|
paris dakar rally
|
| Author |
Message |
Morpheus
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
paris dakar rally
Ljudi prati li ovo ko ja sam svaki dan fan ovoga uvijek mi je zanimljivo gledati kako se ljudi ono istinski naprezu i fizicki i psihicki da izdrze ovakvo natjecanje. Kako se je i dalo ocekivati dominacija je uspostavljena vec motori tu je KTM majka dalje auta MITSUBISHI je beton iako sada je u vodstvu Sainz sa Tuaregom ali ce sve to doci na mjesto kada se udje u Afriku gdje MITSUBISHI Payero ima da ih pojede, kod kamiona je takodje cista stvar KAMAZ je tu car u posljednjih nekoliko godina preuzeo dominantnu ulogu TATRE.
Eto ima zanimljivosti ove godine kao npr. HUMMER koji se vuce kao crv ha ha ha ali mi malo zaostaje najdrazi vozac i ujedno konstruktor vozila SCHLESSER sa svojim bagijem SCHLES-FORD-RAID ali ove godine se pojavio i ovaj RAID ali ja vjerujem u njega da ce on veoma dobar biti jer me ta klasa najvise interesuje. Poslije strasne nesrece prosle godine MASUOKA se vraca i dere tu mi je i omiljena zena u motosportovima KLEINSCHMIDT eto kada dodje su Afriku tada postaje zanimljivo sada za sada je onako rally kakav smonavikli sa nekim ogranicenjima tj. oznakama i tim fazonima ali u Africi toga nema pa neki malo i zalutaju i svasta nesto...
So let the fun to begin... Afrika to je moj tim Afriku voli cili svit Afrikaaaa
|
|
| 01-02-2006 02:23 PM |
|
|
Death_beat
Member

Status:
|
RE: paris dakar rally
Bilo bi fino kada bi neko pisao svaki dan rezultate ili neki izvjestaj po etapama
|
|
| 01-02-2006 02:40 PM |
|
 |
street.wise
Senior Member

Status:
|
Ispravka sad je samo Dakar jer se vozi iz Portugala do Senegala...vec par godina se ne vozi od Pariza...
Ove godine jedan od bivsih osvajaca u moto sekciji Dani Roma pichi sa Mitsijem ko veliki za petama mu je Sainz sa VW touaregom, za kojeg sam cuo da je TDI (ali to je neprovjereno) tu su i Depres,Bruno Saby,Juta,naravno Peterhansel,Masuoka,Alphand i legenda JL Sclesser. A sto rece morpheus atrakcija je ovaj Gordon sa Hummerom H3 !!! Ide ko lud...a na ovom su Dakaru neprikosnoveni Mitsubishi i VW uz njih su BMW i Nissan ali tanko...
A sto se tice motora Cyril je neprikosnoven (samim tim sto se Roma takmici u Auto dijelu dakara)...KTM i Yamaha sa kolju za nadmoc...ali sama cinjenica da KTM ima skoro 3 puta vise motora u takmicenju od Yamahe dovoljno govori...Ove godine kad uzmu prvih 10 mjesta KTM ce potvrditi ko proizvodi najbolje enduro motore.
Kamioni, ma Kamaz i Tatra su daleko ispred svih,mada sam vidio i par Iveca i koji Merc...ali sve je to tanko u poredjenju sa ljutim rusima.
Jedna provala onog delegata sa Hayata sto nezna pricati a kamoli biti voditelj ili nedoBog sportski komentator...prvo sto jednom kaze MICUBISHI a nekad kaze MICUBUSHI al hajd...al casu je prelila glupost kad je rekao "ESTEVE PUJOL IZ TIMA KTM NA SVOJOJ YAMAHI" i odmah sam prebacio na Eurosport
|
|
| 01-02-2006 03:01 PM |
|
|
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
This post was last modified: 01-02-2006 03:43 PM by Morpheus.
|
|
| 01-02-2006 03:42 PM |
|
 |
Lebowski
Member

