Post Reply  Post Thread 
Pages (10): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
POGLEDAJTE  Yugo 1.6 by Ticmotorsport_Rijeka_Croatia
Author Message
ikayke
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline

ali taj decko je stvarno majstor za nmjenjace...pa je iskemija nesto od standardnih djelova i za sada nikad nikakvih problema sa mjenjacem nije bilo... a motor je jako jako jak.... kazu ljudi da to jos nisu vidjeli koju sut ima negdje na 6000-7000 rpm. 8)

12-08-2005 08:47 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
S4
Junior Member
**

Suad Hota na Buzetu 2002 isao je 3.13 a ove godine Kopajtić na treningu 3.02,pa vi sad recite koji je jugo najbrzi.

12-11-2005 09:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Katz
Administrator

Group: Administrators

Nemozes tako gledat.
Nisu vozili na istoj utrci (pod istim uslovima), a i to je kao da usporedjujes vremena nekog hrvata sa nekim sarajlijom na Igman.

btw I ovaj nas jugic kad ga je vozio Krste (stariji brat) postizao je bolja vremena nego sad kad ga vozi Bobi, a u principu se radi o istom autu.
Sa druge strane Krste je vozio jugica od '97 do '03, a Bobi samo dve godine.

Forever #1

Igor Savic - Gonza
12-11-2005 09:27 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Engin
Posting Freak

S4 Wrote:
Suad Hota na Buzetu 2002 isao je 3.13 a ove godine Kopajtić na treningu 3.02,pa vi sad recite koji je jugo najbrzi.

taj auto je tad tek napravljen, a poslije je doživio ogromnu evoluciju
osim toga, dobro ti je Katz rekao, hajmo na igmanu uporedit vremena

12-12-2005 07:11 AM
Dren
Senior Member

M3 Wrote:

S4 Wrote:

taj auto je tad tek napravljen, a poslije je doživio ogromnu evoluciju
osim toga, dobro ti je Katz rekao, hajmo na igmanu uporedit vremena

Hajde smirite se, inace ce nas sumar istjerati sviju iz sume... Wink

Ovo su naravno neuporedive stvari, ali ta vremena koje je S4 naveo, se mogu tumaciti i ovako: To je jako brz Yugo, sudeci po vremenu... A koji je brzi se moze utvrditi samo na istoj stazi...

12-12-2005 09:29 AM
ikayke
Junior Member
**

slazem se.... a kad se nadju skupa na stazi se bude vidjelo ko je brzi /bolji!!!! 8)

12-12-2005 05:30 PM
S4
Junior Member
**

Vozili su na istoj stazi,vrijeme je bilo isto dakle staza je bila suha.U Kopajtića jugo je sigurno malo brzi ali zato je vozac puno brzi,jer je razlika u sekundama prevelika.Vi bi na Igmanu usporedjivali vremena,ako je vozac pravi on vrlo brzo nauci stazu.Po meni u Bosni ima samo jedan vrhunski vozac a to je Neven Vukasovic.Fadil Kadic je u vas visestruki prvak u N1 un nasem prvenstvu ne bi imao nikakve sanse.U Buzetu 2003 radi vrijeme 2.20 a Bakrac u istoj klasi 2.10.Bakracu je to prvi put da vozi na toj stazi a to vrijeme je jos dan danas rekord staze u klasi N1.Kako ovo komentirate?Bas te godine sam bio u Buzetu i primjetio da jako puno trenirasa svojom xsarom vts.Kad vozi Le Roch je u vas najbrzi a u Hrvatskoj je prije 6-7 godina vozio integru na krugu i bio je jedan od najsporijih u N-2000.Malo ste me naljutili sa vasim izjavama pa sam vam morao napisat nekoliko istinitih zakljucaka.

