Thread Closed  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Pitanje za G lader
Author Message
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away
RE: Pitanje za G lader

NidjeVeze Wrote:
Druže...glupo bi bilo da ja pričam sad ovde o Esadovom Corradu da je sastavljan iz dijelova,da je kršen momački 3 puta!!! Pitaj momka koji ga je vozio prije njega,pa nek ti prizna...
To što kažeš da nema packe,pa ima barem 2-3 nijanse crvene boje na sebi...
Itd,itd...

Davno sam prestao da se javljam na ovom forumu al sam morao da ti se javim jer zaista ne volim kada neko uzima moje ime u usta i proziva me na osnovu prica rekla kazala...
Za pocetak, drago mi je sto se nisi odlucio za mog Corrada obzirom da je u auto ulozeno poprilicno puno truda,rada,para, strpljenja i ljubavi i iz tog razloga moj auto nije za takve ljude kao sto si ti.
Dalje, sto se "razbijanja" tice, ne znam tacno ko si i kada si gledao auto ali da si bar malo gledao (ko sto ocito nisi)  primjetio bi da su na autu sva stakla originalna ugradnja (sve originalna godina i kederi), da su svi sastavi i punktovi i dalje pod fabrickom zastitom itd. itd. Ja koliko znam, kad se auto momacki razbija onda bi to sve trebalo popucati i ostavit trag, osim ako auto nije Terminator licno Very Happy
Vidis, ja znam tog prethodnog vlasnika (strucnjaka koji ga je vozio na obicno mineralno ulje i koji mu je stavio svjecice od Golfa 2 GTI i koji ga je "razbio" tako sto je cvaknuo karambolku i razbio staklo fara, sve skupa 150KM stete)  na kojeg se pozivas a znam i vlasnika prije tog prethodnog vlasnika. Na kraju, znam ko je auto i uvezao u BiH i ko je prva osoba koja je na auto prisarafila BiH tablice i bas zbog te istorije auta i stanja njegove skoljke sam auto i kupio i zanemario totalno sprzeni motor, trapove i sve ostalo sto je bilo u qrcu a bilo je vjeruj mi sve. Jedino sto je valjalo na tom autu je bas ta skoljka o kojoj ti pricas da je 3 puta skrsena. Vidio sam na kraju i koliko je skrsena kad je Hunter uredjaj u servisu Delta pokazao kut potiska u iznosu od CAK Very Happy 0,02 stepena (fabricka tolerancija pri izlazu iz fabrike je do 0,20)...
I tacno je da na autu ima 3 nijanse boje, jedna je fabricka, pa je kasnije auto komplet prefarban (2 boja) i kasnije lose flekovana vrata (prethodni vlasnik strucnjak farbao kod nekog jarana jos veceg "strucnjaka") Smile
Dalje se necu javljati i zamolit cu te da me ne uzimas vise u usta osim ako nemas zaista dobre argumente i ako imas, izvoli onako neobavezno dodji i pokazi mi na autu gdje je sastavljan iz komada i ako bude istina ja cu ti ga dat djaba, onako da ga imas za dijelova za tog sto si kupio...

Jedan savjet, kada se na kucistu G-Ladera pojavi rupa, mozes ga slobodno baciti u smece i krenuti u potragu za novim. Popravke i zamjene samo polutke nema. U laderu se nalazi rotor u spiralnom obliku i na polutkama takodjer imas spirale u  kojima se rotor sinhronizovano okrece u "excentru" . Dovoljan je mali odlomak metala da sve skrsi i razvali kompletno kuciste G-Ladera a da ti nista i ne skontas. Rupa u kucistu ukazuje na jos veci belaj a nastala je tako sto ti je vjerovatno pukao mali fazni remen na laderu sto je prekinulo sinhronizaciju remenice sa rotorom. Toliko o tvojoj strucnosti i poznavanju "boljki" na Corradu i G60 motorima.... Zaista ti nick i ima nekog smisla Smile Al,eto posto sam ja merhametli, poklonit cu ti jedan mali fazni remencic da sebi promjenis kad nabavis G-Lader Wink

Cenga, za tebe isto jedan prijateljski savjet da me ne uzimas u usta i ne komentarises posebno zato sto bas ti pojma nemas o istoriji i autima konkretno a posebno auta koje ja vozim. Fataj se tatinog auta i narodnjaka ! Usput, pozdravila te bandera iz Mostara Smile

Za ostale lijep pozdrav,

Esad

This post was last modified: 12-05-2007 04:26 PM by esso_sa.

