Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Pitanje oko felgi za Ford Fiestu
Author Message
Mikasa
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Pitanje oko felgi za Ford Fiestu

Naime radim polako na tuningu na Ford Fiesti 1.8.D 12/98 pa me zanima jel bi na nju mogao stavit Enzovu felgu ENZO-TYPE H 6,00x14˝ sa recimo gumom
185/55x14˝?
I glavno pitanje:Jel bi sto gubio u performansama startova auta i okretljivost zbog sirine gume?I kolko bi mi trpili zglobovi,kugle,lezaji zbog profila gume?

11-28-2007 08:59 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sajo_Turbo
Posting Freak

RE: Pitanje oko felgi za Ford Fiestu

drug prvo se predstavi, a sto se tice felgi, sve bi se dalo nastimati, samo što ne znam koliko je pametno i potrebno...

i da, o kakvim performansama i okretnosti pricas sa 1.8 D, jeli to onaj motor sa 60 KS. :S

My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
11-28-2007 10:15 PM
pajero1987
Posting Freak

E Sajo i ti odmah na predstavljanje...stani da napucamo ovih 60-tak KS pa ce covjek da ode fino...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
11-29-2007 07:06 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Sto se tice vuce i ubrzanja, opada, al zato bolje lezi na cesti i u zavojima...
Po mom misljenju, ne isplati s stavljat, jer to auto i ovako ima samo 60KS, jos kad stvis te felne ima da bude ko cuskja.
Ali ako ti brzina ne znaci puno, nego vise ides na izgled auta, onda stavi.

Das Auto
Digital (Technology) and Elefant (power)
DIGIFANT

Ismet Mujezinović , Tešanj
11-29-2007 10:55 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
BigSmoke
Member

jao suplje pa ne stavljas 16" felgu pa da ces osjetiti neke promjene u performansama...

p.s. ako vec ganjas izgled auta, sa tim 14" neces nista postici, cisto bacanje para, to je premalo

12-01-2007 02:53 PM
faya69
Senior Member

ej ba ljudi...kakvo gubljenje performansi...sad su mu 13'' sa vecim profilom, a stavlja 14 sa nizim tako da obim ostaje priblizno isti...malkice bi trebo gubit zbog sirine gume, a ni tu ne pretjeruje pa stavlja 185 a serijske su vjerovatno 175 ili najnize 165...al s obzirom da je "manje gume" a vise felge, koja je usput laksa od celicne auto ce bez problema vrtit taj tocak i ne bi trebalo bit gubitaka...isto i sa opterecenjem trapa...jedini problem za trap je sto je nizi profil pa manje gume ima da upija udarce...nego bitno ti je da provjeris koji je offset (to je ono ET, pise sitnim slovima...mislim da bi trebalo biti ET37 ili je 43) te sadasnje felge i koja je sirina (npr. ono 5x13J ili je 4,5x13J) da bi ganjo offset nove felge...ili ako su te aluminijumske vec kupljene vidi onda i na njima koji je offset pa napisi...na njima se vjerovatno nalazi ET unutar felge da nebi ruzno izgledalo na kraku (cini mi se to su one petokrake)...i naravno provjeri raspon serafa i centralne rupe...sretno

...nije bila lijepa, al imala je para...dakle, bila je simpaticna....

This post was last modified: 12-01-2007 04:18 PM by faya69.

12-01-2007 04:06 PM
goran16v
Posting Freak

Sajo_Turbo Wrote:
drug prvo se predstavi, a sto se tice felgi, sve bi se dalo nastimati, samo što ne znam koliko je pametno i potrebno...

i da, o kakvim performansama i okretnosti pricas sa 1.8 D, jeli to onaj motor sa 60 KS. :S

Dajte malo popustite s tim predstavljanjem... Posto sam ja trenutno jedan od "starijih" na forumu moram vam napisati da to nikad nije bilo obavezno, niti je iko ikada na forumu bio prozvan zbog toga u vrijeme kad sam ja bio novi kolacic. I ja sam se predstavio dobrih par mijeseci poslije regirstracije i bog zna koliko postova...
Niko od novih nista ne smije da na pise da se ne nadje neki "redar" da ga ne posalje na predstavljanje.

Proud to be BMW E 21 owner!
12-01-2007 05:09 PM
MK516
Senior Member

Icon_redface  RE: Pitanje oko felgi za Ford Fiestu

faya69 Wrote:
ej ba ljudi...kakvo gubljenje performansi...sad su mu 13'' sa vecim profilom, a stavlja 14 sa nizim tako da obim ostaje priblizno isti...malkice bi trebo gubit zbog sirine gume, a ni tu ne pretjeruje pa stavlja 185 a serijske su vjerovatno 175 ili najnize 165...al s obzirom da je "manje gume" a vise felge, koja je usput laksa od celicne auto ce bez problema vrtit taj tocak i ne bi trebalo bit gubitaka...isto i sa opterecenjem trapa...jedini problem za trap je sto je nizi profil pa manje gume ima da upija udarce...nego bitno ti je da provjeris koji je offset (to je ono ET, pise sitnim slovima...mislim da bi trebalo biti ET37 ili je 43) te sadasnje felge i koja je sirina (npr. ono 5x13J ili je 4,5x13J) da bi ganjo offset nove felge...ili ako su te aluminijumske vec kupljene vidi onda i na njima koji je offset pa napisi...na njima se vjerovatno nalazi ET unutar felge da nebi ruzno izgledalo na kraku (cini mi se to su one petokrake)...i naravno provjeri raspon serafa i centralne rupe...sretno

Hajde napiši mi objašnjenje o ovom offsetu ako ti nije mrsko. Znam da bih ja to već do sad trebao znati, ali sta ću, novi sam kolač u auto industriji Wink

Mirza Kalajdžisalihović
12-01-2007 05:16 PM
faya69
Senior Member

goran16v Wrote:

Sajo_Turbo Wrote:

Dajte malo popustite s tim predstavljanjem... Posto sam ja trenutno jedan od "starijih" na forumu moram vam napisati da to nikad nije bilo obavezno, niti je iko ikada na forumu bio prozvan zbog toga u vrijeme kad sam ja bio novi kolacic. I ja sam se predstavio dobrih par mijeseci poslije regirstracije i bog zna koliko postova...
Niko od novih nista ne smije da na pise da se ne nadje neki "redar" da ga ne posalje na predstavljanje.

ja se cini mi se nisam nikad ni predstavio...Very Happy

...nije bila lijepa, al imala je para...dakle, bila je simpaticna....
12-01-2007 05:26 PM
Faya_M5
Posting Freak

nisam ni ja, a clan sam vec godinu i po...Very Happy

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
12-01-2007 05:44 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  osiguranje pitanje prelude za lude 12 252 05-09-2008 08:30 PM
Last Post: prelude za lude
  Pitanje-dnevna svijetla ? tibor987 16 346 04-22-2008 08:14 AM
Last Post: Civic 16V
  Vrijeme je za bye-bye! goran16v 14 408 04-08-2008 06:35 AM
Last Post: pajero1987