|
Pitanje? Problemi sa reduktorom na Hyundai Galoper 2.5 TDI
|
| Author |
Message |
doberman
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Pitanje? Problemi sa reduktorom na Hyundai Galoper 2.5 TDI
Naime vozim hyundai galloper 2.5 TDI LWB 00 godiste i ja sam mu prvi vlasnik.Problem je u tome da kad prebacim rucicu selektora pogona u hod na sva cetiri tocka da mi se ne ukljuci prenos na prednje tockove,ili se ukljuci pogon na samo prednjem lijevom tocku.Indikator ukljucenosti prenosa na sva 4 tocka radi na kontroloj tabli i rucica radi normalno,bez zapinjanja.Ali kopce u tockovima naprave jak i bucan udar pri uzubljivanju.Vozilo je preslo samo 15 500 kilometara i nije do sad vozen u uslovima terenske voznje i reduktor nije nikada koristen.Vozilo je inace stajalo parkirano u garazi 4 godine i vozeno je samo povremeno(jednom u 2-3 mjeseca),da li mozda to ima kakve veze?I zasto se to desava?Citajuci ove vase postove video sam mnogo diskusija,rasprava,objasnjenja i mnogo toga o blokadama diferencijala i mnogo toga,i uocio sam da ima mnogo upucenih i strucnih ljudi i molio bih vas da me uputite koju vrstu zatvaraca i diferencijala i pogona na sva 4 tocka koristi ovo vozilo kako se pokazalo u terenskim uslovima voznje i kakve su njegove karakteristike i sposobnosti?
Unapred hvala na pomoci.
|
|
| 11-16-2005 05:41 PM |
|
|
Kiberluskoni
Junior Member

Status:
|
Hm, možda da pokušaš objasniti kako si zaključio da radi samo jedan (lijevi) točak. Možda je sve u redu i diferencijal samo obavlja svoj posao.
Druga stvar koja mi pada napamet, ako si prije koristio 4x4 pogon na autu, jesi li slijedio proceduru isključivanja (ako su manuelni "hub-ovi" isključiš na reduktoru, isključiš ih na točkovima i vratiš se nazad autom par metara dok se ne iskopčaju osovine. Ako su automatski, samo isključiš na reduktoru i vratiš se)? Ako nisi, moguće je da ti je oštećen desni "hub" na osovini jer je ostao ukopčan zbog gore opisanih razloga tj, vožnje na suhom sa ukopčanim prednjim osovinama (što zakomplikovah ).
U svakom slučaju, ako je ovo, moraš zamijeniti hub (prilično skupa muzika u servisu, na osnovu prijateljevog iskustva ).
Valjda sam bio od pomoći
|
|
| 11-19-2005 10:43 PM |
|
 |
doberman
Junior Member

Status:
|
Hmmmmm zakljucio sam to tako sto sam negde letos, na malo mokre trave ostao u mestu izvodeci plesove,pa su me izvlacili odatle (problem nije u gumama jer su nove)A posle toga sam vozilo oterao na dizalicu i kad sam ukljucio pogon na sva cetiri tocka video sam a se ne okrece prednji desni tocak,takodje sam pokusavao i na travi i na sljunku da vidim sta se desava i uvek isto, nema pogona na prednji desni tocak.A HUB-ovi su automatski i znam da se posle voznje na sva cetiri tocka treba vratiti par metara nazad da bi se oni iskopcali.I pre sam imao terence SAMRUAJ(sa manuelnim kopcama) i PAJERO tako da znam kako se rukuje.Bio sam na servisu i oni tvrde da ne znaju sta je, ali nece da otvaraju dok ne naruce komplet desnu stranu.Na to sam im rekao DOVIDJENJA Tako da jos uvek ne znam sta je u pitanju,ali u svakom slucaju hvala ti na pomoci.
|
|
| 11-23-2005 05:40 PM |
|
 |