Thread Closed  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
pozzz ljudi..  :)
Author Message
MK516
Senior Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: pozzz ljudi..  :)

Skyline Wrote:
nije los bmw, posebno M
stavise, ja za njega i za Porsche kazem da su najjapanskiji evoprki automobili

Hah, ti japanezeri su se uvijek trudili da briljiraju u skoro svakom segmentu. Što se tiče BMW-a poslužio je kao uzor većini japanaca u mnogo čemu, ali nikada NIJE prevaziđen iako se svojski trudilo. Opet, kada se sve sagleda i uzme u obzir ona izjava kako svaki cigo svoga konja hvali, ova rasprava ne vodi ničemu, ali samo da se zna ŠVABE SU BOLJE, štaviše, čitav svijet se slaže u tome, jer ipak 4 vodeća brenda automobila dolaze iz Njemačke, a najbolji iz München-a... Wink Mr. Green

Mirza K.

This post was last modified: 05-07-2008 08:57 PM by MK516.

05-07-2008 08:53 PM
Find all posts by this user
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

ceo svet mislis kao evropa....
pa nadji mi evropski auto koji bi se nosio sa novim GT-R, a da je u cenovnom rangu
7:28s
to ni mnogo skuplji ne mogu da izvezu

japanci su samo imali problem sa ogranicenjem snage na svega 280ks
da nije toga bilo......

a sto se tice VVTI-ova, VTEC-ova, HICAS-a, ATESS-a, AYC-ova, aktivnih diferencijala, keramickih turbina, boxer dizela i brda drugih stvari, mislim da govore sami za sebe

bmw i merc su nam lepi jer su pravljeni za nas ukus

zasto je tebi lepa neka cura na ulici, a ne dopada ti se zenka zirafe
zato sto je druga vrsta

e, sad, i japanci su se okrenuli nama kao najjacem trzisu, pa su nastali novi Lexus-i, pa nova Mazda 6, pa Accord, RX8, GT-R, docice nova Supra, NSX...

i nadji mi makar jedan nejapanski motor koji ima 100 (ili vise) ks/l, vrti se na 8500o/min, u stanju je da traje i po 500 000km, a pritom kosta kao Golf dizel

The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
05-07-2008 09:30 PM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Skyline Wrote:
zato sto je druga vrsta

Tebe ćemo zaposliti na Discovery-ju! Smile Smile Smile KRALJU!!! Smile

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
05-08-2008 05:13 AM
Skyline
Super Moderator

Civic 16V Wrote:

Skyline Wrote:
zato sto je druga vrsta

Tebe ćemo zaposliti na Discovery-ju! Smile Smile Smile KRALJU!!! Smile

U4jchina

Nissan 200SX S14 SR20DET
05-08-2008 05:20 AM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

Skyline Wrote:
pa nadji mi evropski auto koji bi se nosio sa novim GT-R, a da je u cenovnom rangu

i nadji mi makar jedan nejapanski motor koji ima 100 (ili vise) ks/l, vrti se na 8500o/min, u stanju je da traje i po 500 000km, a pritom kosta kao Golf dizel

pa da se i GT-R proizvodi u njemackoj gdje je drugaciji standard, bio bi skup, ako ne i skuplji od M3...i eto ti ocit dokaz sta je M3 CSL sa svojih skoro 360 KS iz atmosferskog 3.2 postizao na stazama...znaci ako hoce, moze! Samo sto to nije teorija BMW-a, Merc-a, Porschea...oni hoce da imaju i luksuzno, i lijepo, a uz to i brzo i stabilno...

a i za to drugo ti je odgovor iz u prvoj recenici...znaci motor iz M3 i M5 postoji, ali je skup, jer se pravi u Njemackoj...i uostalom, kakih on sve sranja imaju poput onog VALVETRONIC-a i double VANOS i tih govana, smanjivanje snage u gradskoj voznji na 400, sa 507 KS...to je samo desetina, od onog sto oni posjeduju...a kod japanaca je, uvali turbo, rucni mjenjac i jeftiniji, pa i ne bio...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
05-08-2008 09:06 AM
lucozade
Super Moderator

MK516 Wrote:

Skyline Wrote:
nije los bmw, posebno M
stavise, ja za njega i za Porsche kazem da su najjapanskiji evoprki automobili

Hah, ti japanezeri su se uvijek trudili da briljiraju u skoro svakom segmentu. Što se tiče BMW-a poslužio je kao uzor većini japanaca u mnogo čemu, ali nikada NIJE prevaziđen iako se svojski trudilo. Opet, kada se sve sagleda i uzme u obzir ona izjava kako svaki cigo svoga konja hvali, ova rasprava ne vodi ničemu, ali samo da se zna ŠVABE SU BOLJE, štaviše, čitav svijet se slaže u tome, jer ipak 4 vodeća brenda automobila dolaze iz Njemačke, a najbolji iz München-a... Wink Mr. Green

Uh, ti ocito nisi gledao listu najboljih u zadnje vrijeme, a i varas se za citav svijet, mozda evropa, a i to je pod upitnikom u zadnje vrijeme.
BTW, respect za M, sto jest jest, ali ima i odgovor na to, GTR... ma i GTST bi bio dovoljan.
Sa druge strane, neka hvala, kod japanca su ks mnogo jeftiniji, a o servisu i odrzavanju da ne pricamo.

