|
peugeot 205 Gti
|
| Author |
Message |
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
lambda nije jedini senzor naravno ali je jedan od najvaznijih,pa cak i ST auta imaju lambda sondu,ako je pokvarena treba je skinuti jer ce auto ici bolje,ali bez sonde ECU nije u stanju da pri ekstremno hladnim ili toplim vanjskim uslovima uskladi megadozer i izlaznu informaciju tj. lambdu i zato tada auto "brlja" tj. daje mu vise goriva nego sto treba,moralo bi se tada osjetit,ali kad opet uzmes situaciju da vecina starih auta nema lambda sondu a ima ostale senzore (i auta koja nemaju katalizator)i dovoljno je da je tvoj megadozer sriktan da daje slabije ubrizgavanje i to je taman to,to kad se poklopi nema problema ni sa potrosljom ni sa brljanjem.
He,he znaci 1:1 zasada, mislim na to da li skidanje katalizatora kvari lambdu
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 06-11-2004 10:56 AM |
|
|
chimera
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Meni motor nikad ne brlja,zimi trosi 2 litra vise,sto je za mene normalno za auto od 2000 kubika.Sad ljeti trosi 10-11 tako da mozete imat u glavi kalkulaciju.S tim sto ja auto ne zalim,gazim ga stalno.
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 06-11-2004 01:02 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Jao da to nije malo nesto te corbe jer sam ja sa 1800 kad bas ono vadim mu dusu mogao natjerati i 13 l da srce ko lud, ali kad vozim normala 7,5 ili 8 l uzima ono pravo fino ali malo zivosti i belaj benzisku ne masim iako ih kod nas ima ono dosta.
I moja ascona 1.8 DOHC je imala ugradjen katalizator koji ja nikad nisam uklonio isla je kao luda dero sam sve sa njom stvarno sam je bio razradio i ljudi koji su se trkali sa mnom ako bas nisu imali nesto bolje i jace isli su i gledali moju zastavu na zadnjem staklu "Mess with the best, die like rest" he he he bila je otrov za golfove GTI dero sam ih kao malu djecu a sve uz zvuke Prodigy-a. Sva je bila standard ali u mastorskim rukama nikad nije bio stavit nerginalni dio ili pak nesto fusa radito na njoj samo regulara i to je bilo njoj dostatno nju sam vozio i uzivao u svakom predjenom metru sa njom jao veoma dobro auto zao mi je spominjati.
Ali mislim katalizator moze ici vani moze se otfikariti ali ostavite lambda sonu jer ona spasava makar vas jer kad imate bas problem sa bogatom smjesom u garazi mozete veoma lako vi biti ti koji cete stradati to je bila moja poenta jer CO vas ce uspavati, a kad to uradi veoma je blizu onaj tunel iz filmova ali na kraju nema vise kolica, turbokompresora, street race-a i tako tih dragi stvari vec samo vjecnost i spomen na vas ako vas se neko bude i sjecao
|
|
| 06-11-2004 08:00 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
E sad kad sam ovo sam procitao sto sam napisao vido sam koliko sam ja bolestan majko moja ode se malo oporaviti u zvuke pjesme "Mala je dala" he he he
|
|
| 06-11-2004 08:01 PM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
moja ascona 1.8 DOHC
OPEL bato
Jes vidio sta je auto,jos si vozio asconu,zamisli neki kadett ili astru kako onda oni idu.Evo majke mi mile kod nas na pisti kadett GSi 2000 ccm na kome nista,ali apsolutno nista nije radjeno,uzima aute od 2.5-3.0 ccm,evo primjera:
E36 325 24V 192 konja
III VR6 2.9 12V 190 konja
E36 325 alpina 220 konja
E30 325
E30 327(to je ustvari 325 S ili E)
|
|
| 06-12-2004 06:04 AM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Ja sam imao 1.8 i 8v i 16v.po gradu ne ide ispod 10.Ne lupetaj.7.5 otvoreno i to da mislis kako ces.
Morpheus uvjek ides off-topic.Koga briga za tvoje dozivljaje i tripove?
A ascona auto?hahahahha
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 06-12-2004 07:57 PM |
|
|
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
|
| 06-13-2004 06:09 AM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
ma ja samo vjerujem uzivo...necu vise nikoga da ubijedjujem sta je OPEL nadam se da ce dosta ljudi doci na nas skup pa cemo tamo vidjeti ko je ko.
Ja odgovorno tvrdim da je opelovih 150 konja ravno 220 konja od drugih marki auta.Kadett ubija kako ide do 160 km/h a calibra od 160 do 220 km/h moze da parira bilo kom autu od 300 konja.Neki ce se smijati ali ja sam realan iako nezvuci tako,i nesalim se nimalo.
P.S.nemam OPEL,najvise volim Japance.
|
|
| 06-13-2004 12:41 PM |
|
 |
sixpack
Banned
Group: Banned
Status:
|
krvolok ma o cemu pricas taj gsi uopce ne ide tako dobro to nekom drugom pricaj budite malo realni kakva calibra moze parirat autu od 300 konja znas ti sto pricas uopce
nisam brz ali ipak?
|
|
| 06-13-2004 01:33 PM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
Ide, ide GSi (2.0, 150 KS) jako dobro (čini mi se 7.7 sec do 100 km/h). Ali zato ne leži na cesti, koči kad zabiješ nogom sve snage, limarija (*urac), a o izgledu mi se neda pričati .
|
|
| 06-13-2004 01:47 PM |
|
 |
|
|