Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
potreban savjet strucnjaka za muziku
Author Message
ThunderBird
Banned

Group: Banned
Status: Offline

Morpheus, jel ti citas uopste sta pises...

Debljina zice za tako male zvucnike kao sto su trosistemci i nije tako bitna (podrazumjeva se da treba silikonski kabal i da "tetefonski" ne dolazi u obzir)...

Debljina kabla je bitna kad radis sa wooferima... ja imam u gepeku dvija 12-ke i imam kablobe od 2,5 kvadrata i trebaju mi veci kablovi jer kad stavim pojacalo na pola i pojacam kas do kraja prekida mi....

E to je too cemu ti govoris.... to je druga stvar...

Trosistemcima ne treba neznam ni ja kolika struja... Twisted Evil

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
10-06-2004 05:38 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
speed_racer
Senior Member

Group: Registered

Debljina kabla igra znacajnu ulogu.Bash sam sada pricao sa jednim starijim likom koji stvarno zna dosta o tome.Kaze coek da sto je deblji kabl kvalitetnija je muzika.Naravno necemo staviti sad debljine prsta :l

Ako nisi dobro povezao +,- onda ti membrana radi u kontra smjeru.I zato ti je tako kako je..................

Hyundai Accent 1.5 MPi
10-06-2004 06:58 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ThunderBird
Banned

Group: Banned

speed_racer Wrote:
Debljina kabla igra znacajnu ulogu.

ThunderBird Wrote:
Debljina kabla je bitna kad radis sa wooferima... ja imam u gepeku dvija 12-ke i imam kablobe od 2,5 kvadrata i trebaju mi veci kablovi jer kad stavim pojacalo na pola i pojacam kas do kraja prekida mi....

Jeste bitna, jako bitna ali ne ako su u pitanju osmice i jos trosistemci, ja sam u astru stavljo SONY EXPLODE elipsaste osmice i na kablu od jedan kvadrat je udaralo chudo jedno... Podrrazumjeva se da veci zvucnici (kojima treba i vise struje) nemogu biti opskrbljeni strujom bez kablova minimalne debljine 3-4 kvadrata... jos da nezaboravim, nikad nemojte ko ja uzaludno pokusavati da provalite sto muzika ne radi kako treba ako nemate KONDENZATOR (barem jedan)...

Kod mene one 12-ke ne rade kako treba upravo zbog napajanja strujom, i nece ni raditi kako treba dok ne nabavim kondenzetor a to se nece desiti prije marta-aprila sledece godine ... jebiga Wink

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
10-06-2004 07:06 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sporting
Member

HVALAAAAA NAPRAVIOOOOO :)

Ev maloprije sam ustao i odmah otisao u garazu, zamijenim plus i minus i opet nista Sad ali na oba zvucnika Smile a onda zamijenim samo na jednom zvucniku plus i minus a na drugom ostavim kako jest i sad mi BAS izlazi iz ushiju Smile hvala svima na savjetima, nemogu vjerovati da me ova glupost zezala godinu i po ( prvo sam mislio da je do cd playera, zato sam ga i prodao Sad )

::/Fiat Punto SPORTING 1.6mpi 90hp, 195/60/14"/::
10-06-2004 07:19 AM
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

Jel ti trepce kasetofon kad malo pojacas muziku ?
Stavi deblji kabl za plus direktno sa akumulatora (preko osiguraca) i zamjeni kablove prema zvucnicima (predlazem hama kablove) i okreni + i - kako treba. Ne trebaju ti nikakvi kondenzatori i ogromno debeli kablovi obzirom da nemas dodatno pojacalo u autu.

10-06-2004 07:23 AM
sporting
Member

esso_sa Wrote:
Jel ti trepce kasetofon kad malo pojacas muziku ?
Stavi deblji kabl za plus direktno sa akumulatora (preko osiguraca) i zamjeni kablove prema zvucnicima (predlazem hama kablove) i okreni + i - kako treba. Ne trebaju ti nikakvi kondenzatori i ogromno debeli kablovi obzirom da nemas dodatno pojacalo u autu.

Ma evo kao sto rekoh u postu iznad sad je sve uredu, BAS je odlican, izbija prozore ( al akobogda uskoro ce stici dva sony Xplode 250W, samo dok nadjem gdje ih ima povoljno )

P.S. Sta mislite koliko vrijede 2 polovna Pioneer 250W zvucnika ( jaran mi ih ima pa ga nagovaram da mi ih proda Smile ) ?

10-06-2004 07:29 AM
speed_racer
Senior Member

ma nishta care, ako bude neshto jauci opet...........

Hyundai Accent 1.5 MPi
10-06-2004 07:30 AM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

Ma rega jarane, nema problema kad ima ljudi koji svak zna ponesto... Jest da sam ja prvi pogodio, al eto.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ma zezam se, drago mi je, uuuuu al ti Sony udaraju Boze sacuvaj... imao sam ja to u autu od starog sa strava headunit-om.... imao, tj. dok mi nisu obili auto i maznuli zadnju tablu.... Crying or Very sad
takvi polovni zvucnici su ti oko stoje, stoja i po.... bar u oglasima, I don't know...

http://www.bhrenaultclub.com/

11

10-06-2004 04:14 PM
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Re: HVALAAAAA NAPRAVIOOOOO :)

sporting Wrote:
a onda zamijenim samo na jednom zvucniku plus i minus a na drugom ostavim kako jest i sad mi BAS izlazi iz ushiju Smile

hajde sada svima reci ko ti je jedini rekao da uradis bas to Wink Very Happy.

[205]
10-06-2004 06:50 PM
sporting
Member

Hehe ma nije bitno hvala vam svima na savjetima, mislim to je zadnje sto bi mi palo na pamet da skopcam razlicito zvucnike ( ono.. nidje veze Wink Smile

TNX

10-06-2004 07:21 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Super ponuda, system za 500km muh@ 3 302 09-25-2008 08:50 AM
Last Post: Edis Jasarevic
Icon_rolleyes trebam key za radio TareO_prosti 2 231 08-23-2008 09:01 PM
Last Post: mali_svaler
  Izrada kutije za woofer MarkoWeb 12 815 08-06-2008 09:44 PM