Uostalom:

Skyline Wrote:

da nije toga bilo......

a sto se tice VVTI-ova, VTEC-ova, HICAS-a, ATESS-a, AYC-ova, aktivnih diferencijala, keramickih turbina, boxer dizela i brda drugih stvari, mislim da govore sami za sebe

zato sto je druga vrsta

e, sad, i japanci su se okrenuli nama kao najjacem trzisu, pa su nastali novi Lexus-i, pa nova Mazda 6, pa Accord, RX8, GT-R, docice nova Supra, NSX...

... tesko da se moze sta dodati na ovo, posebno na ovaj dole zadnji pasos, sve je receno. U4jchina !!!

Man maximum Machine minimum
05-08-2008 09:07 AM
Skyline
Super Moderator

VALVETRONIC je samo jos jedna varijanta sistema promenljivog tajminga otvaranja ventila putem zakretanja bregaste

a znas li da to ima i moj auto pod haubom
a znas li da je moj motor nastao pre DVADESET godina

znas li da je 4ws, kojim se sad Renault hvali na sva usta kao fantasticno-ludim resenjem, kojim se postizu neverovatne vozne karakteristike cak i na obicnom putnickom autu kao sto je Laguna, pakovan pre 20 i vise godina u Prelude, Skyline, Sylviu, 3000gt....

a znas li da moj ortak na Passatu B6 koji je kupljen pre 2 godine nema zadnje podizace i zadnje zvucnike i to sve za 31 000e

Nissan 200SX S14 SR20DET
05-08-2008 09:30 AM
MK516
Senior Member

Skyline Wrote:

da nije toga bilo......

zato sto je druga vrsta

Mercedes stari, BMW stari, Ford stari, ručni mjenjači, (Mercedes na automatskom) bez turbina, bez kompresora, bez intercoolera, bez aktivnih diferencijala i mnoštva dodataka koji vrte na 8500 rpm-a i više od 500k km... Treba li još??? Dobro evo još: Gdje su bili japanci kad je DTM-om harao M3 i 190 EVO3? Gdje su japanci u historiji kad je GT600 ubrzavao za 4 sekunde na 100 i vozio gotovo nevjerovatnih 250 km/h daleke 1963??? Gdje su japanci sad??? Pa tu su, predstavljaju najluksuznijeg Lexusa LS460!!! WOWWWWW 4600 kubika, erglela od 380 konja, ubrzanje od 5,4 sekunde na 100 km/h i osnovnom cijenom od samo $61000. WOWWW očaran sam, čak šta više možda bih ga i kupio da imam pare i da sam istočno orijentisan, ali (UVIJEK IMA ALI) šta će taj lexus biti za par godina??? BIT ĆE OFUCANO SMEĆE jer su u njegovoj izradi korišteni "najkvalitetniji" materijali iz zemalja trećeg svijeta... Japanac? Hvala, ali ne hvala, ipak je kvalitet kroz historiju dosada bio na strani Evropljana, tako da BMW, Mercedes, Rolce Royse i Alfa Romeo i dalje predstavljaju zaštitne znake kvaliteta, snage, brzine, komfora, izdržljivosti i ljepote bilo kad i bilo gdje!

Mirza K.
05-08-2008 09:32 AM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Samo ste potrošnju zaboravili. Recimo, Hondin motor koncepcijski star 20 (dvadeset) godina ima 100ks/l i troši 7-12l... Za Evropljane naučna fantastika (koliko god se to mnogima ne sviđalo) i sa današnjom tehnologijom, o ostalima da i ne govorimo.

05-08-2008 09:32 AM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

@MK516: Jesi li ikad sjeo u Lexusa? Pa to je auto s najkvalitetnijim materijalima nakon Rolls-Roycea i sličnih auta koji koštaju po pola miliona i više!

05-08-2008 09:36 AM
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Thread Closed  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  pozzz drustvo sreckoas 58 726 05-03-2008 09:26 AM
Last Post: MK516
  Pozzz!! djole bl 8 166 01-12-2008 12:14 PM
Last Post: Civic 16V
Icon_twisted Bok ljudi ovdje jedan vlasnik dvojke 1.6TD-a jk007 8 308 09-24-2007 06:42 PM
Last Post: Francuz
  Pozzz svima X-sasa 11 361 09-12-2007 07:36 PM
Last Post: pajero1987
  pozzzz ljudi tonito corleone 5 183 08-06-2007 07:28 PM
Last Post: 197PS

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: