Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Peugeot Elystar,nije da sam fan!
Author Message
Dottore
Jel te baca..!?

Group: Registered
Status: Away
RE: Peugeot Elystar,nije da sam fan!

Znam ih koliko hoćeš što su kupili Peugeot iz razloga što im se svidio vizuelno (i meni su najljepši) ali elektronika, preosjetljivost na naše gorivo, čak su uveli ponovo karburatore nakon fuš ajnšprica.... uglavnom i ne pratim nešto skutere al znam da Peugeot nikad nebi kupio sebi pored Italijanskih skutera

05-17-2006 06:31 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
dado307
Member

Status: Offline
RE:    Peugeot Elystar,nije da sam fan!

e.bug Wrote:

dado307 Wrote:

e.bug Wrote:
Dobro je dottore rekao, peugeot je samo sminka nista vise. Kupi bilo sta od Piaggio grupe, neces se pokajat

Haj gogo ne seri majke ti, isto si ovi nasi papci koji ne vide dalje od golfa dvice dizela (cast izuzecima, ne mislim nikoga uvrijedit)... Ja imam speedfighta 2, preso 15 000 km, motor nije bas uredno odrzavan (kako bi trebalo) al je odrzavan kolko tolko, i mogu reci da nisam imao ama bas nikakvih problema, motor i sad ide 80km/h+ po satu... Jedini problem je bio sto mi se zaledila voda u hladnjaku preko zime, pa sam moro mjenjat klip karike i to, al moja greska je 100%... Vozim ga vec 3godine i nemam nikakvih primjedbi.. I ne kazem da je najbolji skuter, naravno uvijek ima bolji, ali nije ni upola los kolko ga raja pljuje. Za elystara neznam, jedan momak je vozio 150ccm (ja mislim) i kaze da nije imo problema s njim... to je 4t masina kolko ja znam, tako da ti ne znam rec mnogo, a i rijetki su bar po sarajevu...
Ali eto, da ne bude svako svog konja hvali, ako se ipak ne odlucis za pezoa, ja bi ti preporucio gileru runner vx 125... Ja mislim da je i ona negdje oko te cifre... Sretno..

Ne kontam ovo za golfa, al et. Ti si rijedak primjer sto se tice SF2, sad si mu prije sezone uradio "generalku" i bog zna koliko ce ti jos trajat. Ja znam momka kojem je na 18000km na serijskom SF2 pukla klipnjaca. Cuo sam svega i svacega sto se tice Peugeota i nikad ga ne bi uzeo. Uostalom ima http://www.svijetskutera.com forum pa neka se raspita, ipak tamo ima malo "vise" skuterasa Wink

Uradio sam generalku prije pocetka prosle sezone, a znas i sam sto, zato sto sam bio glup i zaboravio ispustit vodu iz hladnjaka... Inace, cisto informativno cini mi se da je motor i bolje isao prije te "generalke", ali znas i sam da i sad dobro ide... I evo, 5000 km nakon generalke, nista, ama bas nista nisam promijenio, i vidio si da dobro ide... A to znam ovoga, znam onoga... Znam i ja milion ljudi kojim na aprilijama ne valja milion stvari, prvi si ti, al dobro eto kod tebe je ajnspric, vjerovatno su radi toga i s*anja... Eno trba voza sr www 2002 godina, preso 10 000, ne moze mi prismrdit... Tako da mislim da i pezo nije tolika kanta... dottore slazem se da je pezoova ajnspric masina kita bila, kazu da su one 2004. nesto ko i sredili bili, ali su opet izbacili... Ali za nasih prostora nije nikako ajnspric, evo gogo ima ajnsprica apriliu sr ditech i nek ti sam kaze koliko je problema imo s njim, od svjecica pa nadalje... Ja ipak mislim da pezo nije nimalo los, jer na svakom skuteru moras imat problema, to su 2t masine jbg... i gogo jos jedna stvar, nek pogleda recimo na svijetskutera.com... Pa nek pogleda koliko je problema bilo s aprilijama, gilerama, i pezoom... Ja dok sam pratio taj forum, svaki, ali bukvalno svaki dan se pojavio sa svojom apriliom ajnspric kako ima taj i taj problem... I opet se hvali aprilia, a pljuje se po pezou... Mislim da nema razloga, al eto, nek vam bude... i te price znam ovoga otislo mu ovo, otislo mu ono, mislis da se tebi na tvojoj apriliji to ne moze desit ??? Rolling Eyes

05-17-2006 08:25 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA

Group: Banned

dado307 Wrote:

e.bug Wrote:

dado307 Wrote:

e.bug Wrote:
Dobro je dottore rekao, peugeot je samo sminka nista vise. Kupi bilo sta od Piaggio grupe, neces se pokajat

Haj gogo ne seri majke ti, isto si ovi nasi papci koji ne vide dalje od golfa dvice dizela (cast izuzecima, ne mislim nikoga uvrijedit)... Ja imam speedfighta 2, preso 15 000 km, motor nije bas uredno odrzavan (kako bi trebalo) al je odrzavan kolko tolko, i mogu reci da nisam imao ama bas nikakvih problema, motor i sad ide 80km/h+ po satu... Jedini problem je bio sto mi se zaledila voda u hladnjaku preko zime, pa sam moro mjenjat klip karike i to, al moja greska je 100%... Vozim ga vec 3godine i nemam nikakvih primjedbi.. I ne kazem da je najbolji skuter, naravno uvijek ima bolji, ali nije ni upola los kolko ga raja pljuje. Za elystara neznam, jedan momak je vozio 150ccm (ja mislim) i kaze da nije imo problema s njim... to je 4t masina kolko ja znam, tako da ti ne znam rec mnogo, a i rijetki su bar po sarajevu...
Ali eto, da ne bude svako svog konja hvali, ako se ipak ne odlucis za pezoa, ja bi ti preporucio gileru runner vx 125... Ja mislim da je i ona negdje oko te cifre... Sretno..

Ne kontam ovo za golfa, al et. Ti si rijedak primjer sto se tice SF2, sad si mu prije sezone uradio "generalku" i bog zna koliko ce ti jos trajat. Ja znam momka kojem je na 18000km na serijskom SF2 pukla klipnjaca. Cuo sam svega i svacega sto se tice Peugeota i nikad ga ne bi uzeo. Uostalom ima http://www.svijetskutera.com forum pa neka se raspita, ipak tamo ima malo "vise" skuterasa Wink

Uradio sam generalku prije pocetka prosle sezone, a znas i sam sto, zato sto sam bio glup i zaboravio ispustit vodu iz hladnjaka... Inace, cisto informativno cini mi se da je motor i bolje isao prije te "generalke", ali znas i sam da i sad dobro ide... I evo, 5000 km nakon generalke, nista, ama bas nista nisam promijenio, i vidio si da dobro ide... A to znam ovoga, znam onoga... Znam i ja milion ljudi kojim na aprilijama ne valja milion stvari, prvi si ti, al dobro eto kod tebe je ajnspric, vjerovatno su radi toga i s*anja... Eno trba voza sr www 2002 godina, preso 10 000, ne moze mi prismrdit... Tako da mislim da i pezo nije tolika kanta... dottore slazem se da je pezoova ajnspric masina kita bila, kazu da su one 2004. nesto ko i sredili bili, ali su opet izbacili... Ali za nasih prostora nije nikako ajnspric, evo gogo ima ajnsprica apriliu sr ditech i nek ti sam kaze koliko je problema imo s njim, od svjecica pa nadalje... Ja ipak mislim da pezo nije nimalo los, jer na svakom skuteru moras imat problema, to su 2t masine jbg... i gogo jos jedna stvar, nek pogleda recimo na svijetskutera.com... Pa nek pogleda koliko je problema bilo s aprilijama, gilerama, i pezoom... Ja dok sam pratio taj forum, svaki, ali bukvalno svaki dan se pojavio sa svojom apriliom ajnspric kako ima taj i taj problem... I opet se hvali aprilia, a pljuje se po pezou... Mislim da nema razloga, al eto, nek vam bude... i te price znam ovoga otislo mu ovo, otislo mu ono, mislis da se tebi na tvojoj apriliji to ne moze desit ??? Rolling Eyes

Odosmo mi u off topic,al haj nema veze.Evo ja sa prvi javljam da ima Jetforce 2005 godiste,znaci sa anjspricom i svom tom elektronikom.Ajnspric me nije nikada zezao,imam motor vez godinu i 3 mjeseca,samo elektronika,odnosno istope se osiguraci pa zato.Licno ne znam dali u peugeotovoj gami ima jos neki motor sa ajnspricom osim jetforce-a.

Evo sta mi je pravilo problem i sta je zamjenjeno na servisu.

[attachment=4497]
[attachment=4498]
[attachment=4499]

-chemb@-
05-17-2006 01:27 PM
e.bug
Senior Member

RE:     Peugeot Elystar,nije da sam fan!