12-05-2007 04:02 PM
Find all posts by this user
poKle
Senior Member

Status: Offline

esso_sa Wrote:

NidjeVeze Wrote:
Druže...glupo bi bilo da ja pričam sad ovde o Esadovom Corradu da je sastavljan iz dijelova,da je kršen momački 3 puta!!! Pitaj momka koji ga je vozio prije njega,pa nek ti prizna...
To što kažeš da nema packe,pa ima barem 2-3 nijanse crvene boje na sebi...
Itd,itd...

Davno sam prestao da se javljam na ovom forumu al sam morao da ti se javim jer zaista ne volim kada neko uzima moje ime u usta i proziva me na osnovu prica rekla kazala...
Za pocetak, drago mi je sto se nisi odlucio za mog Corrada obzirom da je u auto ulozeno poprilicno puno truda,rada,para, strpljenja i ljubavi i iz tog razloga moj auto nije za takve ljude kao sto si ti.
Dalje, sto se "razbijanja" tice, ne znam tacno ko si i kada si gledao auto ali da si bar malo gledao (ko sto ocito nisi) primjetio bi da su na autu sva stakla originalna ugradnja (sve originalna godina i kederi), da su svi sastavi i punktovi i dalje pod fabrickom zastitom itd. itd. Ja koliko znam, kad se auto momacki razbija onda bi to sve trebalo popucati i ostavit trag, osim ako auto nije Terminator licno Very Happy
Vidis, ja znam tog prethodnog vlasnika (strucnjaka koji ga je vozio na obicno mineralno ulje i koji mu je stavio svjecice od Golfa 2 GTI i koji ga je "razbio" tako sto je cvaknuo karambolku i razbio staklo fara, sve skupa 150KM stete) na kojeg se pozivas a znam i vlasnika prije tog prethodnog vlasnika. Na kraju, znam ko je auto i uvezao u BiH i ko je prva osoba koja je na auto prisarafila BiH tablice i bas zbog te istorije auta i stanja njegove skoljke sam auto i kupio i zanemario totalno sprzeni motor, trapove i sve ostalo sto je bilo u qrcu a bilo je vjeruj mi sve. Jedino sto je valjalo na tom autu je bas ta skoljka o kojoj ti pricas da je 3 puta skrsena. Vidio sam na kraju i koliko je skrsena kad je Hunter uredjaj u servisu Delta pokazao kut potiska u iznosu od CAK Very Happy 0,02 stepena (fabricka tolerancija pri izlazu iz fabrike je do 0,20)...
I tacno je da na autu ima 3 nijanse boje, jedna je fabricka, pa je kasnije auto komplet prefarban (2 boja) i kasnije lose flekovana vrata (prethodni vlasnik strucnjak farbao kod nekog jarana jos veceg "strucnjaka") Smile
Dalje se necu javljati i zamolit cu te da me ne uzimas vise u usta osim ako nemas zaista dobre argumente i ako imas, izvoli onako neobavezno dodji i pokazi mi na autu gdje je sastavljan iz komada i ako bude istina ja cu ti ga dat djaba, onako da ga imas za dijelova za tog sto si kupio...

Jedan savjet, kada se na kucistu G-Ladera pojavi rupa, mozes ga slobodno baciti u smece i krenuti u potragu za novim. Popravke i zamjene samo polutke nema. U laderu se nalazi rotor u spiralnom obliku i na polutkama takodjer imas spirale u kojima se rotor sinhronizovano okrece u "excentru" . Dovoljan je mali odlomak metala da sve skrsi i razvali kompletno kuciste G-Ladera a da ti nista i ne skontas. Rupa u kucistu ukazuje na jos veci belaj a nastala je tako sto ti je vjerovatno pukao mali fazni remen na laderu sto je prekinulo sinhronizaciju remenice sa rotorom. Toliko o tvojoj strucnosti i poznavanju "boljki" na Corradu i G60 motorima.... Zaista ti nick i ima nekog smisla Smile Al,eto posto sam ja merhametli, poklonit cu ti jedan mali fazni remencic da sebi promjenis kad nabavis G-Lader Wink

Cenga, za tebe isto jedan prijateljski savjet da me ne uzimas u usta i ne komentarises posebno zato sto bas ti pojma nemas o istoriji i autima konkretno a posebno auta koje ja vozim. Fataj se tatinog auta i narodnjaka ! Usput, pozdravila te bandera iz Mostara Smile

Za ostale lijep pozdrav,

Esad

momacki napisano Smile

12-05-2007 08:25 PM
Visit this users website Find all posts by this user
cenga
Posting Freak

Esso_sa

Hvala na prenesom pozdravu od strane bandere iz mostara. I ja bih tebi imao uputiti jedan pozdrav, a to je od Fiat Brava-e 1.4 12 V iz kanjona Neretve, ipak je bolje kad udaris u banderu nego kada nepromisljeno udaris u tudje auto pri preticanju na punoj liniji. Ako cemo se vec ujedati, hajde da to bude obostrano.
Druga stvar , posto ti citanje ocigledno nije najbolja strana sada cu ti kopirati ono sto sam ja napisao, i ne vidim da sam igdje spomenuo tvoje auto, vec komentarisao ono sto je napisano, i na kraju krajeva ne tice me se tvoja auta, a ruku na srce i ne zanima me tvoje auto.

Takodjer nigdje nisam pomenuo da se razumijem u auta koja ti vozas, mada mi se licno tvoje proslo auto jako dopadalo, i komentarisao sam samo to da ne treba kupovati udarana auta, i to je moje licno pravo, jer ruku na srce , demokratija, svako ima pravo da kaze sto misli i sto hoce, a da pritome ne bude zatvoren .

Htio bih jos napomenuti, da i ti mene ne uzimas u usta, jer ja tebe nigdje nisam spomenuo imenom, niti tvoje auto, da tvrdim da je udareno i slicno.
S obzirom na to zamolicu te da kopirani text iscitas(ako ne uspijes iz prve, mozda da par puta pokusas opet, pa da vidis jel se negdje ti ili tvoj corrado spominje, ili samo moje misljenje o udarenim autima, i moje rezonovanje onoga sto je napisano). I da vozicu auta koja mogu, i iz kojih dopira muzika onakva kakvu ja volim da slusam, jer svako ima svoj ukus(i to ti je esso_sa prirodno, ne mozemo svi biti isti ni po cemu na svijetu).

Tebi lijep pozdrav i evo ti kopiran text .

joj jeste mi cudni covjek kupuje za svoje pare, i ako je auto krseno, i ako zna sta je sa autom bilo... i ako mu to ne odgovara nece kupiti ... jednom kad se auto udari gotovo je nema vise nije to to ...

jesil probao po autootpadima naci kakav isto da je u losem stanju a da se moze napraviti g lader ? posto je taj tvoj skroz unisten kazes?

to je prvi post , gdje se ne spominje tvoje auto koje mene opet ponavaljam blago receno NE ZANIMA.

to je tacno imas limara .... kazu ovako onako bio na krovu rezali mu ovo rezali mu ono... s namjerom da ocrne nekoga, ili da uvale neko svoje auto, na kojem ce ih neko pripaziti...
ali mislim da nije suplja jer zna proslog vlasnika, tako da covjek nema razlike da baca bombe..

Ovo je drugi post gdje kazem da licno mislim da ima limara koji pucaju suplje ne bi li neko svoje auto uvalili, gdje se sire lazi...
A drugi dio posta esso_sa Ti govori o mom misljenju, da ukoliko momak zna proslog vlasnika, to ne bi trebala biti izmisljotina.

Nadam se da je ovo pomoglo da shvatis o cemu govorim.
Lijep pozdrav. Takodjer cu i ja tebe zamoliti da me ne uzimas u usta.
Sretno u prodaji.

Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi
12-06-2007 08:29 PM
cenga
Posting Freak

EDIT:

Ovo sam zaboravio.
Esso_sa kazes da me pozdravila bandera i to sam ti gore i pisao, a sta je bolje kolege forumasi:

Ja se kajem zbog sudara, mogli smo i ja i drug nastradati, ne daj Boze ne bih sebi oprostio.
Sta je gore udariti u banderu, nego sa drugom u autu biti , udariti u auto u kojem se vozi kompletna porodica(muz, zena, dijete i nana)..

Esso_sa kada sljedeci put budes ujedao vidi imas li zaista argumente za to !
Lijep pozdrav

12-07-2007 08:40 AM
pajero1987
Posting Freak

Lijep pozdrav obojici ali ja predlazem da se ovo zakljuca...nidje veze sa G lader-om...cccc

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
12-07-2007 08:54 AM
Visit this users website Find all posts by this user
cenga
Posting Freak

nemoj da ne bude da nije mogao odgovoriti ovako onako ja vise nista necu pisati ovdje cekam odgovor velikog trkaca... jos od prije rata Very Happy

12-07-2007 09:39 AM
cenga
Posting Freak

MOZE LOCK!

12-07-2007 03:00 PM
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators

sto se fino ispricaste , aferim ... drugi put gospodo imate pp pa se fino raspravite

manijak ne moze biti svak
12-07-2007 03:44 PM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Thread Closed  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Savjet za kupovinu polovnog BMW Walkeros 7 215 07-14-2008 04:36 AM
Last Post: cenga
  senzori za temperaturu Death_beat 4 123 07-09-2008 08:11 AM
Last Post: Death_beat
  povlastica - pitanje prelude za lude 5 179 06-19-2008 02:56 PM