Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Pitanje...
Author Message
Dren
Senior Member

Group: Registered
Status: Offline

I ja mislim da je miljan jednu nulu premalo otkucao... Desava se... I ja sam cuo da mogu derat jako dugo, motor sestak, 4500 ccm, ako se ne varam ? Nissan je imao takav od 4200 ccm...

11-13-2003 02:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators

Dren Wrote:
Koliko mene moja memorija pamcenja sluzi, strumfovi (UN) su najcesce vozali NISSAN PATROL i TOYOTU LANDCRUISER II... Ove 75-ice su nacesce vozali ICRC (Medjunarodni Komitet Crvenog Krsta, Geneve table), MSF (Medicinari bez granica) i sl. Bilo ih je cak i u blinda varijanti...

Dobro velis. Uglavnom je svaki imao crveni krst na sebi. Odlicne su toyote. Isao sam jednom u neku guduru planinsku na granici izmedju kalifornije i nevade gdje ima snijega do maja i gdje bi covjek ocekivao same chevije i fordove. Ali svaki drugi 4X4 je bio stara tojota fj40. Meni se jako svidjaju.

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
11-13-2003 06:37 PM
Rujo
Member

Defintivno je to jedan vrlo kvalitetan auto, jednostavne ali provjerene i efikasne koncepcije.

Off Road - The Ultimate Freedom Of Living
MUD IS ALL WE NEED

http://www.4x4.ba
11-14-2003 01:36 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sj 413
Junior Member
**

.... Ali svaki drugi 4X4 je bio stara tojota fj40. Meni se jako svidjaju.

Evo i reinkarnacije modela FJ 40 sad još uvijek kao FJ concept sad ne više kako kaže Rujo i jednostavne koncepcije ( gotovo sa indentičnom zapreminom, umjesto nekad 90 KS, sad cijelih 250 KS )

Real challenge and real fun = off-road pure or extreme!
11-14-2003 01:41 PM
Rujo
Member

Ja se iskreno nadam da će ovo pomodarstvo SUV-ova proći i da će se na scenu vratiti punokrvni off road primjerci. Možda je Mitsubishi to već osjetio kad je vratio u proizvodnju prethodnu generaciju Pajera.

Off Road - The Ultimate Freedom Of Living
MUD IS ALL WE NEED

http://www.4x4.ba
11-16-2003 10:43 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sj 413
Junior Member
**

Rujo Wrote:
Ja se iskreno nadam da će ovo pomodarstvo SUV-ova proći i da će se na scenu vratiti punokrvni off road primjerci. Možda je Mitsubishi to već osjetio kad je vratio u proizvodnju prethodnu generaciju Pajera.

Uradila je to i TOYOTA vrativši u proizvodnju "seriju 7", nasljednicu legendarne "serije 4", sa neznatnim modifikacijama modela 70, 73 i 75 sada kao 71, 74 i 78/79., pošto je svjesna kao i kupci hard-core terenaca da "serija 9" nije adekvatna zamjena za "seriju 7"

Real challenge and real fun = off-road pure or extreme!
11-24-2003 08:46 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pitanje? Problemi sa reduktorom na Hyundai Galoper 2.5 TDI doberman 2 1,298 11-23-2005 05:40 PM
Last Post: doberman
  pitanje marcus_zg 1 938 06-25-2005 07:28 PM
Last Post: m++++

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: