Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 2 [3] 4 Next > Last »
1 Votes - 5 Average   ponovo sampionat sfrj
Author Message
Vector
Administrator

Group: Administrators
Status: Offline
RE: ponovo sampionat sfrj

BoB Wrote:
Izvinjavam ste sto sam pogresno shvatio, uvijek me raspuca to "rasturanje" Smile Ima smisla to sto govoris, ali pazi ovo: ako u ovakvoj BiH dodje do realizacije najavljenog Seicento kupa, onda smatram da nista nije nemoguce. A ubijedjen sam 100% da bi sponzori imali itekakav interes, naravno uz odgovarajucu medijsku podrsku. Lokalne budzovane niko nista nece ni pitati, to se organizuje u privatnom aranzmanu. Zamisli kruznu trku na kojoj ucestvuju vrhunski automobili i vozaci iz svih sest republika. Mislim da bi se odmah nasla neka tv kuca koja bi ponudila direktan prenos ili makar kompletan snimak. Znas sta to znaci za sponzore...

Direktan TV prenos - to je ono pravo! Very Happy

Automotodrom...
09-08-2006 12:06 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zlaja ban
Member

Group: Registered

" Mislim da bi se odmah nasla neka tv kuca koja bi ponudila direktan prenos ili makar kompletan snimak. Znas sta to znaci za sponzore... "

Ne znaci ama bas nista!
Evo mi pratimo kompletnu sezonu,7 trka BH sampionata,prvi Cez iz Lucina,i na kraju ce biti i zavrsna reportaza sa svih dosadasnjih trka(ukupno 9 reportaza,svaka snimana 2 dana sa dvije kamere,i montirana po 10 sati),a od sponzora nista.AMA BAS NI JEDAN!
Ni jedna Tv kuca nece uci u konstantno pracenje automobilizma,ako to nije isplativo(sa izuzetkom BHT1 ove godine).

Direktan prenos kruzne trke,da bi bio na visokom nivou(staza u BL) iziskuje 10 kamera,jos po" link kamera" u 4 automobila,a to su dvoje reportaznih kola,link,agregat i 50 ljudi angazovanih u ovom prenosu ,dva dana.
Tako nesto u ovoj drzavi moze napraviti samo JSBiH( BHT1,FTV i RTRS),ali zasto uloziti tolika sredstva za nesto sto ne donosi ni jednog jedinog sponzora.????
Mozda za gust par stotina zaljubljenika ovog sporta u drzavi?????

Ohladite glaveWink

This post was last modified: 09-08-2006 01:43 PM by zlaja ban.

09-08-2006 01:35 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
BoB
Senior Member

Pricamo o takmicenju koje je interesantno za cijelu bivsu jugoslaviju, a to nije 100-injak zaljubljenika nego puno vise. Ako jedan OBN (u poredjenju sa javnim servisom - smijesan) moze organizovati prenos utakmice sa Malte (tj. platiti stranoj firmi koja ce to realizovati) i ako se moze realizovati snimak npr. nekog velikog koncerta (za sta je potrebna prilicna infrastuktura i ljudstvo) onda ni prenos iz Zaluzana nije misaona imenica. Ima jos ozbiljnih televizija od vardara do triglava, a ima i onih koji ce to platiti, stvar i jeste da u tome da vise ne govorimo o bosanskim prilikama i uslovima, tako da to sto kazes "u ovoj drzavi" nije previse bitno za ovu pricu. Mozda ce taj prenos u BiH gledati 2000-3000 hiljade ljudi, ali koliko ce ih biti u srbiji, sloveniji, hrvatskoj - i na kraju sve skupa? Ne mozes to tako porediti, poenta i jeste u tome sto bi to postalo nesto od mnogo sireg znacaja od brdske trke na igmanu. A sto se tice pracenja automobilizma - ne vidim zasto bi jedan prenos trke A1GP bio zanimljiviji....a imali smo ih priliku gledati na domacoj tv stanici.

09-08-2006 02:02 PM
zlaja ban
Member

Prvo,Napraviti prenos,nije nikakva misaona imenica,mi ih pravimo svaki dan i kao sto sam rekao jedini imamo tehnicke uslove za tako nesto u drzavi i bio bi presretan kada bi to uradili u Zaluzanima.Pitanje je isplativosti.???? Kada bi se sponzorima mogli pokriti troskovi prenosa,JSBiH bi sigurno to i odradio.
A zasto reportaza sa brdskih trka na Igmanu,Vlasenici,Cazinu.....nije interesantna sponzorima.???
Hoces da ti kazem?Wink Zato sto ...........(nije za javnosti)Twisted Evil

Fudbal ostavi na stranu,svaka sekunda reklamnog prostora se ispuni bez problema,a o igrama oko prava prenosa necu da komentarisemConfused

Drugo,kako ti mislis da u potpuno raskomadanom medijskom prostoru nekadasnje drzave,napravis prenos i da ga gledaju svi.JRT je davna proslost( meni licno ,nazalost). Ti stvarno ne vidis gdje zivimo.Na spomen neceg zajednickog, svima se dize kosa na glavi,a sacuvaj boze da gledamo i zajednicki tv program pa makar i prenos trke.Pa mi se i ne razumijemo.Govorimo 3 razlicita jezika,a uskoro ce mo i cetvrti.
Stvarno mislis da bi HRT ili SRT ili CRTG ili RTSL ili kako se vec zovu uzimali prenos BHT1 i obrnuto.(mozda bi mi i preuzeli).

09-08-2006 02:35 PM
zlaja ban
Member

I jos nesto.
Koliko je promovisanje auto sporta putem TV vazno i samim takmicarima ,klubovima i organizatorima trka,pokazuje i to da je HVALA! BHT1 dobila iskljucivo od BHAMK-a,Prodrajvera i organizatora trke u Vlasenici.

09-08-2006 02:49 PM
Kenno
Posting Freak

Status: Away

zlaja ban Wrote:
Pa mi se i ne razumijemo.Govorimo 3 razlicita jezika,a uskoro ce mo i cetvrti.

Kad se zaturira mašina, od yugine do Delte ili Vectre ST to svako razumije, ne treba ti prevodilac ni na Sejšelima.

09-08-2006 02:51 PM
zlaja ban
Member

A,bez obzira na sve to, mi smo sutra na Jahorini.Ni ne zainteresovanost sponzora ni pljuvanje pojedinih takmicara po reportazama ni ljubomora nece nas sprjeciti da vam u narednu subotu pokazemo sta se desavalo na Jahorini.

Vidimo se na Bistrici.

09-08-2006 02:59 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

hmm.. PunGas pokriva skoro cijelu bivsu drzavu. Najveci je medij ove vrste u BiH sa vecim tirazom nego svi magazini automobilske tematike zajedno u BiH. Ne vidim pretjerano interesovanje sponzora BiH prvenstva da podrze rad PunGas.com

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
09-09-2006 01:06 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zlaja ban
Member

Edis Jasarevic Wrote:
hmm.. PunGas pokriva skoro cijelu bivsu drzavu. Najveci je medij ove vrste u BiH sa vecim tirazom nego svi magazini automobilske tematike zajedno u BiH. Ne vidim pretjerano interesovanje sponzora BiH prvenstva da podrze rad PunGas.com

I to je to. Ja to ne razumijem,ali dok je tako i auto sport ce da stagnira.

Upravo se vratih sa Jahorine,36 auta.Kamo srece da se vozi SFRJ prvenstvo(ili ga zovite kako hocete)i da ih je bilo 100 kao nekada.

09-09-2006 03:28 PM
Katz
Administrator

Status: Online

Sa Gonze.

sainz Wrote:
-dogovoreno od nas bovsih iz Yu da se napravi KUP koji ce dobiti ime po sponzoru.
-konacan dogovor 15,12.0g
- boduju se takmicenja koja su prijavljen za CEZ, sve drzave po jedno osim CG koja ima dva jer je nova clanica i nema druge discipline, ali se samo jedno od ta dva u CG moze bodovati.
-uslov za vozace je da se nadju u plasmanu je da startuje najmanje na 4 takmicenja a mogu su zbrajati sva sest
- plasman se ostvaruje u kategorijama
- Kategorija I grupa A (sa kit Carom i mozda WRC), grupa N i grupa E1, ST, S2000 i SP
-Kategorija II grupa E2 dva sedista -3000, grupa E2 jedno sediste - 3000, grupa FIA-CN, C3 CN proizveden pre 2003 godine.
-na svakom takmicenju pehari po 3-jici u kategoriji
-na kraju godine pehare dobijau 3 prvoplasirana u kategoriji I i II , pobednici grupa i 3 prvoplasirane reprezentacije.
- uslov za bodovanje je 5 u kategorije a ako ima manje onda se dodeljuje 50 % bodova.
-novcane nagrade po kategorijama 300, 250, 200, 150 i 100 eura koje se dodeljuju plasiranim vozacima na kraju godine.
-obavezna nalepnica sponzora kupa

Sve smo blize do onih mastanja kad smo osnovali Pungas Smile

Forever #1

Igor Savic - Gonza
12-01-2006 10:29 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Niko Pulic ponovo juri uzbrdo Katz 8 2,803 06-24-2008 07:41 PM
Last Post: Katz
  prvenstva sfrj kartingboj 2 459 02-04-2007 10:54 PM
Last Post: Katz
  Ponovo zajedno Katz 2 874 05-13-2005 05:29 AM
Last Post: Glauc

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites