|
potreban savjet strucnjaka za muziku
|
| Author |
Message |
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
Morpheus, jel ti citas uopste sta pises...
Debljina zice za tako male zvucnike kao sto su trosistemci i nije tako bitna (podrazumjeva se da treba silikonski kabal i da "tetefonski" ne dolazi u obzir)...
Debljina kabla je bitna kad radis sa wooferima... ja imam u gepeku dvija 12-ke i imam kablobe od 2,5 kvadrata i trebaju mi veci kablovi jer kad stavim pojacalo na pola i pojacam kas do kraja prekida mi....
E to je too cemu ti govoris.... to je druga stvar...
Trosistemcima ne treba neznam ni ja kolika struja...
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 10-06-2004 05:38 AM |
|
|
speed_racer
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Debljina kabla igra znacajnu ulogu.Bash sam sada pricao sa jednim starijim likom koji stvarno zna dosta o tome.Kaze coek da sto je deblji kabl kvalitetnija je muzika.Naravno necemo staviti sad debljine prsta :l
Ako nisi dobro povezao +,- onda ti membrana radi u kontra smjeru.I zato ti je tako kako je..................
Hyundai Accent 1.5 MPi
|
|
| 10-06-2004 06:58 AM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
Debljina kabla igra znacajnu ulogu.
Debljina kabla je bitna kad radis sa wooferima... ja imam u gepeku dvija 12-ke i imam kablobe od 2,5 kvadrata i trebaju mi veci kablovi jer kad stavim pojacalo na pola i pojacam kas do kraja prekida mi....
Jeste bitna, jako bitna ali ne ako su u pitanju osmice i jos trosistemci, ja sam u astru stavljo SONY EXPLODE elipsaste osmice i na kablu od jedan kvadrat je udaralo chudo jedno... Podrrazumjeva se da veci zvucnici (kojima treba i vise struje) nemogu biti opskrbljeni strujom bez kablova minimalne debljine 3-4 kvadrata... jos da nezaboravim, nikad nemojte ko ja uzaludno pokusavati da provalite sto muzika ne radi kako treba ako nemate KONDENZATOR (barem jedan)...
Kod mene one 12-ke ne rade kako treba upravo zbog napajanja strujom, i nece ni raditi kako treba dok ne nabavim kondenzetor a to se nece desiti prije marta-aprila sledece godine ... jebiga
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 10-06-2004 07:06 AM |
|
 |
sporting
Member

Status:
|
HVALAAAAA NAPRAVIOOOOO :)
::/Fiat Punto SPORTING 1.6mpi 90hp, 195/60/14"/::
|
|
| 10-06-2004 07:19 AM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Jel ti trepce kasetofon kad malo pojacas muziku ?
Stavi deblji kabl za plus direktno sa akumulatora (preko osiguraca) i zamjeni kablove prema zvucnicima (predlazem hama kablove) i okreni + i - kako treba. Ne trebaju ti nikakvi kondenzatori i ogromno debeli kablovi obzirom da nemas dodatno pojacalo u autu.
|
|
| 10-06-2004 07:23 AM |
|
 |
sporting
Member

Status:
|
Jel ti trepce kasetofon kad malo pojacas muziku ?
Stavi deblji kabl za plus direktno sa akumulatora (preko osiguraca) i zamjeni kablove prema zvucnicima (predlazem hama kablove) i okreni + i - kako treba. Ne trebaju ti nikakvi kondenzatori i ogromno debeli kablovi obzirom da nemas dodatno pojacalo u autu.
Ma evo kao sto rekoh u postu iznad sad je sve uredu, BAS je odlican, izbija prozore ( al akobogda uskoro ce stici dva sony Xplode 250W, samo dok nadjem gdje ih ima povoljno )
P.S. Sta mislite koliko vrijede 2 polovna Pioneer 250W zvucnika ( jaran mi ih ima pa ga nagovaram da mi ih proda ) ?
|
|
| 10-06-2004 07:29 AM |
|
|
speed_racer
Senior Member

Status:
|
ma nishta care, ako bude neshto jauci opet...........
Hyundai Accent 1.5 MPi
|
|
| 10-06-2004 07:30 AM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
|
| 10-06-2004 04:14 PM |
|
 |
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Re: HVALAAAAA NAPRAVIOOOOO :)
a onda zamijenim samo na jednom zvucniku plus i minus a na drugom ostavim kako jest i sad mi BAS izlazi iz ushiju 
hajde sada svima reci ko ti je jedini rekao da uradis bas to .
[205]
|
|
| 10-06-2004 06:50 PM |
|
 |
sporting
Member

Status:
|
Hehe ma nije bitno hvala vam svima na savjetima, mislim to je zadnje sto bi mi palo na pamet da skopcam razlicito zvucnike ( ono.. nidje veze 
TNX
|
|
| 10-06-2004 07:21 PM |
|
 |
|
|