|
peugeot 205 Gti
|
| Author |
Message |
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Teoretski ti prenos omogucava...al motor to ne moze podrzat.Tako da je prica beze...a ovo sto si dosao do 4000okr ti je dovoljan dokaz...s tim da je pitanje kuda i koliko cesta mora biti duga...jer mogu mislit kako ubrzava tj.neubrzava sa takvim mjenjacem...
pa da ti kazem i nije tako lose ubrzanje bilo,naravno da je bilo slabije nego standardno ali takav fazon rade vani sa napucavanjem OPEL-a i prelaze 300 km/h,da je ta calibra imala 200 kojna ja mislim da bi ladno presla tih 4000 i docepala se max snage.Jednino je 4-5 preveliko mucenje tu je problem a kad 5 krene i nije tako strasno..
Kadet nema problema sa mijenjacem od calibre,ima duze brzine i gubi jedino na ubrzavanju ali dobija jako dobru 3 brzinu od 130-180 km/h i dobija max od 264 koliko je ovaj isao.
Sa mijenjacem od turbo calibre koji ima 6 brzina mogu se kombinovati 2 po 2 brzine i tu se najbolje moze sloziti mijenjac da ima i start i max brzinu.Za drag race mi smo stavljali 1-80 km/h 2-110 3-130 4-160 5-190 6-220(za sestu mozes da stavis i onu duzu varijantu do 300 pa koliko ide nek ide).Svagdje na zapadu prva je sto kraca ali oni imaju drugacije gume i nemaju amortizere zato mogu bolje zapeti na startu,mi smo zakljucili da je ovo najbolja kombinacija.
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 06-22-2004 06:46 AM |
|
|
chimera
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Ne znam da je kakav prenos,150 konja je malo za 264 na sat...nemoguce...
Ja gledam po svom Golfu recimo,imam 5 brzina...petom ne moze u blokadu...sto dovoljno govori da ima 6 da bi ga samo usporila...
imas dosta auta koja max postizu u cetvrtoj, jer petom jednostavno nemaju snage...
Nadam se da se razumijemo...
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 06-22-2004 06:52 AM |
|
 |
sixpack
Banned
Group: Banned
Status:
|
e ti krvolok dovezi tu calibru da te obrijem ma kakav drag race o cemu pricas to mene nemozes s tim zadivit u mene 2 115 3 160 4 200 a petom gotovo do crvenog polja pa prema tome baj baj tjuneri
nisam brz ali ipak?
|
|
| 06-22-2004 01:16 PM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
pa ja stvarno vise neznam sta da radim sa vama.
Ako meni niko nevjeruje pitajte nekoga ko dobro poznaje mijenjace od opela pa cete cuti,ja sam na 3-4 GSi-a imao priliku da vidim mijenjac od calibre i brzine vece od 250 km/h sa samo 150 konja.Jeste puno i jeste za nevjerovati ali je tako.
sixpack---vidimo se na pisti ako bog da...
mislim da ti je bezveze sto to radis,vrijeme ti je da malo spustis lopticu jel ces se zanijeti zbog svog auta pa bi mogao i pare izgubiti.Popusti malo,nemas razloga za nevjeru i nestrpljivost,vidjecemo se uskoro negdje,pa vrijeme ce pokazati ko je upravu,ovako nikuda nevodi.Kakva ti je to taktika da na slijepo prozivas nekoga na trkanje a nista neznas ni o meni i o autu.
Ja vec godinama ucestvujem i organizujem drag race,ja i jos par prijatelja smo i klub osnovali i pistu zakupili i papire sve izganjali i morao bih nesto znati o svemu tome ma koliko bio glup.Vidio sam sve i svasta,milion trka sam gledao i stvarno mi ovo netreba da vama objasnjavam nesto sto ni ja sam nisam prije par godina mogao da shvatim,razumijem vas apsolutno,jer znam sebe i svoje razmisljanje o autima prije nego smo pistu aktivirali,tu su se moji godinama zidani stavovi o autima izmijenili za par mijeseci i sam nisam mogao vjerovati kako neki krsevi bolje idu od nekih zvijeri.Eto oduzio mi se post ali nadam se da ce smiriti tenziju na temu jel malo ko razumije o cemu ja pricam.
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 06-22-2004 05:22 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
|
| 06-22-2004 08:00 PM |
|
 |
tepSIJA
Banned
Status:
|
Ja zamalo da napisem post, da ti kazem da si stavio sliku golfa 4 ne ascone ;D
odlicna je !!!
ajmo kapu s glave... ccc
This post was last modified: 06-22-2004 10:06 PM by tepSIJA.
|
|
| 06-22-2004 08:29 PM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
No comment Svaka čast na ovome !!! Askona je poznata kao mnogo gadan auto, ali u ovoj verziji izgleda - boli glava. Čestitke vlasniku.
|
|
| 06-22-2004 08:33 PM |
|
 |
sixpack
Banned
Status:
|
pa krvoloku moj dragi mene to ne zanima ko si i cim se bavis drago mi je ako si majstor ali ja se tvoji calibri i ostali bicikala nikad ne bojim a ti morpheus ti si neki pametan student
nisam brz ali ipak?
|
|
| 06-22-2004 09:53 PM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
|
| 06-23-2004 08:13 AM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Eh sad cemo ovako.Moderatorima upozorenje pred skidanje.
Umjesto da usmjeravate temu,vi radite suprotno.Morpheus u koji dio ovog topica spada Ascona?
Krvolok,pocinjes lupetat.150 konja je malo za 264 na sat.To svaki laik koji se bavi automobilima zna.Ne znam da je kakav prenos,auto od tonu i nesto sa 150 konja ne moze ici 264 na sat...
Primjer?Kawasaki zx6r sa 110 konja i manje od 200 kila,kud i kamo boljom aerodinamikom i 6 brzina ide toliko...
Ti sad nama ovdje svima dokazujes nesto sto se dokazat ne moze.A svako ko imalo poznaje autumobile ce ti reci da ova tvoja teorija pada u vodu.I jos si uzeo za primjer letece smece iz osamdesetih godina...
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 06-23-2004 09:09 PM |
|
 |
|
|