|
Pojacalo za pobjednike
|
| Author |
Message |
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
|
| 01-20-2005 12:59 PM |
|
|
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
zar nije bolje imat dva pioneer amps po 5kW
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 01-20-2005 02:22 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Pioneer je komercijala ovo je profi oprema ! Nemoj me pogresno shvatiti ali zasto je tako uopste nije diskutabilno
|
|
| 01-20-2005 03:38 PM |
|
|
W5000SPL
Junior Member

Status:
|
ma pogledaj malo po casopisima ocjene za ovo pojacalo inace treba za njega 600a struje nizasta a ima puno boljih pojacala od ovoga i za manje para a inace nije sav pioneer komercijala postoji PRS, ili RS koji je trenitno na svim testovima pokupio najbolje ocjene ispred mbquarta, dls-a , alpinea, sounstreama i rainbowa
|
|
| 01-20-2005 08:59 PM |
|
 |
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
tako da nije za diskutovat 
znam o cemu pricam ne bih djaba govorio al hajd napravi ti 600A u autu svaka ti cast
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 01-23-2005 10:53 AM |
|
|
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Kao sto rekoh ovo pojacalo je pojacalo za takmicenje sto povlaci i namjensku struju u autu, iz istog razloga sam i postavio ovaj post a ne da se prepucavam sa vama. Pioneer je dobar, i sam imam poprilicno puno Pioneer opreme u autu sto potvrdjuje da sam i ja jedan od ljubitelja Pioneera i ne osporavam njihov kvalitet za komercijalnije potrebe u auto muzici
@W5000SPL
Znam za PRS i RS seriju, i ja citam casopise i trenutno najjace pojacalo PRS serije je PRS-D5000SPL koje pravi 3KW na 2 ohma sto nije odgovor na ZAPCOvih 4KW.
Isto tako 600A struje je malo pretjerana cifra. Sva danasnja pojacala koriste slicne tipe i sisteme izlaznih tranzistora sto najvise i utice na potrosnju struje sto ti vjerovatno znas pa ti o tome necu pametovati.
Prema nekoj gruboj formuli i racunici pravih 4000 W zahtjeva maximalno 300 A struje na idealnih 13.8 V napona
Jedno pitanje : jel stvarno mislte da je u kuciste koje je sa elektronikom tesko 7KG moguce upakovati "realnih" 3000W ? Ja se sa tim ne slazem jer onda ne vidim svrhu zasto ljudi koji npr. rade na koncertima vuku silne rackove pojacala da bi napravili 10 KW razglasa ??? 
Jos jednom, ovo je samo moje misljenje poslije iskustva od nekih konstantnih 10 god u auto muzici i elektronici opcenito i nemojte da ovaj post predje u svadju i prepucavanje razlicitih misljenja ili slicno pa da zavrsi zakljucan. Stavite i vi nesto o Pioneeru pa nek publika ocjeni
|
|
| 01-23-2005 06:05 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
Jedno pitanje : jel stvarno mislte da je u kuciste koje je sa elektronikom tesko 7KG moguce upakovati "realnih" 3000W ? Ja se sa tim ne slazem jer onda ne vidim svrhu zasto ljudi koji npr. rade na koncertima vuku silne rackove pojacala da bi napravili 10 KW razglasa ??? 
Heh, pa zar tu nema malo razlike s obzirom da sva struja u autu radi na 12V a u kuci i svugdje drugo ide na 220V.
Sigurno ima neke razlike izmedju 10kW u autu i 10kW na koncertu, nije to bas potpuno isto.
Evo ti slican primjer, npr procesori u PC racunarima i u PlayStationu 2. Kad je izasao PS2 procesori u PC racunarima su bili 32bit-ni (ne znam kakvi su sad heh) dok je u PS2 128bit-ni. Zato 300MHz kod PS2 nije onih istih 300MHz ko u PC-ju.
|
|
| 01-23-2005 09:31 PM |
|
|
W5000SPL
Junior Member

Status:
|
ma svaka cast zapcu ali to pojacalo je preskupo i previse struje vuce ja imam ova pojacalakoja si naveo i vuku malo preko 300 A (izmjereno) ali nisu bila bas nesto pojacana extra a cekam kablove odgovarajuce za njih pa cemo vidjeti sta ce onda biti inace ova pojacala vuku 150A/4ohma bar tako proizvodjac kaze a inace pojacala klase D imaju nekoliko puta manje dimenzije
|
|
| 01-23-2005 09:32 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Sigurno ima neke razlike izmedju 10kW u autu i 10kW na koncertu, nije to bas potpuno isto.
Prakticno da i nema razlike. Ovo govorim jer sam i sam radio na razglasima u sa pojacalima od 12KW. Princip rada je slican odnosno i pojacala na 220V konvertuju - obaraju napon na nize vrijednosti i ispravaljaju ga na istosmjernu struju.
ma svaka cast zapcu ali to pojacalo je preskupo i previse struje vuce
Slazem se da je cijena ogromna. Ja licno nebih nikad dao tolike pare za pojacalo ali ima manijaka i zaljubljenika koji bi i bubreg dali za njega.
Evo link za definicju klasa pojacala http://www.bcae1.com/ampclass.htm
|
|
| 01-24-2005 08:21 AM |
|
|
Guest
Unregistered
|
Prakticno da i nema razlike. Ovo govorim jer sam i sam radio na razglasima u sa pojacalima od 12KW. Princip rada je slican odnosno i pojacala na 220V konvertuju - obaraju napon na nize vrijednosti i ispravaljaju ga na istosmjernu struju.
Pa moze biti...
Ali opet ja mislim da to nije bas isto. Vidi npr da ja imam 10kW u autu, zar bi to isto sviralo kad bi auto stavio u skenderiju na neki koncert gdje bi im inace razglas bio 10kW ??
|
|
| 01-24-2005 10:52 AM |
|
 |
|
|