Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Pomozite hitno!
Author Message
Lady
Member

Group: Registered
Status: Offline
Pomozite hitno!

Prvo da zahvalim svima na odgovorima u vezu auto guma, Tunderbird-u za spojler, i 7,3 jeste, siva metalik trica to sam ti ja, al slusajte sad:
Kupim ja u subotu gume, i odvedem auto na spuru u Deltu i sve super. Kupim permant da mi covjek koji mi odrzava auto zamijeni. Dosla kad on jos uvijek radi nekog audija i ja se parkiram ispod. Zavrsio covjek, i ja da udjem u garazu nece auto da sastavi. Vergla al nista. I on gledao (automehanicar je, ne autoelektricar) i kaze mi da sto on moze vidjeti, ne baca iskru, tj. ne pusta struju od bombine do svjecica. Daj mi molim vas recite sta mislite da moze biti. Ili bar neko ko je iz Sa da mi preporuci dobrog elektricara. Ostade mi auto kod njega, a snijeg pada, a on vani, sam, nije navikao, uvijek je u garazi, smrc Crying or Very sad
On ce zamoliti elektricara koji radi sa njim (radi u Quattro-u) da dodje da pogleda, da vidi sta je pa ako je bombina da je mijenjam odmah. Al ja sam skeptik sto se tice ovih starijih majstora. Nemaju oni blage. Ova mladja muska raja imaju sve u malom prstu. Ne znam sta da radim. Pomagajte!

11-08-2004 05:54 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ThunderBird
Banned

Group: Banned

Lady, znas da ti rado pomogao ali to oko mehanike bas i nije moje podrucije...

KRVOLOK... pomozi djevojci

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-08-2004 06:00 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

Imao isti problem !
Kao prvo treba uraditi dijagnostiku na autu da se uvjerimo da je procesor motora OK, ako je on ok onda je definitivno bombina crkla sto nije nikakvo cudo obzirom da je to najveca mana na Golfu 3 GTI.
Moj problem je bio procesor motora (greska pri chipovanju) znaci nije crklo samo od sebe nego sam ja fulio Very Happy .
Ako hoces mozemo probati nesto organizovati. Elektricari ti nemogu pomoci kod tog kvara obzirom da se radi o elektronici a ne o zicama i + i - situacijama.

11-08-2004 07:07 AM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Pazi ovako... ako ne baca iskru sa bombine do svjecice, znaci da ti sa kablovima nesto nije u redu.... ako bombina sama ne daje signal za iskru, onda joj nema pomoci, mora se mijenjati...
To se lako provjeri... izvadi jednu svjecicu, a onda je uhvati za keramicki dio i skini sa bombine centralni kabel (znaci ne od svjecica, vec sa komande elektronskog paljenja - valjda se tako kaze na nasem, to bi na eng. trebao biti ignition module) i prisloni gornji dio svjecice na metalni dio na bombini na koji se inace natakne taj centralni kabel i nek ti neko zavergla... ako svijecica baca iskru (nemoj se prepast! ili nek ti neko drugi to uradi) onda znaci da bombina dobija informaciju i to bi trebalo onda biti ok, pa onda potrazi elektricara za druge uzroke (kablovi i sl.)

Za dobrog elektricara ne znam (mislim ono BAS elektricar) ali kod Sandor-a na grbavici je mislim dobra ekipa... za ostalo ne znam jer ja stvarno nikud ne micem iz ovlastenog servisa, tako da za ove garazne majstore fakat ne znam kakvi su...
Eh da mislim da je OK i onaj "Dzafko" kod pekare AS na Hrasno brdu....

Sorry, ne znam dalje...

http://www.bhrenaultclub.com/

11

11-08-2004 07:07 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sixpack
Banned

lady i ja bi ti rado pomagao ali ako trebas parking dovezi ga kod mene da se moj ima s kim druzit i moj je sam u garazi ali je navikao bit sam,a sad kad tži dovezes svoj nakase djeca igraju mozda od njih bude r32 sta znas..ne zamjeri na zezanju sala ...

nisam brz ali ipak?
11-08-2004 07:12 AM
esso_sa
Posting Freak

Kao sto ti je 7,3 rekao probaj prvo bombinu direktno sa testom varnicenja,
ako nema varnice onda treba uraditi dijagnostiku da vidis jel kompjuter OK,

ako je kompjuter i bombina OK onda ti je problem tzv. Halo davac koji se nalazi na razvodniku ali to ce ti ispisati i na samoj dijagnostici motora ako nije ok.

11-08-2004 07:22 AM
Lady
Member

Hvala, najbolji ste. Sve cu redom da probam kao sto ste rekli.
Sixpack Imam dvije garaze, tako da to nije problem, al gore mi je vec blizu majstora tako da je ipak bolje da tu i ostane dok ga ne poprave, nego mi ga zao.
Esso-sa, 7,3: pokusat cu kao sto ste i rekli. Ako bude problema obraticu vam se na PP za pomoc. A sta da radim sa njim kada je u pitanju dijagnostika, gdje da ga vozim, j..ga kad nece da upali, necu ga slepat do ASA-e. Koliko to kosta-mislim dijagnostika? Nije mi nista zao dati za njega, al gledaj sta mi radi, razbicu ga.

11-08-2004 08:57 AM
ThunderBird
Banned

Lady Wrote:
al gledaj sta mi radi, razbicu ga.

neemmmoojjjjjjj, daj meni da ga razbijem...

eto, da si imala TDI nebi imala problema... Laughing Laughing Laughing

(sad će rasprava)... Laughing

heheehe, ej, fin ti taj avatar, ko ti ga napravi ?

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-08-2004 09:03 AM
esso_sa
Posting Freak

Imam ja laptop i interface za dijagnostiku tako da nije problem.

11-08-2004 09:03 AM
Lady
Member

Ne mogu da vjerujem

Pa ljudi dragi. Ja stvarno ne mogu a vjerujem da ste vi svi ovakva raja!
Odmah mi je lakse, juce sam se osjecala ko da mi je neko, ne daj Boze umro, koliko mi je bilo zao. Ludi Sicpack me nasmija pravo, Esso_sa ponudi dijagnostiku. E, ovo nigdje nema.
A tek... Thunderbird, nadam se da ste primjetili svi moj novi avatar. Ko li ga napravi....????? Laughing Laughing Laughing

11-08-2004 09:27 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  hitno bora 6 297 03-14-2008 09:58 AM
Last Post: pajero1987
  molim pomozite!!!! frizybih 5 310 02-04-2008 08:03 AM
Last Post: 123456
  pomoc-hitno tasmanian 16 558 05-04-2007 02:44 PM
Last Post: dr
  Kvar - hitno prelude za lude 6 757 04-26-2007 10:58 AM
Last Post: sadik007
  Hitno potreban jako dobar autoelektricar The Mladen 11 712 04-26-2007 10:19 AM
Last Post: sadik007

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: