Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Peugeot Elystar,nije da sam fan!
Author Message
Prasence
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Peugeot Elystar,nije da sam fan!

Spreman sam da za skuter dam oko 3000evra. Prvo mi se svideo SpeedFight 50cc, ali kad malo bolje razmislim bolje da izdvojim malo vise para za jaci skuter, te sam se otprilike odlucio za Elystar 125cc.Ne znam zasto mi se svidjaju Peugeot skuteri,verovatno zbog izgleda a I imam utisak da su kvalitetni. Dosta ste me razocarali sa ovim pljuvanjem peugeota uopste, mislim zasto je on toliko los? Cini mi se da je ovaj elystar 125 jeftiniji od vecine italijanskih skutera, pored toga izgleda super I veci je. Zamolio bih ako neko ima elystara da napise postenu kritiku I da ukaze na neke eventualno lose karakteristike ovog motora.

I da,koliko prosecan skuter moze da predje bez ikakvog servisa.Dok nisam malo poceo da citam tu I tamo mislio sam da oni mogu da predju veliku kilometrazu,mislim samo kupis I vozis,a sad mi sve to pomalo cudno,mislim da moraju da se rade toliki servisi I gluposti…

P.S. elystar mi se dopao zbog izgleda nekako deluje komforno I sigurno.Bilo bi super kada bi neko napisao koliku brzinu moze da razvije I da li je dovoljno jak,posto sam video da ima I verzija od 50cc.
Pozdrav

05-15-2006 11:58 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dottore
Jel te baca..!?

Status: Away
RE: Peugeot Elystar,nije da sam fan!

Peugeot je samo fin i ništa više, tako da Sad

05-15-2006 12:15 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA

Group: Banned

Ja kao vlasnik peugeot skutera,speedfight i jetforce,mogu da ti kazem da nisu losi,mada jetforce ima problema sa elektronikom,mislim imao je pa je bio kod majstora,pa sad za sad radi normalno,vidjet cemo do kada.Elystar koliko znam radi na slicnom principu kao i jetforce,samo ne znam koja mu je masina.Udobni su,koliko toliko sigurni,koliko motor moze biti siguran i ne kvare se cesto.Za servis,ako kupujes nov novcat onda ti je prvi servis na 500 km,pa na 2500km i onda svakih 2500km,to ti je da ne bi izgubio garanciju,i obavezno moras ovjeriti svaki put servisnu knjizicu.Kad mu skines blokadu i taj od 50ccm moze izvuci 90-95 km/h,a taj od 125ccm ide vec dosta vise.Uglavnom na 5000km moras mijenjati pakne,to pazi obavezno inace ces sjeati diskove i morati ih mijenjati,a nisu nimalo jeftini.Mene dobro sluze,ako ces sta raditi na njemu,tipa mijenjanja auspuha,doradivanja,daju dosta opcija.Uglavnom meni nije los,imao sam par dobri letova,nije mi nista bilo,a po mom iskustvu su dosta cvrsti.Jos samo odakle si ?

Ostale informacije mozes dobiti na PP

-chemb@-
05-15-2006 03:12 PM
edinko
Posting Freak

kupi piaggio beverly 125ccm i miran si.

edinko
05-16-2006 10:14 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Prasence
Junior Member
**

RE:  Peugeot Elystar,nije da sam fan!

Dottore Wrote:

Kako to mislis?Wink

05-16-2006 01:51 PM
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA

RE:   Peugeot Elystar,nije da sam fan!

Prasence Wrote:

Dottore Wrote:

Kako to mislis?Wink

Dottore,izvini al se ne slazem u potpunosti s tobom,ja posjedujem dva peugeot skutera,speedfight je zakon,prvo sto mu mozes sve zivo izmijeniti i opet ideLaughing,al jetforce je skroz druga prica,po meni je jetforce za dame,odnosno za ljude koji ce ga fino kulturno voziti i nece paliti gume,dizati na zadnji,na prednji itd...Ljepo izgledaju,ali i ljepo rade,barem ova moja dva.Very Happy

-chemb@-
05-16-2006 03:17 PM
e.bug
Senior Member

Dobro je dottore rekao, peugeot je samo sminka nista vise. Kupi bilo sta od Piaggio grupe, neces se pokajat

ride it like you stole it
05-16-2006 05:20 PM
dado307
Member

RE:  Peugeot Elystar,nije da sam fan!

e.bug Wrote:
Dobro je dottore rekao, peugeot je samo sminka nista vise. Kupi bilo sta od Piaggio grupe, neces se pokajat

Haj gogo ne seri majke ti, isto si ovi nasi papci koji ne vide dalje od golfa dvice dizela (cast izuzecima, ne mislim nikoga uvrijedit)... Ja imam speedfighta 2, preso 15 000 km, motor nije bas uredno odrzavan (kako bi trebalo) al je odrzavan kolko tolko, i mogu reci da nisam imao ama bas nikakvih problema, motor i sad ide 80km/h+ po satu... Jedini problem je bio sto mi se zaledila voda u hladnjaku preko zime, pa sam moro mjenjat klip karike i to, al moja greska je 100%... Vozim ga vec 3godine i nemam nikakvih primjedbi.. I ne kazem da je najbolji skuter, naravno uvijek ima bolji, ali nije ni upola los kolko ga raja pljuje. Za elystara neznam, jedan momak je vozio 150ccm (ja mislim) i kaze da nije imo problema s njim... to je 4t masina kolko ja znam, tako da ti ne znam rec mnogo, a i rijetki su bar po sarajevu...
Ali eto, da ne bude svako svog konja hvali, ako se ipak ne odlucis za pezoa, ja bi ti preporucio gileru runner vx 125... Ja mislim da je i ona negdje oko te cifre... Sretno..

05-16-2006 08:24 PM
e.bug
Senior Member

RE:   Peugeot Elystar,nije da sam fan!

dado307 Wrote:

e.bug Wrote:

Haj gogo ne seri majke ti, isto si ovi nasi papci koji ne vide dalje od golfa dvice dizela (cast izuzecima, ne mislim nikoga uvrijedit)... Ja imam speedfighta 2, preso 15 000 km, motor nije bas uredno odrzavan (kako bi trebalo) al je odrzavan kolko tolko, i mogu reci da nisam imao ama bas nikakvih problema, motor i sad ide 80km/h+ po satu... Jedini problem je bio sto mi se zaledila voda u hladnjaku preko zime, pa sam moro mjenjat klip karike i to, al moja greska je 100%... Vozim ga vec 3godine i nemam nikakvih primjedbi.. I ne kazem da je najbolji skuter, naravno uvijek ima bolji, ali nije ni upola los kolko ga raja pljuje. Za elystara neznam, jedan momak je vozio 150ccm (ja mislim) i kaze da nije imo problema s njim... to je 4t masina kolko ja znam, tako da ti ne znam rec mnogo, a i rijetki su bar po sarajevu...
Ali eto, da ne bude svako svog konja hvali, ako se ipak ne odlucis za pezoa, ja bi ti preporucio gileru runner vx 125... Ja mislim da je i ona negdje oko te cifre... Sretno..

Ne kontam ovo za golfa, al et. Ti si rijedak primjer sto se tice SF2, sad si mu prije sezone uradio "generalku" i bog zna koliko ce ti jos trajat. Ja znam momka kojem je na 18000km na serijskom SF2 pukla klipnjaca. Cuo sam svega i svacega sto se tice Peugeota i nikad ga ne bi uzeo. Uostalom ima http://www.svijetskutera.com forum pa neka se raspita, ipak tamo ima malo "vise" skuterasa Wink

ride it like you stole it

This post was last modified: 05-16-2006 08:53 PM by e.bug.

05-16-2006 08:44 PM
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA

Niti hvalim,niti branim peugeota,i sam gogo znas da sam imao problema jetforce-om,al eto i to je rijeseno,ali sto se tice sf2,moj je presao 19000km i jos uvijek ide,a vozi ga radnik u firmi,znaci pazi ga mos misliti kako,nije njegova pa ga boli *urac.Laughing.Uzmi piaggo x8,ako ti je do tih maxy skutera ili x9 sta vise volis.

-chemb@-
05-17-2006 06:04 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  A da malo doradite dr 2 587 03-18-2006 07:35 PM
Last Post: dr
  Da se ne zaboravi Lancist 1 475 10-26-2005 07:44 AM
Last Post: Igor

View a Printable Version