|
POGLEDAJTE Yugo 1.6 by Ticmotorsport_Rijeka_Croatia
|
| Author |
Message |
ikayke
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
slazem se.... a kad se nadju skupa na stazi se bude vidjelo ko je brzi /bolji!!!! 8)
Ikayke,tebe i tvog druga poštujem pravo na osnovu svega što sam pročitao o njemu, ovim ga ne potcijenjujem, samo rekoh šta mislim(ipak je ovaj 16V). Meni su svi koji voze trke isti, je*e mi se čiji je ko...bitno je da još ima takvih majstora i vozača, da imamo šta gledat i uživati
Kad bude kod nas trka, dođi da gledamo, ja ću kod vas doći 100% ove godine
Ma nemas beda.... nije uopce vazno ko je brzoi jer se to ne ocjenjuje na osnovu jedne utrke.... to se ocjenjuje na osnovu cjelokupnog natjecanja... ato u ovom slucaju nije moguce.... jedna trka nista ne znaci....
A ako je taj yugo stvarno dobro napravljen i ima masinu 1.6 16v trebao bi imati oko 210+ ks...ako je sve vrhunski napravljeno...
Ova masina sto ju ima ovaj yugo je 1.6 8v i ima oko 150 ks a da je sve optimalno trebala bi imati oko 190ks.... sve okvirno govoreci....
stoga decki nije bitno ko je brzi jer nije ni bitno...u dvije razlicite drzave voze vozaci.... uzivajte i respect 8)
|
|
| 12-13-2005 11:39 AM |
|
|
Engin
Posting Freak

Status:
|
takođe majstore
za Tic-a respect uvijek
|
|
| 12-13-2005 12:59 PM |
|
 |
S4
Junior Member

Status:
|
Ja znam da istina boli ,ali tko gubi ima pravo da se ljuti.Sad kad sam dao par primjera odmah su vam krivi auti.Nije sve u autu ima nesto i u vozacu.
|
|
| 12-13-2005 07:57 PM |
|
 |
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Ima jos nesto, posebno za brdo... treba da si Crnogorac
Forever #1
Igor Savic - Gonza
|
|
| 12-13-2005 09:14 PM |
|
 |
Engin
Posting Freak

Status:
|
@S4
nikako da skontaš da su ti primjeri nigdje veze
Bakrač - hrvatski vozač , no comment stvarno
|
|
| 12-14-2005 07:04 AM |
|
 |
Kenan
Senior Member

Status:
|
Ja znam da istina boli ,ali tko gubi ima pravo da se ljuti.Sad kad sam dao par primjera odmah su vam krivi auti.Nije sve u autu ima nesto i u vozacu.
A ja sam napisao zasto ti primjeri ne stoje. Cekamo prave.
Nista posebno za reci...
|
|
| 12-14-2005 07:22 AM |
|
|
Dren
Senior Member

Status:
|
Ne znam na koju tacno istinu mislis, ali mislim da je ovo vec provokacija s tvoje strane... Ako grijesim ispravi me, ali mi se tako cini...
Po tvom sam ja puno bolji vozac od Sigurnjaka, jer sam ga u Cazinu prije 3 godine, na stazi malo duzoj od 3 km ostavljao preko 2 sec/km, tj. preko 14 sekundi u dvije voznje... On je vozio vrlo dobar Suzuki Cultus, tada zelene boje...
Tada smo vozili prvi i zadnji put zajedno, klasa H 1600, ja u Yugi 1.5 sa 8 ventila, sperom i skracenjem u mjenjacu... Dakle nije bilo vise prilike za revans, ali na stazi koju ja znam voziti zmirecki ( vozi Misko...), a on je dosao da vozi revijalno, i da proda auto, i nije moglo biti drugacije...
I sada bih ja trebao okolo pricati da sam ga "oderao" ? Ma hajde... Fin covjek, fino smo se druzili, rostiljali, iako mnogo znam o trkama, od njega sam to vece, i ta 2 dana nesto i naucio...
Ranije spominjes samo Nevena kao vrhunskog vozaca iz BiH ? Dobro priznade da ima i jedan... O ostalim vozacima ja necu pricati, iako o svakome imam svoje privatno misljenje, ali zaboravljas barem jos jednog iz BiH, koji je na pocetcima svoje karijere vozio sa Nikom u klasi (posto vidim da si iz Dubrovnika, znas o kome pricam...), i nijednom nije bio porazen od Nike Pulica... Tj. kad god su vozili jedan protiv drugog, uvijek je bio ispred njega... I nikad ga ne cuh da prica nista drugo, nego pohvale o Niki i njegovoj voznji...
Provjeri pa javi...
|
|
| 12-14-2005 10:56 AM |
|
 |
S4
Junior Member

Status:
|
Tko je rekao da je Bakrac hrvatski vozac?M3 nemoj izmisljat .Polo 3.20 u Buzetu Swift 3.14.Objasni mi to malo Kenan.3.20 mogu neki nasi vozaci ić po kisi . Neka Polo vozi po suhom a neki će po kisi pa mozda nas i dobijete ha,ha.Sto se tice Sigurnjaka on sad vozi gti 16v(240ks) a Cepar vozi cultus i na kraju sezone je skupio vise bodova u generalci to vam sigurno nesto govori.Taj cutlus bi oderao sve vase vozace osim Josipovića,mozda bi i Vukasović bio brzi.
|
|
| 12-14-2005 09:26 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Ovakav nacin diskusije ima u Sarajevu jedan naziv ,,MAHALANJE,,.Nemoj misliti S4 da je to nesto pogrdno.Ali to je specificno za ljude koji pojma nemaju o ovom sportu.Da li bi neko bio brzi ovde ili onde,sa ovim ili onim autom,to je klasicna suplja prica.Ne kazem da o ovome sportu ti nisi naucio mnogo podataka i vjerovatno ih znas mnogo bolje od mnogih,od mene sigurno,ali znati teoriju i voziti auto na trci to je nesto deseto.
Uostalom medu takmicarima postoji kolegijalnost i urodena skromnost da ovako nesta nikada nebi cuo od jednog pravog takmicara.A kada bi se znalo ko je brzi tko bi se onda takmicio.
Stvarno ne zelim ulaziti sa tobom u polemiku ali bi te molio da nas postedis ovakvih provokativnih postova.
|
|
| 12-14-2005 09:40 PM |
|
 |
ikayke
Junior Member

Status:
|
potpisujem...nema mjesta svadji ko je brzi ko nije...
|
|
| 12-15-2005 08:14 AM |
|
 |
|
|