Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Pitanje-dnevna svijetla ?
Author Message
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Pitanje-dnevna svijetla ?

tibor987 Wrote:
Dakle, pade mi napamet, da li se mogu srediti maglenke da mi budu kao dnevna svijetla, i da se upisu u saobracajnu kao dnevna svijetla da me murija ne gnjavi, znaci da ne bude u ulozi maglenke, nego dnevnih svijetala, s tim da ce sadrziti slabiju sijalicu da ne dere drugim vozacim u oci...

Ili druga ideja, bavim se idejom isto da, posto suu mene crni projektori, farovi su crni...ali mjesto gdje mi jezmigavac on je kao u obicnog fara ono chromiran...da stavim tamo 3 LED diode koje ce uvijek svijetliti, samo hoce li mi onda to pokriti zmigavac pa da ne ispadne svijetlo zut, ili jso gore da se uopce ne primjeti od sjaja LED-ica...

Ah da, za one koji ne znaju radi se o Fabiji 2002-e godine...hehe...otvoren sam za sve prijedloge...

Hvala unaprijed...

Od te ljubavi nema nista... Postoje propisi za pozicioniranje osvjetljena na vozilima, tako se tacno zna gdje farovi auta mogu biti ugradjeni prema gabaritima vozila (visina od zemlje, odmaknutost od krajeva auta itd...)i samim time nema tog teh. pregleda koji bi ti upisao maglenke kao svjetla...
Ta ideja sa zmigavcima nema nikakvog smisla... Sve i da to napravis kod tebe je integralni far i morao bi busiti neke rupe i sl a samim time bi ti kompletan far maglio...

Proud to be BMW E 21 owner!
04-21-2008 05:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
tibor987
Member

Pa ja cu crknut onda...krepaje mi sijalica svaki mjesec dana...al problem ej ogroman zamjeniti sijalicu, ili moram skidat vezni lim pa far, ili cupat aku ili kutiju filtera...nema druge....do.izdilo mi vise saraf po sat vremena zbog usrane sijalice....grrrrrr

04-21-2008 09:41 PM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Iz mog iskustva, kupi Bosch sijalice i vjerovatno si rješio problem.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
04-22-2008 05:48 AM
goran16v
Posting Freak

Civic 16V Wrote:
Iz mog iskustva, kupi Bosch sijalice i vjerovatno si rješio problem.

Po mom iskustvu sa Astrom i Fabiama sijalice H7 treba uvrstiti u budzet za auto zajedno sa gorivom, servisima i registracijom. Bog zna koliko sam H7 sijalica promijenio ali od kad sam poceo kupovati Hella H7 situacija se bitno promijenila nabolje (a hoce nesto da mi bude kad vidim da je crkla lijeva na Fabiji SDI ili TDI), a sto je najapsurdnije cijena Hella H7 U sijalice od 7-8 KM/kom (ima i neka od 12 KM/kom) je ista ili cak manja od turskih i ostalih no name sijalica koje se prodaju na b. pumpama itd pocesto i za 10 KM/kom...

Proud to be BMW E 21 owner!
04-22-2008 06:13 AM
pajero1987
Posting Freak

Ja imam Bosh na Mercedesu i na Volvu i vec godinu dana ne sjecam se da sam promjenio sijalicu...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
04-22-2008 06:48 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

ma nece na Mercedesu i Volvu ni crknut...ove crkavaju na fabijama ko lude...kod mene na Renaultu, a evo ni na Citroenu nikad nije sijalica crkla...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
04-22-2008 07:52 AM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Nije toliko do auta koliko je do sijalice. Ja sam čak išao električaru da mi izmjeri napon koliko su mi crkavale, čovjek mi stavio 3 puta skuplji Bosch (u konačnici 300 puta jeftiniji jer ga ne treba mijenjati svakih 15-20 dana) i od tad (preko godinu dana) svijetli bez problema i to oko 50.000KM. A H7 jesu kraćeg vijeka od H4, bar koliko ja znam.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
04-22-2008 08:14 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  povlastica - pitanje prelude za lude 5 153 06-19-2008 02:56 PM
Last Post: Bocky
  Pitanje oko manjeg sudara poKle 5 227 06-05-2008 07:48 AM
Last Post: pajero1987
  osiguranje pitanje prelude za lude 12 319 05-09-2008 08:30 PM