E sto ga ti nasra moj dado. Za Peugeota NIKO nije rekao da je kanta, nego da je sminkerski motor. Procitaj jos jednom pa ces vidjeti da NIGDJE nisam ni spomenuo Apriliu, a kamoli da sam je hvalio. Trbovic ima WWWa koji je zracno hladjenje tako da se nemoze poredit sa tobom. Meni kada je motor bio serijala isao je super a nije se kvario, jedino svjecica svakih 4-5k km ali tako je kod ajnsprica. Ajnspric jeste karina za nase gorivo, ali kada se cuva kako treba i kada se sipa dobro gorivo nema nikakvih problema. Ovdje nije rijec o ajnspricu nego o Peugeotu. Ja sam svoje rekao sto se tice Peugeota, a to ce mnogi potvrdit. Ja ga pored Piaggio grupe ne bi nikad uzeo.

btw. Ismare, koliko si presao sa JFom?

ride it like you stole it

This post was last modified: 05-17-2006 01:44 PM by e.bug.

05-17-2006 01:41 PM
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA

Group: Banned
RE:      Peugeot Elystar,nije da sam fan!

e.bug Wrote:
E sto ga ti nasra moj dado. Za Peugeota NIKO nije rekao da je kanta, nego da je sminkerski motor. Procitaj jos jednom pa ces vidjeti da NIGDJE nisam ni spomenuo Apriliu, a kamoli da sam je hvalio. Trbovic ima WWWa koji je zracno hladjenje tako da se nemoze poredit sa tobom. Meni kada je motor bio serijala isao je super a nije se kvario, jedino svjecica svakih 4-5k km ali tako je kod ajnsprica. Ajnspric jeste karina za nase gorivo, ali kada se cuva kako treba i kada se sipa dobro gorivo nema nikakvih problema. Ovdje nije rijec o ajnspricu nego o Peugeotu. Ja sam svoje rekao sto se tice Peugeota, a to ce mnogi potvrdit. Ja ga pored Piaggio grupe ne bi nikad uzeo.

btw. Ismare, koliko si presao sa JFom?

4550 KM,sto ?Nisam ga puno vozao jer me to zajebavalo.

-chemb@-
05-18-2006 06:19 AM
Prasence
Junior Member
**

to e-bug>a kolika je cena italijanskih skuteri recimo Aprilia Atlantic 125 ili Malaguti Madison 125 ili X8,X9?Mislim da su oni dosta skuplji...I meni izgledaju kvalitetniji ali cena?

05-21-2006 05:52 AM
Blade
Senior Member

Ovako ja vec 2god. vozim SF, a prijatelj iz naselja isto toliko vozi Jet Force...Sa svojim skut sam redovno isao na servis i jedino sto me zezalo je pakne (meni se nije dalo voziti u BL na serv.) i sad osigurac, a osigurac zeza zato sto sam ja promjenio orginalni i stavio neki fus pa sad svakih 15-20dana mjenjam...I dogodila se jedna nesreca Embarassed zaribo je...Ali to je bila moja greska jer sam ga ja malo "doradjivo" Laughing...Uglavnom greska je bila moja...Zanci sa motor nikad nikakvih ozbiljnih problema...Motor je super, sminkerski pravi i ja bih ga svima preporucio...
A drug na Jet-u nikad se nista nije pokvarilo...Wink
Redovno ga je vozio na servis i nikad, ama bas nikad nista nije otislo, el. masina ili bilo sta...Eto, mozda smo ja i on bili srecni pa dobili neke malo bolje verzije pa se nisu kvarile ali ja bih svima predlozio da uzmu Peugeot...

The best drog in the world CS...

Live long CS...
05-21-2006 10:20 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
-emir-
Junior Member
**

imao sam sf-a,apriliu sr i sada gileru runner fx 125....sf-a sam vozao serijskog,nikada vecih problema ali po meni je bas sminkerski...apriliu sr nisam imao priliku provozati serijsku,odma sam je frizirao isl pa i nije bila bas kako treba al et....evo vec 3 dana vozam gileru runner fx 125,99 godina,presla 12k km,nikada nista mijenjano ali vidim da jos uvijek ne treba...2t motor,ima dosta snage i pere sve frizirane scootere i 4t motore do 150 ccm (mozda i 200,nisam pokusavao)....po meni je trenutno na trzistu najbolji novi runner vx 125 4t motor,u zenici kosta 6600 km do registracije Wink

pozzz

Cesta nije pista vec trkaca staza !

W W W . S T U N T D A Y . C O M

Corona Extra Scooter Team
07-01-2006 12:27 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  A da malo doradite dr 2 575 03-18-2006 07:35 PM
Last Post: dr
  Da se ne zaboravi Lancist 1 454 10-26-2005 07:44 AM
Last Post: Igor

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: