|
Polaganje vozackog ispita
|
| Author |
Message |
poKle
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Polaganje vozackog ispita
e vidis ja sam najsporiji, meni je u januaru rodjendan i tek mi je tad 18. a ja kreno polagat u aprilu...sve ba polako, meni je bolje da sto vise odvozim, bolje cu se ustelit...
heh, ja se bogami nisam morao steliti, jbg pravo puno sam vozao bez vozacke (od 12godine, konstantno, po magistralnim putevima i po gradu, uz nadzor roditelja, kad god je to moguce) tako da sam obucavanje iskoristio samo da naucim poligon, ali moram da kazem da sam jako savjestan vozac, nit vozim brzo, nit ludo, nit riskiram(skoro nikad), da neko ne pomisli: "evo zbog ovakvih raja gine po cestama"
za jednog pocetnika sam presao jako puno, kako prije vozacke, tako u ovih godinu dana od dobijanja vozacke, presao sam sigurno 3000km-4000km (preko ljeta sam dostavljao robu s kombijem, pa se tu nabralo kilometara i kilometara)
|
|
| 11-22-2007 06:33 PM |
|
|
Pike_46
Junior Member

Status:
|
heh nikad necu zaboravit taj period polaganja vozackog... imo sam jedno 10-ak casova jer sam znao vozit prije neg sto sam krenuo s obukom ali najjace je bilo sto sam imao jako dobrog instruktora koji je bio relax mrtvi... samo se za*ebavao i ismijavo druge vozace i dovikivao zenama kroz prozor par puta ma smjeh mrtvi... hmm vozacku imam od aprila a presao sam skoro 20 000 km jbg jest previse ali jako jako puno putujem... stari auto ujedno i moj prvi bio je daewoo lanos dobio sam ga sa 59 000 km a prodao sa 73 000 ali se nisam cupao iz njega i ljetos je 4 puta na more otisao i vratio se i u sarajevu je bio jedno 10 puta itd itd a dok pola imam tek mjesec i po dana a imam vec skoro 3000 km i ima u maminom autu sigurno jedno 2-3 hiljade... jbg previse vozim sto jest jest al cesto mamu vozim na aerodrom i kod tate idem u hrvatsku tak da i nije puno...
|
|
| 11-22-2007 11:42 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
heh nikad necu zaboravit taj period polaganja vozackog... imo sam jedno 10-ak casova jer sam znao vozit prije neg sto sam krenuo s obukom ali najjace je bilo sto sam imao jako dobrog instruktora koji je bio relax mrtvi... samo se za*ebavao i ismijavo druge vozace i dovikivao zenama kroz prozor par puta ma smjeh mrtvi... hmm vozacku imam od aprila a presao sam skoro 20 000 km jbg jest previse ali jako jako puno putujem... stari auto ujedno i moj prvi bio je daewoo lanos dobio sam ga sa 59 000 km a prodao sa 73 000 ali se nisam cupao iz njega i ljetos je 4 puta na more otisao i vratio se i u sarajevu je bio jedno 10 puta itd itd a dok pola imam tek mjesec i po dana a imam vec skoro 3000 km i ima u maminom autu sigurno jedno 2-3 hiljade... jbg previse vozim sto jest jest al cesto mamu vozim na aerodrom i kod tate idem u hrvatsku tak da i nije puno...
pa ja tebe znam! sa foruma skuteri, onaj stari neki forum forum, neznam ni kako se zove, ti si iz tuzle?
jesi ono imao aeroxa?

heheh
|
|
| 11-24-2007 01:09 AM |
|
 |
Pike_46
Junior Member

Status:
|
hmm moguce ali u tom periodu kad je bio taj forum nisam imo motora a prije toga sam jedan period vozio speedfight 2 a taj aerox je bio od prijatelja kojeg je na zalost aerox u smrt odveo... ja sam taman bio narucio tad tek izbacen model aprilie sr 50 spiderman edition i nakon sto je prijatelj poginuo odustao sam od novog motora i ne namjeravam ga vise kupovat... jbg cudni su putevi zivota...
|
|
| 11-24-2007 04:49 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
hmm moguce ali u tom periodu kad je bio taj forum nisam imo motora a prije toga sam jedan period vozio speedfight 2 a taj aerox je bio od prijatelja kojeg je na zalost aerox u smrt odveo... ja sam taman bio narucio tad tek izbacen model aprilie sr 50 spiderman edition i nakon sto je prijatelj poginuo odustao sam od novog motora i ne namjeravam ga vise kupovat... jbg cudni su putevi zivota...
to se sjecam kad je taj momak poginuo na skuteru..
nek pociva u miru...
|
|
| 11-24-2007 08:34 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Tih 15 dana instruktor ti je pisao da si imao 36 casova obuke i to ti naplatio iako si ti imao 9.
P.S.
Imam ja brzi. Proveo sam na obuci ukupno punih 25 minuta.
25 min masala... z
nam ja ljude koji su vodili komisije na veceru i dobijali "C" kategoriju...
platio sam instruktoru 400km, za tih 9 casova...
Nikom ja nista nisam dao.Ni vecera ni na kafu.Nisu me mogli oboriti jer mi nisu nasli nijednu gresku.Na polaganju sam vozio pravo skolski.Sto bi rekli po prirucniku.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 11-25-2007 09:39 AM |
|
|
poKle
Senior Member

Status:
|
Tih 15 dana instruktor ti je pisao da si imao 36 casova obuke i to ti naplatio iako si ti imao 9.
P.S.
Imam ja brzi. Proveo sam na obuci ukupno punih 25 minuta.
25 min masala... z
nam ja ljude koji su vodili komisije na veceru i dobijali "C" kategoriju...
platio sam instruktoru 400km, za tih 9 casova...
Nikom ja nista nisam dao.Ni vecera ni na kafu.Nisu me mogli oboriti jer mi nisu nasli nijednu gresku.Na polaganju sam vozio pravo skolski.Sto bi rekli po prirucniku.
al fol je sto su ovi samo vodili na veceru, bez polaganja, bez dolaska, bez iceg, samo vecera, i za 14 dana vozacka za "c" 
ima isto na Jablanickom jezeru da polazes za voznju mot. plovila, vazi dozvola na citavom svijetu, vodis ih isto na veceru samo 
nasa drzava je cudna...
This post was last modified: 11-26-2007 04:05 PM by poKle.
|
|
| 11-26-2007 04:01 PM |
|
 |
|
|