|
PETAK 24.3.2006.- BHT1 In:PULS u 17:25h Street Race Emisija NAPOKON
|
| Author |
Message |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: bht1 o SR u mostaru
"edinko" i ostali, pogledajte veceras kako se pravi emisija bez i jedne greske (Top Speed).
Pa ne znam, ni oni mi nisu bas nesto bruka.
pokusavaju da naprave kopiju Top Gear-a po svemu.
Prvo, pogledajte ime i logo, smesno slicni.
A i forma emisije je pokusaj pravljenja slicnog.
Gomila skupih automobila koje raja voli, veliki broj njih je kvazisportskih, oko kojih se prepiremo i ovde na forumu, sa povrsnim podacima i sve to zavijeno u lako svarljivu blago duhovitu formu za nedeljno popodne.
Daleko od toga da je to losa emisija. Bogaa kuca i bogata emisija i casopis,ali textovi u casopisu,a i tehnicka prica u emisiji nisu nista posebno. Kad citas ili slusas Top Gear, makar se slatko ismejes.
Top Speedu fali kreativnosti i u textovima i u sminkanju snimaka u montazi. Snimci, iako je bogata emisija, deluju jeftino. Kadrovi i sam snimak nisu nista posebno,kao i zvuk govora Andreja je katastrofa.
A i same testove automobila bi mogli bolje da odrade.
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 03-25-2006 10:09 AM |
|
|
edinko
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
ali ipak od konkurencije na trzistu se razlikuju!kritika pomaze ako je iskrena.
edinko
|
|
| 03-25-2006 12:38 PM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Nije priblem,samo kazem da ih nista ne kosta da malo one njihove video snimke malo provuku kroz neki filter ili da dodaju neki efekat.
A i kamere im mogu biti malo kreativnije postavljene.
Mislim, ako ko ima novca na ovim prostorima, onda je to Top Speed.
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 03-25-2006 01:21 PM |
|
 |
azermo
Junior Member

Status:
|
itc-mo
e ovako moj kolega montazer je to montiro ja nisam taj dan radio.
e prilolg je sniman po jakoj kisi i maglila se blenda,kamera kosta neki 50000km
i nije pravljena da radi na kisi.tehnicki uslovi za montazu su kut montaza znaci
nema efekata.to je bio petnesti prilog u montazi taj dan.muzika se nemoze stavit koju hoces nego za koju imas autorska prava.i jos nesto plata montazera je 450km i radi 12 sati dnevno i neradi samo zabavni program nego i informativni nema on vremena za sekanje.a ako hoces dobar prilog trebaju ti dobri tehnicki uslovi i puuuuno vremena .
pozdrav
|
|
| 03-25-2006 05:10 PM |
|
 |
Vector
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
RE: itc-mo
e ovako moj kolega montazer je to montiro ja nisam taj dan radio.
e prilolg je sniman po jakoj kisi i maglila se blenda,kamera kosta neki 50000km
i nije pravljena da radi na kisi.tehnicki uslovi za montazu su kut montaza znaci
nema efekata.to je bio petnesti prilog u montazi taj dan.muzika se nemoze stavit koju hoces nego za koju imas autorska prava.i jos nesto plata montazera je 450km i radi 12 sati dnevno i neradi samo zabavni program nego i informativni nema on vremena za sekanje.a ako hoces dobar prilog trebaju ti dobri tehnicki uslovi i puuuuno vremena .
pozdrav
Pa sto onda ne sfuserite i informativne programe, politicare, harmonikase i ostale pjevaljke - raveku?
Automotodrom...
|
|
| 03-25-2006 05:26 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
Eto vidite,kao sto sam i pretpostavio,do Mostaraca je. ,a samim tim i do kluba Nitro,sto nisu pazili sta im prijatelji rade.
@azermo Pa valjda uz tu kameru duzis i kisne gace(bar je to tako kod nas u Sa),pa onda mozes i da snimas i kad sunce ne sija .
I nama ste za Feminnem show poslali otprilike dva ipo kadra sa snimanja Harijevog spota,pa se oko njih reditelj mucio u montazi vise nego oko cijele emisije.
@sike i ostali Nisam pristrasan,nego realan.Na BHT1 nema emisije o automobilizmu,a niti ce je biti u obliku i na nacin kao sto se vrte na ostalim malim televizijama.(emisije iskljucivo reklamnog sadrzaja,sa stranim materijalom i tekstovima u koima se samo mijenja naziv automobila,a o sportu ,narocito domacem,nema ni rijeci)
Emisija Inpuls je sasvim drugog karaktera,emituje se zivo svaki dan i uvjek ima neku drugu temu.Nazalost ,u prosloj su se odlucili da jedna od tema bude i automobilizam.
Djevojke licno ne poznam,i mislim da korektno vode emisiju Inpuls,ali vjerovatno kao mnoge druge djevojke u automobilizam se razumiju toliko,da na pitanje koi auto voze , odgovore;plavi,a mozda i bjeli.Imale su nesrecu da im pripadne doticna tema.
Prema tome to je sto je.
@edinko,tata apsolutno niste u pravu u vezi tehnickog kadra televizije .Malo vise se zadrzite na programu BHT1 pa ce te vidjeti mnogo, izuzetno profesionalno produciranih emisija kao sto i treba da bude na glavnoj drzavnoj TV.Vise o tome ne zelim da polemisem.Svak ima pravo na svoje misljenje.
Onako usput,za sve ljubitelje domaceg auto sporta BHT1 ce upriliciti ponesto i za vasu dusu.
P.S.Nadam se da ce pijani,nesposobni (i neznam sta vec napisaste )diletanti uspjeti to da snime(ako nadju ono vektorovo dugme) ,smontiraju i emituju.8)
Pozdrav .
This post was last modified: 03-25-2006 09:14 PM by zlaja ban.
|
|
| 03-25-2006 06:24 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
@edinko,tata apsolutno niste u pravu u vezi tehnickog kadra televizije .Malo vise se zadrzite na programu BHT1 pa ce te vidjeti mnogo, izuzetno profesionalno produciranih emisija kao sto i treba da bude na glavnoj drzavnoj TV.
Nisam pomenuo nigdje tehnicku opremljenost ili osposobljenost tehnickog kadra.A to me iskreno i ne interesuje previse.Govorim o katastrofalno srozanim standardima.Kako bi ti prokomentarisao urednicu Centralnog dnevnika koja dva puta u dvije recenice kaze da su odrzane demonstracije u HAMBURGERU.Takvi u doba omrzenog lektora nisu mogli biti odjavljivaci programa a sada su urednici.I sve je u toj zgradi tako.I sto bi se nervirao.Jednostavno taj program zaobilazim u sirokom luku.
|
|
| 03-25-2006 06:51 PM |
|
 |
Vector
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
...pa ce te vidjeti mnogo, izuzetno profesionalno produciranih emisija kao sto i treba da bude na glavnoj drzavnoj TV...
Na glavnoj drzavnoj TV nema ni jedne auto-moto emisije u cijoj drzavi postoji 42-godisnja konkretna automobilska tradicija, pocev od TAS-ovih NSU Princeva, pa nadalje, ali zato ima pjevaljki ko kanarinaca u svim parkovima iste te drzave. Kladio bih se da u sivom RTV-domu ima duplo vise harmonika nego kamera. Sramota je da se prakticno brani razvoj saobracajne kulture koja bi se promovisala, izmedju ostalog, i kroz specijalizovane emisije namjenjene svim vlasnicima 2 i 4-tockasa. Precutna zabrana promocije automobilizma i saobracajne kulture nas je dovela u situaciju da na tehnickom pregledu prolaze auti kakvih je i u vicevima degutantno spominjati...
Automotodrom...
|
|
| 03-25-2006 07:02 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
Zlatko,na to ti ne mogu odgovoriti jer ja Dnevnike i politicke emisije(pazeci na svoje mentalno zdravlje)ne gledam ni na ovoj,niti na bilo kojoj Tv, sirom nam bivse drzave.
|
|
| 03-25-2006 07:08 PM |
|
 |
muslijam
Pedal To The Metal

Status:
Away
|