|
Pitanje pocetnika
|
| Author |
Message |
jasmiN_sa
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Pitanje pocetnika
Kao prvo zelio bih da se predstavim.
Zovem se Jasmin.Imam 16 godina zivim u Sarajevu.
Sada me zanima nesto oko motora,tako su me uputili na ovaj forum.
Zanimaju me neki skuteri koji su jeftiniji,jer necu sad od svojih uzmat puno love..Ono da su uredu papiri,da normalno radi,ne mora biti registrovan...Sada me zanima do koliko KM bi mogao naci takav skuter 49ccm
Zanima me bil ja mogao naci takav skuter do 600-800 KM
I zanima me sta mi je sve potrebno da me policija ne bi peglala.
Koliko se krece kaciga,jakna registracija,i da li cu morati nesto polagati ?
Zahvaljujem se unaprijed
|
|
| 09-24-2007 06:03 PM |
|
|
ajdin_ze
8.2 V12 60v

Group: Administrators
Status:
|
RE: Pitanje pocetnika
Kao prvo zelio bih da se predstavim.
Zovem se Jasmin.Imam 16 godina zivim u Sarajevu.
Sada me zanima nesto oko motora,tako su me uputili na ovaj forum.
Zanimaju me neki skuteri koji su jeftiniji,jer necu sad od svojih uzmat puno love..Ono da su uredu papiri,da normalno radi,ne mora biti registrovan...Sada me zanima do koliko KM bi mogao naci takav skuter 49ccm
Zanima me bil ja mogao naci takav skuter do 600-800 KM
I zanima me sta mi je sve potrebno da me policija ne bi peglala. 
Koliko se krece kaciga,jakna registracija,i da li cu morati nesto polagati ?
Zahvaljujem se unaprijed 
Prvo DD na 4um.
Za 600 - 800 km mozes naci nov skuter sumnjivih marki koje su se pojavile na trzistu kod nas.Za polovan a kvalitetan(npr.aprilia) morat ces potegnut u djep staraca puno vise.Nemoras nista polagati jer po novom zakonu nemoras imati A polozeno ako vozis motor do 125ccm.
Kacige ti polovne idu od 50km pa nagore a nove 200 pa nagore.
Jakne iskreno neznam.Ja sam kombinezon platio 400 eura ali ja vozim sportake.Tebi jakna netreba za skuter.
Registracija isto neznam koliko je za skuter ali evo ti primjer.Za svoju Yamahu 125 ccm ja sam platio prvu registraciju 200km a sljedeca je 145km.
Kako i zasto neznam ali eto kao fol prva pa je skuplja.
P.S.
Imas skutera novih po par hiljada a bilo koji poznatije marke polovan ti nije ispod 1500km.Pogledaj malo oglase na market.ba vezane za motore.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 09-24-2007 06:23 PM |
|
 |
Francuz
Senior Member

Status:
|
sorry za Off-topic ali razmisljanje ovoga momka je za desetku.Razmislja o scouteru ali i o opremi i svemu sto bi ga cinilo regularnim na putu i sto bi mu mozda glavu spasilo.
Moje postovanje mladicu
Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 660TFM
Garmin Nuvi 760T
|
|
| 09-24-2007 06:47 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
sorry za Off-topic ali razmisljanje ovoga momka je za desetku.Razmislja o scouteru ali i o opremi i svemu sto bi ga cinilo regularnim na putu i sto bi mu mozda glavu spasilo.
Moje postovanje mladicu 
I ja sam to odmah primjetio i svaka ti cast.Samo da te to sto duze drzi.Najgore je kada se toliko osile da misle da im niko i nista ne smije.
Inace mislim da posaljes e'bugu PP,ako treba pozovi se da sam ga ja zamolio da ti pomogne,sjedite na kaficu u Radicevoj i supljirajte o motorima danima.I to je odlican pocetak a od njega mozes puno nauciti i saznati sve sto te interesuje.
|
|
| 09-24-2007 08:11 PM |
|
 |
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
Dobrodošao, svaka čast za razumno razmišljanje!
Za vozilice gledaj oglase, a u SA opremu možeš kupiti na Stupu kod OMV pumpe i u Barama, zgrada preko puta, naravno, OMV pumpe. Ili oglasi, naravno. Moj ti je savjet kaciga obavezno, pojas, rukavice i nešto što štiti koljena, to je najvažnije da ne završiš na urologiji ili s bolovima u koljenima pred promjenu vremena. I oprez, otvori 16 očiju!
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 09-25-2007 06:00 AM |
|
|
jasmiN_sa
Junior Member

Status:
|
Hvala svima
Evo bas sam sada pricao sa haverom,kaze on meni da imaju neki skuteri u robotu..nisu puno skupi,a normala su...
Zanima me da li neko ima iskustva sa njima?
koliko mogu ici brzo itd...Da li imaju kvarova...
J0s nesto,zanima me sta moze zastiti koljena,jer imam havera ima reumu..Kako zastiti da se to ne desi?
Sorry za peglanje xD
|
|
| 09-25-2007 12:25 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ti skuteri u robotu ja sam cuo da su losi. Ali imaju garanciju godinu dvije...Poslusaj Ajdina on ti to ganja. Imas jos raje ovde koji se pravo razumiju. Svaka cast na razmisljanju i dobro nam dosao...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-25-2007 03:18 PM |
|
|
jasmiN_sa
Junior Member

Status:
|
Ti skuteri u robotu ja sam cuo da su losi. Ali imaju garanciju godinu dvije...Poslusaj Ajdina on ti to ganja. Imas jos raje ovde koji se pravo razumiju. Svaka cast na razmisljanju i dobro nam dosao...
respektujem
Jos jedno moje dosadno pitanje ^^
Da li neko ima iskustva sa tim skuterima,mislim da ga je imao,ili ima.Zanima me i cijena tog skutera
Hvala unaprijed
|
|
| 09-25-2007 06:00 PM |
|
 |
Sajo_Turbo
Posting Freak

Status:
|
My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
|
|
| 09-25-2007 06:49 PM |
|
|
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
Ne znam šta sad prodaju u Robotu, ali sam jednom probao od prijatelja onaj pola Yamaha pola Kawasaki = yamasaki i mogu reći samo jedno: bježi od toga koliko te noge nose! Bilo je to vrlo traumatičnih 15ak minuta. Još se oporavljam...
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 09-26-2007 05:37 AM |
|
 |
|
|