Status:
|
za petama mu je Sainz sa VW touaregom, za kojeg sam cuo da je TDI (ali to je neprovjereno)
Da Touareg je dizelaš, kao i BMW X3.
Jedna provala onog delegata sa Hayata sto nezna pricati a kamoli biti voditelj ili nedoBog sportski komentator...prvo sto jednom kaze MICUBISHI a nekad kaze MICUBUSHI al hajd...al casu je prelila glupost kad je rekao "ESTEVE PUJOL IZ TIMA KTM NA SVOJOJ YAMAHI" i odmah sam prebacio na Eurosport
Onaj je tip fakat izvukao najkraću šibicu kad se u redakciji odlučivalo kome će uvaliti Dakar 
Dakar = Eurosport, mada i Kirby ima svojih bisera (ne znam gdje im je Martin Haven?).
Evo ih danas u Africi i odmah druga pjesma. Schlesseru ce sigurno dobro doci ukidanje GPS-a, on je stara kuka. I drago mi je da je Caldecott dobio etapu, zaslužio je čovjek priliku u velikoj ekipi.
I want something good to die for, to make it beautiful to live
|
|
| 01-02-2006 05:18 PM |
|
|
street.wise
Senior Member

Status:
|
Dakar = Eurosport, mada i Kirby ima svojih bisera (ne znam gdje im je Martin Haven?).
Upravo,a Havena sam cuo (sto mi je malo nevjerovatno) kako komentarise BOB na eurosportu prije nekog vremena
Jbg volio bi da meni "uvale" Dakar budale,nek se malo osvrnu i mogu naci nekog mnogo kompetentnijeg za taj posao (attn. Lebowski )
Aaaaa lud mi je Schlesser,cica kaze sinoc "isli su svi malo prebrzo na ovoj superetapi,ali nema veze od sutra smo u africi..." heheh iskusni vuk.
|
|
| 01-02-2006 05:34 PM |
|
 |
Lebowski
Member

Status:
|
|
|
| 01-02-2006 05:57 PM |
|
|
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Ma uvijek ljudi ovako optimisticno u Europi krenu ali oni stari vukovi ih u Africi dole razvale jebiga dole su oni gazde a ne ovi novi pocetnici. Kazem Sainz je dobra fakat nema sta ali nije on vozio koliko Schlesseru dole koji je dole jeo malu djecu i danas ih jede. Masuoka je zeznut a i ima kola sa kojima moze provjereno da ostvari dobar rezultat meni se on cini kao glavni favorit ali eto vidjecemo, poslije 3 etape u Africi doci ce vukovi pravi naprijed...
|
|
| 01-02-2006 06:02 PM |
|
 |
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Pratim odavno ovaj reli #1 u svijetu.
Kako sam 2004 i 2005 dobro prognozirao (pronadjite ako ne verujete u arhivi), ove necu prognozirati??!?!?
Kod nas je na jednom nacionalnom kanalu svaki dan 30 minutni snimak, evo i sad ide repriza 2 etape.
Komentator je novi i katastrofalan. Na prvoj etapi je 10 puta reko VCR (misleci na WRC), pravi greske, nervira me, ali sta ces... kako ces da skontas da je onaj pre toga bio bolji.
Kolko sam cuo prvi put u istoriji neki amater dobija etapu, mislim na
Motori:
1 010 CALDECOTT (AUS) KTM 03  11 00:00:00
Forever #1
Igor Savic - Gonza
|
|
| 01-02-2006 10:38 PM |
|
|
Lebowski
Member

Status:
|
Ovisi šta podrazumijevaš pod amaterom. Caldecott je još prošle godine kao privatnik pobijedio na dvije etape, a ove godine je u tvorničkom Repsol KTM-u zamijenio Durana.
|
|
| 01-03-2006 11:18 AM |
|
 |
|
|