Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
Pomoc...Izbor automobila...
Author Message
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away
RE: Pomoc...Izbor automobila...

Eh kod mene je bebica 1.8 16v T.Sparks , znas kako moj buraz Ajdin_ze kaze , na plin se kuha na disel grije a na benzin vozi hehehe ( salim se ja ), a vala ovoj 2,4 jtd nista ne fali

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
04-21-2008 10:05 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
daki
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline

Kupi Forda Yupi3ti budi pametan, i to dodji kod mene, napravicemo dobru cijenu Yupi3ti

04-21-2008 11:07 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

T.Spark , bez S Wink

The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
04-21-2008 11:08 AM
goran16v
Posting Freak

Zar ovo moze proci bez Golf IV SDI/TDI? Smile

Proud to be BMW E 21 owner!
04-21-2008 06:02 PM
Travnicki Nocni Setac
Junior Member
**

Prvo hvala svima na pomoći…
Vidim da Alfa 156 2.4 JTD ima najviše glasova…
Za sada i ja mislim tako, mada ni ostali ne bježe puno…
Nisam naveo prije ali tražena godišta su , sa obzirom na novčane mogućnosti oko 2000 – 2001.g i optimistično 2002.g.

Za ove ostale prijedloge:

Civic 16V: Prijedlog je dobar ali je definitivno skup za ono što tražim… Gornji maximum za mene je 12.000 – 13.000 KM … Mislim da Honda Acord ne može za te pare…

Skyline: Dizel je definitivan izbor jer i supruga vozi a ona želi isključivo dizela… Inače osim sadašnjeg golfa vječito sam vozio benzince i shvatam o čemu pričaš…
Nego šta je to još da se ubaci na listu? …

Daki: Pojasni šta nudiš i kako pa da vidimo …

Goran16V: Bez uvrede ali golf nije u opciji iako je taj sasvim OK…Sadašnji golf je silom prilika kod mene inače nije bio odluka ove vrste da ga želim ili mi se dopada već je jednostavno bio najjeftiniji kada mi je hitno zatrebalo auto kada sam prodao Citroen BX 1.4…
...
... Ostali su toliko definitivno za Alfu da nije potreban komentar...
...
Ali da čujemo ostale... I takođe da li neko ima primjedbe na neke od motora , odnosno ima li koja verzija od predloženih da ne dolazi u obzir nikako...

Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
04-21-2008 06:16 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Posting Freak

Travnicki Nocni Setac Wrote:
Goran16V: Bez uvrede ali golf nije u opciji iako je taj sasvim OK…Sadašnji golf je silom prilika kod mene inače nije bio odluka ove vrste da ga želim ili mi se dopada već je jednostavno bio najjeftiniji kada mi je hitno zatrebalo auto kada sam prodao Citroen BX 1.4…

Ovo za Golfa je bilo sarkasticno, zato sam i "turio" smajli!

04-21-2008 06:35 PM
goran16v
Posting Freak

Buduci da i supruga vozi ja bih se odlucio sa 4 cilindra i sto prakticnije za koristenje, tako da bi 2.4 JTD eventualno otpao, uz to sto mu u prilog, za razilku od ostalih, ne ide potrosnja, bio dizel ili ne sa 6 cilindara racunaj na 10-ak lit po gradu. Sto se prakticnosti tice moj pik bi bila Astra... U predvidjenu cifru bi se mogli uklopiti i neki drugi dizeli, 406, 307 HDI, mozda cak i Octavia 1.9 TDI 99-00 godina itd...

04-21-2008 06:48 PM
Travnicki Nocni Setac
Junior Member
**

Goran 16V: Shvatio sam tvoju poentu za golfa, ali četvorke su zaista Ok ... samo nije to to... Peugeot je mislim skup za održavanje... Pretpostavljam to po Citroenu kojeg sam vozio... Mada me Peugeoti ne privlače u ovom novom dizajnu...
...
Što se tiče toga da i supruga vozi njen jedini zahtjev je dizel... S obzirom da inače relativno puno prelazim km godišnje( cca 20-ak hiljada) to je i bio razlog za razmišljanje o jačim motorima...Mislim da i Astra 2.2 kao i Focus 2.0 nemaju baš veliku razliku potrošnje u odnosu na Alfu 2.4...
Naravno svjestan sam da Astra 2.0, Focus 1.8 ili Alfa 1.9 troše manje i da su jeftiniji za registraciju ali u principu potrošnja nije odlučujući faktor izbora, jer mislim da razlike i nisu tako velike ( možda malo griješim) ...
...
Sada vozim motor koji jedva troši 5 lit ali tako i ide...
...
Znači treba mi porodično auto za odlazak na more i nedeljna švrćkanja, te svakodnevne relacije od cca 50 - 60 km... Neću karavana a ostalo... možda neki od japanaca ali nijedan me nije dotakao...

Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
04-21-2008 07:04 PM
daki
Posting Freak

Travnicki Nocni Setac Wrote:
Prvo hvala svima na pomoći…
Vidim da Alfa 156 2.4 JTD ima najviše glasova…
Za sada i ja mislim tako, mada ni ostali ne bježe puno…
Nisam naveo prije ali tražena godišta su , sa obzirom na novčane mogućnosti oko 2000 – 2001.g i optimistično 2002.g.

Za ove ostale prijedloge:

Civic 16V: Prijedlog je dobar ali je definitivno skup za ono što tražim… Gornji maximum za mene je 12.000 – 13.000 KM … Mislim da Honda Acord ne može za te pare…

Skyline: Dizel je definitivan izbor jer i supruga vozi a ona želi isključivo dizela… Inače osim sadašnjeg golfa vječito sam vozio benzince i shvatam o čemu pričaš…
Nego šta je to još da se ubaci na listu? …

Daki: Pojasni šta nudiš i kako pa da vidimo …

...
... Ostali su toliko definitivno za Alfu da nije potreban komentar...
...
Ali da čujemo ostale... I takođe da li neko ima primjedbe na neke od motora , odnosno ima li koja verzija od predloženih da ne dolazi u obzir nikako...

Ok, salu na stranu, konkretno imam dobro auto, ocuvano vozao direktor rudnika Kakanj, uzeto u zamjenu staro za novo, rijec je o Opelu Vectra 99 godina presla 98 hiljada, 1.6 16V Slijede fotke

04-21-2008 07:10 PM
INTERCEPTOR
Junior Member
**

A sto nebi uzeo benzinca cemu dizel 2.4 JTD sisa ko lud a i opelov 2.2 nije nista bolji a za tu lovu sto bi dao za dizela mozes da biras benzinca u bezprekornom stanju i sa malo kilometara u nogama

p.s
2.4 JTD je petak Scenic

04-21-2008 07:13 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  uvoz automobila iz Amerike homer 61 7,115 05-14-2008 01:45 PM
Last Post: ajdin_ze
  Uvoz automobila i PDV Edin 14 4,857 05-13-2008 06:47 AM
Last Post: pajero1987
Icon_idea Registracija automobila u egzoticnim zemljama baky 12 548 03-23-2008 05:55 PM
Last Post: Schumi
  prodaja automobila u Hrvatskoj za 2007 acc 0 1,091 01-11-2008 03:38 PM
Last Post: acc
  Pitanje - pomoc goran16v 8 199 11-20-2007 01:09 PM
Last Post: goran16v

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: