-2006 11:46 AM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Najzalosnije je sto kvalitetne kacige (fiberglas, carbon) ne mozes naci ispod 400-500 KM, pa se raja uglavnom opredjeljuju za jeftiniju verziju kacige (polycarbon i sl.) a one pucaju ko staklo u slucaju najgoreg...
|
|
| 05-22-2006 02:18 PM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
Polako momci sa tim motorima.
a tek da vidis cura
neki dan ide jaran ispred mene sa golfom, između mene i njega dvije cure na skuterima, ova jedna valjda nije gledala pa nije stigla zakociti, udari u branik, pade i osta bez nekoliko zuba. Nije imala saobracajnu, vozacku a bogami ni kacigu....
|
|
| 05-22-2006 08:31 PM |
|
|
Dottore
Jel te baca..!?

Status:
Away
|
Kaciga kad ti jednom ispadne na pod(bilo s motora il sa stola il kako god) više nama svoju 100% funkciju, jer kaciga se sastoji kao od pčelinjeg saća koji u slučaju udara tu puca(golim okom se ne vidi) i gubi svoje svojstvo i namjenu...tako da se kacige trebaju čuvati i paziti...
Prave kacige su veoma skupe za naše uslove(oko 1000 pa i više KM) Nolan, Shoei, Agv, Shark... al, jbg kaciga glavu čuva pa sad
|
|
| 05-23-2006 07:24 AM |
|
 |
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA
Group: Banned
Status:
|
a tek da vidis cura
neki dan ide jaran ispred mene sa golfom, između mene i njega dvije cure na skuterima, ova jedna valjda nije gledala pa nije stigla zakociti, udari u branik, pade i osta bez nekoliko zuba. Nije imala saobracajnu, vozacku a bogami ni kacigu.... 
Uh te su najace,plava kosa viori,suncane naocale,tanka kratka majcica i vozi .Tako idem ja i idu dvije djevojke do mene isto na kutreu
prosle godine i zaustave nas dvojica drotova na motorima.Ona nije imala ni kacigu,registracija joj istekla,nije imala saobracajne niti vozacke,a ja sam imao sve,sem vozacke jer mi je novcanik ostao kod kuce
izletio nesto zurio.Krenuo njih da pusti a mene da zadrzi .Uglavnom mene je pustio a njih zadrzao,stoli to ne znam .Naravno da kaciga glavu cuva,ovi mangupi sto voze u naocalama nadam se da ce se smiriti kad jednom dobro trohnu,ne nosimo mi kacige zbog drugih,nego prvenstvenoZBOG SEBE!!
-chemb@-
|
|
| 05-23-2006 03:13 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
a tek da vidis cura
Ima cudnih skuterasa. Ja neki dan u kradskoj voznji zakoci da usporim ispred jednog prokopanog kanala oblozenog nekakvim sperama i vidim iza mene divljak sa skuterom leti laste i uz zavjesu prasine nestade pod moje auto.Izadjem iz auta kad nindja kornjaca ustaje i vice sve je uredu. Reko nije nista u redu dok nevidim da mi nisi gdje zaparao karambolku.
This post was last modified: 05-23-2006 03:46 PM by basake.
|
|
| 05-23-2006 03:45 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Naravno da kaciga glavu cuva,ovi mangupi sto voze u naocalama nadam se da ce se smiriti kad jednom dobro trohnu
Pa smire se ti mangupi svi ! Jer kad trohnu vise ne "odtrohnu"...
|
|
| 05-23-2006 04:09 PM |
|
 |
|
|