Renault F1 tim je službeno potvrdio kako će Fernando Alonso i Nelson Piquet činiti njihovu vozačku postavu za predstojeću sezonu.
"Fernando i Nelsinho činit će jednu od najuzbudljivijih vozačkih postava u sezoni 2008.," rekao je upravitelj momčadi, Flavio Briatore. "Oduševljeni smo što Fernandu možemo poželjeti dobrodošlicu u momčad gdje je uživao u velikom uspjehu. Njegove sposobnosti kao vozač i vođa momčadi su dobro poznate i mi se radujemo kovanju još jednog snažnog partnerstva.
Štoviše, on jako dobro poznaje momčad i način na koji funkcioniramo. U ovom okružju osjećat će se ugodno od samog početka.
Nelsinho je jedan od talenata koji najviše obećavaju u motosportu. Nakon uspjeha u GP2 Seriji, jednu je godinu proveo učeći kao naš test vozač i upoznavao se s momčadi. No, sada je spreman zakoračiti na višu razinu."
"Oduševljen sam što se vraćam u Renault," izjavio je Alonso. "Ovo je momčad u kojoj sam odrastao kao vozač u Formuli 1. Sada je vrijeme da zajedno započnemo novo poglavlje.
Veoma sam uzbuđen što ću još jednom raditi s ovim sjajnim timom i uvjeren sam da se zajedno možemo vratiti na vrh poretka. Renault je imao tešku sezonu u 2007., ali znam da ova momčad duboko u sebi ima snage. Uvjeren sam da može proizvesti brz i konkurentan bolid i vratiti se na vrh u 2008."
"Prije svega, želim se zahvaliti Flaviju i Renaultu što imaju povjerenja u mene za 2008.," rekao je Piquet. "Debitirati s jednom od vodećih momčadi u Formuli 1, i to uz jednog od najboljih vozača u sportu, sjajna je prilika.
Ovaj posao je nešto za što sam radio od kraja 2006. godine i ponosan sam što su me moje performanse kao test vozač dovele do ove pozicije. Radujem se suradnji s Fernandom i učenju od njega. Kao novak, nema boljeg načina za početak karijere nego uz dvostrukog svjetskog prvaka koji vam služi kao referentna točka."
Renault je također potvrdio kako će novi test vozač momčadi biti Romain Grosjean, aktualni prvak F3 Euro Serije.
Nakon današnje objave, postalo je očito kako Giancarlo Fisichella i Heikki Kovalainen nemaju potpisan ugovor s nijednim timom za iduću sezonu.