Post Reply  Post Thread 
Pages (7): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 Next > Last »
PETAK 24.3.2006.- BHT1 In:PULS u 17:25h Street Race Emisija NAPOKON
Author Message
zlaja ban
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE:   bht1 o SR u mostaru

Vector Wrote:

zlaja ban Wrote:
...pa ce te vidjeti mnogo, izuzetno profesionalno produciranih emisija kao sto i treba da bude na glavnoj drzavnoj TV...

Na glavnoj drzavnoj TV nema ni jedne auto-moto emisije u cijoj drzavi postoji 42-godisnja konkretna automobilska tradicija, pocev od TAS-ovih NSU Princeva, pa nadalje, ali zato ima pjevaljki ko kanarinaca u svim parkovima iste te drzave. Kladio bih se da u sivom RTV-domu ima duplo vise harmonika nego kamera. Sramota je da se prakticno brani razvoj saobracajne kulture koja bi se promovisala, izmedju ostalog, i kroz specijalizovane emisije namjenjene svim vlasnicima 2 i 4-tockasa. Precutna zabrana promocije automobilizma i saobracajne kulture nas je dovela u situaciju da na tehnickom pregledu prolaze auti kakvih je i u vicevima degutantno spominjati...  

Pa i ne treba da ih bude .Ima ih sasvim dovoljno,na svim ostalim TV i sve su iste,jer vjerovatno jedan te isti drzi monopol.
Zato ce biti domaceg autosporta.
Harmonika ima dovoljno,a nadje se i pokoja kamera,da ih snimi.Ipak siroke narodne mase zele upravo to,a i placaju pretplatu.Treba im udovoljiti.
Princ je ipak vezan za fabriku (Pretis)UNIS,a logo je bio isti kao NSU.TAS se javlja sa Volks Wagenom.
Pa stvarno mislis da emisije o automobilima kjoje gledamo podizu tehnicku i sabracajnu kulturuQuestion
Onako usput ,da ne mislis da imam nesto protiv automobilizma,Ja sam sa Enesom Cvikom postavio prvu redovnu emisiju o automobilima ,ne u BiH nego u YU,a iza nas pokojni Peca Dobrohotov svoju Petu brzinu na studiu B.

This post was last modified: 03-25-2006 07:48 PM by zlaja ban.

03-25-2006 07:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Vector
Administrator

Group: Administrators
RE: PETAK 24.3.2006.- BHT1 In:PULS u 17:25h Street Race Emisija NAPOKON

Ma ja, to je nama nasa demokratija dala.

PS. Zlaja, nije UNIS nego PRETIS Wink

Automotodrom...
03-25-2006 07:48 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zlaja ban
Member

To je bilo i u nedemokratska vremena.Kakvi smo takvi smo,nasi smo.
Popravio sam Pretis,ali mislim da je na zadnjim modelima pisalo UNIS.Question

03-25-2006 07:56 PM
Vector
Administrator

Mogao si jednostavno napisati jos jedan komentar, jer ovako ispada konfuzno, ja te ispravljam za UNIS, a ti ga gore editujes!

Za dobre vibracije i ostale aktivnosti koje ste tada pokrenuli mogu samo reci sve najbolje, zato mi valjda i smeta kad vidim na drzavnoj televiziji jednom godisnje neku curicu koja nije u zivotu izgovorila rijec auto vise od 5 puta, da komentarise automobilska desavanja...

Automotodrom...
03-25-2006 08:01 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zlaja ban
Member

Pa vlajda si iz ovoga svatio,da nije kriva ni curica ni velika TV,nego novokomponovani ljudi sto u automobilizmu iskljucivo vide lovu,a stav BHT1 je,trenutno, apsolutno OK ,nezeleci ulaziti u neke sumnjive aranzmane.