12-12-2005 09:45 PM
Engin
Posting Freak

ja ne znam kakve veze ima Bakrač sa vašim prvenstvom Rolling Eyes Rolling Eyes Fadil Kadić vozi Polo koji nigdje u svijetu nije konkurentan u N1, a Bakrač
vozi 106, a javna je tajna da 106-ce u SCG nemaju veze sa N-om. Uostalom odero je i kompletno Hrvatsko prvenstvo, tako da ti je priča bezveze Rolling Eyes
Ja ovdje nisam nikome advokat, niti lokal patriota, ali ti si sve samo ne realan.Imate 30 puta više prodanih novih auta, jače sponzore i bilo bi glupo da nemate bolja auta.
Na kraju krajeva, ovaj ti je primjer bezveze, mogao si spomenut Pulića,
koji je legenda 8)
P.S:
Ponoviću da je Hotin Yugo tad(kad je vozio Buzet) tek sastavljen, a da se poslije dosta ubrzao ...

This post was last modified: 12-13-2005 07:21 AM by Engin.

12-13-2005 07:01 AM
Engin
Posting Freak

ikayke Wrote:
slazem se.... a kad se nadju skupa na stazi se bude vidjelo ko je brzi /bolji!!!! 8)

Ikayke,tebe i tvog druga poštujem pravo na osnovu svega što sam pročitao o njemu, ovim ga ne potcijenjujem, samo rekoh šta mislim(ipak je ovaj 16V). Meni su svi koji voze trke isti, je*e mi se čiji je ko...bitno je da još ima takvih majstora i vozača, da imamo šta gledat i uživati Wink
Kad bude kod nas trka, dođi da gledamo, ja ću kod vas doći 100% ove godine

12-13-2005 07:06 AM
Kenan
Senior Member

S4 Wrote:
Vozili su na istoj stazi,vrijeme je bilo isto dakle staza je bila suha.U Kopajtića jugo je sigurno malo brzi ali zato je vozac puno brzi,jer je razlika u sekundama prevelika.Vi bi na Igmanu usporedjivali vremena,ako je vozac pravi on vrlo brzo nauci stazu.Po meni u Bosni ima samo jedan vrhunski vozac a to je Neven Vukasovic.Fadil Kadic je u vas visestruki prvak u N1 un nasem prvenstvu ne bi imao nikakve sanse.U Buzetu 2003 radi vrijeme 2.20 a Bakrac u istoj klasi 2.10.Bakracu je to prvi put da vozi na toj stazi a to vrijeme je jos dan danas rekord staze u klasi N1.Kako ovo komentirate?Bas te godine sam bio u Buzetu i primjetio da jako puno trenirasa svojom xsarom vts.Kad vozi Le Roch je u vas najbrzi a u Hrvatskoj je prije 6-7 godina vozio integru na krugu i bio je jedan od najsporijih u N-2000.Malo ste me naljutili sa vasim izjavama pa sam vam morao napisat nekoliko istinitih zakljucaka.

Hmm, ovo je elementarno nepoznavanje stvari:
Prvo, Bakrac vozi 106 rallye a Kadic Polo 16v, razlika je ni vise ni manje nego 250 kg. Po tome, ispade da je Fadil bio sjajno brz u Buzetu, jel tako.
Le Roch je 1999. vozio totalno standardnu Integru, koja je od trkacih dijelova imala roll bar, najjeftinije Bilstein amortizere, ausuph 62mm i sjediste. Bez Mugen elektronike. Dakle, od Nemarnikove je bila slabija pune 22 KS. Osim toga, Le Roch vec dvije godine vozi LMES, pri cemu ima najcesce 5 ili 6 vrijeme u kvalifikacijama u LMP2 seriji, pa je pravo glupo reci da ne zna voziti. Ili isto tako i Paul Belmondo ne zna voziti?!
Trece: Da pitas Hotu, i sam rekao bi ti da nije isao u Buzetu koliko je auto mogao jer je petnaest dana prije imao zestoko izlijetanje u Cazinu sa istim tim Yugom, tako da mu i nije bilo bas svejedno.

12-13-2005 11:12 AM
Pages (10): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Urbančič & Yugo Kengur 45 4,179 03-09-2005 01:13 PM
Last Post: Jode
  Yugo 55 - Hibrid na prodaju banne 2 964 09-01-2004 03:10 PM
Last Post: banne

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend