Znam bio sam nesta srao na forumu .. ..
Izvinte ljudi za to .. ..
Sada mi treba pomoc pa bi zamolio sve ljude dobre volje da mi pomognu ..
Uzet cu ove felge koje vidite na slici za koji dan!
Danas sam probavao na svom autu ali ima puno prostora sa strane!
Sta da radim..?
Opruge sportske staviti do 4cm i gume 205/55 16-ke
Felge su 16 ali neznam koje su gume trenutno na njima na ovoj slici ..
Ja planiram staviti ove felge na gume 205/55 16-ke
Opruge sportske do 4 cm naprjed i 3 nazad !
STA VIMISLITE KAKO BI BILO BOLJE I DA LI JE OVO UREDU STO JA MISLIM ?
Prostor sa strana neces smanjiti spustanjem, spustanjem ce se smanjiti samo prostor(tj. praznina) sa gornje strane. Velika je praznina ne zbog felge, vec zbog (veeeelike)razlike u profilu guma fabricki i ove sto je probno stavljena.
Lijepo ce izgledati. Ja mislim da to nije 205 55 16, prijatelj mi je imao na takvom stilu tu gumu i nije bilo ni priblizno toliko prostora. Koliko su para felge??
hm, kad cojvek trazi pomoc nije uzalud,nadam se da ce ti prihvatiti izvinjenje ali eto da ti kazem da na ovu verziju idu 17'' da popune lijepo prazninu,tj.ove su ti male a previse izbocene sto ti pravi vise problema,lijepo bi bile na kakvoj A3ci (audi ili golf) a tebi to j vec stvar ukusa.
Lijepo ce izgledati. Ja mislim da to nije 205 55 16, prijatelj mi je imao na takvom stilu tu gumu i nije bilo ni priblizno toliko prostora. Koliko su para felge??
Ove sada gume koje su na felgama neznam koje su a ja mislim uzeti 205 /55 16-ke za ove felge a neznam kako ce izgledati hoceli biti malo ...
Neznam sta da radim.. ..
Ta dimenzija bi trebala biti dobra i vjerovatno je malo visocija od ove na slici.(sto je za nase ceste i bolje)Ja bi cak isao i na dimenziju 215/60/16.I tek onda ces vidjeti koliko mozes spustiti auto.Izbjegavaj da ti auto bude razlicito visoko naprijed i nazad jer to poremeti upravljivost.
Ja verujem da ti zelis da ti auto izgleda sire i nategnutije na putu, npr, kao ovaj Stilo sto ga je Vector postavio, ali su ti felne preuske za to.
Naravno, ako spustis auto, dobices donekle na tom utisku, ali ce i dalje trag tockova ostati isti.
Da bi to resio, imas 3 resenja.
1: da nabavis sire felne
2: da nabavis felne kod kojih su srafovi uvuceni u odnosu na ivicu felni ( to su najcesce felne sa falcom)
3: nacin, i po meni najbolji je da nabavis tzv. distancere ili wheel spacers kako se zovu na engleskom.
To su ti metalne ploce zeljene debljine, koje su probusene na mestima gde su srafovi. Njihov zadatak je da felnu odmaknu od glavicnem a da opet odrze cvrst spoj. Uz njih idu i kompleti duzih brezona, zato sto su sada fabricki prekratki.
Evo ti ovde mala prica o tome, a mozes i ti sam procackati na netu.