03-25-2006 08:15 PM
azermo
Junior Member
**

RE:  bht1 o SR u mostaru

[quote=zlaja ban]

@azermo Pa valjda uz tu kameru duzis i kisne gace(bar je to tako kod nas u Sa),pa onda mozes i da snimas i kad sunce ne sijaIdea.
I nama ste za Feminnem show poslali otprilike dva ipo kadra sa snimanja Harijevog spota,pa se oko njih reditelj mucio u montazi vise nego oko cijele emisije.Twisted Evil

e prijatelju vi u sarajevu imate kisne gace i tonca,rasvjetljivaca sofera i kombi pun opreme itd i na kraju "novinara" koji zna gdje je poso a u montazi imas mekintosa i montazera i kamermana na pretek a u Mostaru imas dva montazera sa jednom cut montazom i dvije kamere ,i sve to radi za citavu hercegovinu.
a za feminem ste dobili pola sata kadrava a gdje ko koga sta zasto kome itd to neznam pa ste dobili ta dvaipo kadra

ps.ja nisam slucajno na ovom forumu jer znam puno toga o automobilizmu i volim to a mogu se kladit da pola ljudi na ovom forumu nezna sta je:MAP:IAC:TP:EGR:ECU -itd

03-25-2006 10:42 PM
azermo
Junior Member
**

drzavna tv je kupila citavo fudbalsko prvenstvo u Njemackoj,volio bi i ja da ima vise auto-moto emisija ali nas sto bi gledalo tako nesto nema ni 5% u BIH
ali ima ovih sto bi gledali harmonikase i tako to a o fudbalu da nepricam
od kad su se pojavile kladionice svi prate fudbal

pozdrav

This post was last modified: 03-26-2006 12:07 AM by azermo.

03-25-2006 11:12 PM
Vector
Administrator

RE:  PETAK 24.3.2006.- BHT1 In:PULS u 17:25h Street Race Emisija NAPOKON

azermo Wrote:
drzavna tv je kupila citavo fudbalsko prvenstvo u Njemackoj, volio bi i ja da ima vise auto-moto emisija ali nas sto bi gledalo tako nesto nema ni 5% u BIH ali ima ovih sto bi gledali harmonikase i tako to a o fudbalu da nepricam od kad su se pojavile kladionise svi prate fudbal

zlaja ban Wrote:
Harmonika ima dovoljno, a nadje se i pokoja kamera, da ih snimi. Ipak siroke narodne mase zele upravo to, a i placaju pretplatu. Treba im udovoljiti.

Dugorocno, i drzavna TV oblikuje mentalitet svojih gradjana. Ako mu konstantno uskracuje prilike da se obrazuje, izmedju ostalog i u saobracajnoj kulturi (a ne samo da skace i vristi), ne treba se recimo cuditi nasim rekordima po broju poginulih u saobracajnim nesrecama. Zar nebi profesionalci trebali "voditi igru" i nuditi gradjanima poucne i obrazovne sadrzaje (ne mislim na dnevnik), a ne samo poslusno servirati sve sto masa trazi, makar to bio kic 24h. Dugorocno, takva nebriga ne moze izaci na dobro...  

Automotodrom...

This post was last modified: 03-26-2006 12:23 AM by Vector.

03-26-2006 12:19 AM
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

Vectore, svuda je tako.
Tako ti je svuda u svetu.
Kako rece Rambo Amadeus, kapitalistima ne trebaju pametni pojedinci, treba im glupa masa koja se nece buniti.

Understeer is a crime - Colin McCrae
03-26-2006 12:32 AM
zlaja ban
Member

RE:  PETAK 24.3.2006.- BHT1 In:PULS u 17:25h Street Race Emisija NAPOKON

Skyline Wrote:
Vectore, svuda je tako.
Tako ti je svuda u svetu.
Kako rece Rambo Amadeus, kapitalistima ne trebaju pametni pojedinci, treba im glupa masa koja se nece buniti.

BravoVery Happy Napokon pametna,ali tuznaSad

03-26-2006 07:14 AM
Pages (7): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Okupljanje clanova Skenderija 17.02.07 Rainman 81 3,141 02-20-2007 08:37 AM
Last Post: cenga
  BMW skup - 14.05.2006. Zrenjanin SCG motorsport 10 2,103 05-25-2006 07:30 AM
Last Post: Dottore
  9.4.2006. pista Mostar dr 34 2,986 04-15-2006 10:59 AM
Last Post: NoKe
  19.2.2006. Pista Mostar dr 18 2,382 03-10-2006 03:31 PM
Last Post: dj_gianny
  12.02.2006.NAPAD NA HERCEGOVINU by AMK NITRO MAZAMALI 8 1,205 02-11-2006 08:25 PM
Last Post: MAZAMALI

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: