|
Pitanje BMW E36
|
| Author |
Message |
poKle
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Pitanje BMW E36
BMW 318tds compact 98god
znaci imam problem da jednostavno nece toplo da puse iz ventilacije sto predstavlja problem prilikom ovih nastupajucih hladnih dana.
majstor mi je bez gledanja preko telefona rekao "ventil toplo-hladno"
e sad zanima me jeli iko imao ovakav problem?
|
|
| 10-15-2007 09:55 PM |
|
|
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
RE: Pitanje BMW E36
Haj se ti nama fino predstavi u clanovima, pa cemo vidjet jel ti raja moze pomoc.
Just be... Dead Like Me!
|
|
| 10-15-2007 10:43 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
BMW 318tds compact 98god
znaci imam problem da jednostavno nece toplo da puse iz ventilacije sto predstavlja problem prilikom ovih nastupajucih hladnih dana.
majstor mi je bez gledanja preko telefona rekao "ventil toplo-hladno"
e sad zanima me jeli iko imao ovakav problem?
Taj ventil koji je spomenut je (kod mercedesa na vakuum, a taj sam popravljao i mjenjao par puta) najvjerovatnije smješten na crijevu (ono tanko malo crijevo što ide unutra kroz onu zaštitnu oblogu dole negdje ispod brisača ) i lahko je doći do njega (bar mislim da je ) Ako je na vakuum provjeri crijeva i sam ventil kad ga skineš, nije to teško. Može biti i da je slomljen nosač na koji se montira. Drugi problem je da unutra ne rade one dvije ploče koje se pomjeraju kako ti podešavaš jačinu grijanja (njihova funkcija je da skreću zrak na unutrašnji hladnjak ili direktno spolja), mada mislim da nije u ovome problem...
Ništa me ne pitajte o BMW-u jer ja solim pamet velikanima. Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 10-16-2007 08:14 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
hvala,to cu pogledati, a kog koga bi u Sar. mogao otici da to pogleda, sad kod elektricara ili majstora?
|
|
| 10-16-2007 09:01 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
ma prije kod mehanicara...mada bi ti tu i el. mogo pomoc, nije to tolko komplikovano...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 10-16-2007 09:15 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Evo ti broj Samira iz Butmira; 061 347 922
Ništa me ne pitajte o BMW-u jer ja solim pamet velikanima. Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 10-17-2007 03:53 AM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Uobicajena mana BMW-a.Ventili za propustanje tople vode u auto.Trebas pregledati prvo napajanje ventila jer se zna desiti da crkne jedno kolo na upravljackoj ploci i nesalje napon na ventile.Trebala bi biti dva ventila i dzek sa tri zice.Mislim da je jedna zuta i dvije zuto crne.Na zutu ti dolazi direktan plus a na ove dvije minus sa upravljacke ploce.Istekaj dzek i prikljuci sijalicu 21W sa dvije zice prvo na jedan ventil pa onda na drugi.(na dovod na dzeku)
Kako pomjeras u autu toplo-hladno tako svjetlost sijalice treba da se smanjuje tj. pojacava.Ako nije tako onda ti je do napajanja.Ako se intenzitet svjetla mijenja ventili su.Ovo nemora znaciti da su crkli.Mozda su zaprljani.Imas skroz okolo sarafe i mozes i skroz rastaviti i pokusati ocistiti.
U svakom slucaju ja sam polovne kupovao u Vitezu na BMW otpadu i kostaju od 60 do 80km zavisno od auta za koje trazis.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 10-17-2007 06:34 AM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Šta da se kaže kad je doktor rekao svoje
|
|
| 10-17-2007 07:05 AM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
e hvala, mislim da cu ipak otici majstoru, nek to pogleda, cuo sam za tog Samira sa Butmira da pravi BMW-ove, et super ja sam s Ilidze,blizu
hvala
|
|
| 10-17-2007 01:21 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
P.S. Da javim, problem je bila vodena pumpa, koja je nekad radila, nekad nije... 
Rijeseno...
|
|
| 10-30-2007 11:00 PM |
|
 |