|
Prelude VTEC - popravni...
|
| Author |
Message |
Clio RS
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Prelude VTEC - popravni...
Samo jedan kolegijalan savjet, pošto se dobro razumijem u G-tech:
smanji rollout na "0" pa će ti sva vremena biti super realna.
Ovako zavaravaš sebe o ubrzanjima! Rollout ti znači da si dao sebi u postavkama vrijeme/dužinu koja se ne računa u krajnje vrijeme. Koliko vidim u prvom mjerenju to ti je iznosilo 0,53 sec (a to je jako puno), kasnije je to smanjeno na nekih 0,3.. sec.
Zato ti je vrijeme na prvih 20 metara bolesno brzo, a što ti s tim autom teško možeš postići i sa slickovima. Eventualno 2,6.. sec!
Stavi ti to na 0 cm/ft pa će biti skroz realno.
AMK NITRO MOSTAR
This post was last modified: 04-12-2007 06:03 AM by Clio RS.
|
|
| 04-12-2007 06:00 AM |
|
|
HONDA
Member

Status:
|
Nema nikakve varke. Rollout ti dodje kao simulacija pravog starta na stazi (deep/shallow stage). Na PASS softwearu ima opcija da iskljucis rollout iz rezultata. Kad sam to uradio vrijeme je bilo jos bolje.
Vrijeme na prvih 20 metara nije nesto bolesno brzo i moze se postici bez slickova, to ti ja garantujem. Potrebno je samo dobro kvacilo, dobar ovjes, dobre gume i dobar vozac. A kad bih stavio slicks vidio bi tek onda vrijeme do prvih 20m. Odi na honda-tech.com u prelude sekciju pa vidi kakve rezultate raja postizu s ovim autima.
P.S. Ja radim za Gtech
|
|
| 04-12-2007 03:12 PM |
|
 |
Clio RS
Member

Status:
|
Mislim da nisi u pravu za rollout. S isključenim rolloutom, tj. kada odgovara O vrijeme ne može biti bolje nego s uključenim.
Pitanje za HONDA: da li si učestvovao nekada na Stretrace s semaforom?
Rollout u stvari simulira leteći start. To piše i uputstvu za G-tech u onoš dobro obimnoj knjižici koja dođe uz njega.
BTW za prvih 20 metara, vremena aUDI S6 (280 KS) I S2 (2.. KS) OBA SU S QUATTRO pogonom(!!) na 20 METARA SU 2,5.. Provjereno nebrojeno puta!
Samo to iskljui rollout pa probaj i daj rezultate kao argument.
AMK NITRO MOSTAR
|
|
| 04-13-2007 09:08 AM |
|
|
HONDA
Member

Status:
|
Odgovor za Clio RS: Jesam.
I dobro razumijem kako sve tamo fercera. Zato opet TVRDIM da je rollout tu da bi se mogle simulirati razlicite postavke na stazi. Ti shvatas da je i na Streetrace stazi sa semaforom moguc rollout do 16 cola, jel tako?
Rollout u stvari simulira leteći start. To piše i uputstvu za G-tech u onoš dobro obimnoj knjižici koja dođe uz njega.
Da, a to se odnosi upravo na stazu sa semaforom! Pa to poglavlje se i zove "Drag Strip Concepts", koje citaocu objasnjava sta je rollout na stazi i kako podesiti Gtech da simulira upravo to. Ovo me sad dovodi do pitanja: Da li si TI ikad ucestvovao na "streetrace" sa semaforom? Jer da jesi, sve bi ti bilo jasno nakon sto si procitao to poglavlje. Na pravoj stazi, care moj, se vjerovatno ne bi ni uspio postaviti tako da ti je rollout tacno 0. Taj rollout je razlicit svaki put. On uglavnom varira od 2 do 16. Ja ne znam kako ti zamisljas taj "leteci start", ali tu se radi o jednoj nepunoj rotaciji gume, ma ni pola rotacije. Rollout na stazi je gotovo nemoguce kontrolisati (osim ako imas nekog ko bi to mjerio dok se ti postavljas). Tipican rollout je upravo oko 12, barem kod nas ovdje, jer se otprilike tad pali drugo svjetlo (a ovo opet zavisi od velicine guma). Vecina raje stanu cim se svjetlo upali da ne bi riskirali diskvalifikaciju. Samo oni iskusniji profesionalni trkaci mogu donekle uspjesno kontrolisati rollout.
Da ponovim; na "streetrace" stazi sa semaforom 0 rollout je skoro nemoguc.
U obimnoj knjizici koja dodje uz Gtech, izmedju ostalog stoji i ovo:
By configuring the G-tech with a rollout distance that is identical to the rollout distance you use at the track, your times will be very close to those measured with the track's equipment.
...sto ce reci da je Gtech-ov rollout tu upravo da simulira rollout sa prave staze. Jer na pravoj stazi ne postoji nikakvo pravilo da tvoj rollout mora biti 0. Ja sad mogu otici na stazu sa semaforom i postici isti, pa mozda i bolji, rezultat.
BTW za prvih 20 metara, vremena aUDI S6 (280 KS) I S2 (2.. KS) OBA SU S QUATTRO pogonom(!!) na 20 METARA SU 2,5.. Provjereno nebrojeno puta!
E hajmo sad porediti kruske i jabuke... Konjske snage i quattro pogon nisu jedini faktori u ubrzanju auta. Sve to zavisi i od mnostva drugih stvari (tezina, gume, ovjes, aerodinamika, mjenjac i brzine, itd itd.).
Kakve veze ima neki Audi s mojim autom?
Znaci ako Audi S6 ne moze brze od 2,5 onda ne moze ni neka Honda s prednjim pogonom. Jel' to hoces reci?
Cim ugrabim priliku. I to samo za tebe lutko
|
|
| 04-13-2007 06:13 PM |
|
 |
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
Sani, svaka cast na pojasnjenju...
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 04-13-2007 07:36 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Odlican ti ovaj auto...nemam rijeci...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 04-13-2007 08:21 PM |
|
 |
Clio RS
Member

Status:
|
To HONDA: dragi moj ljubitelju Honda, to sa rolloutom je čisto varanje!!! G-tech te pušta da zavrtiš točak i to do 45 cm i tek ti onda počinje odbrojavati!!!
ja sam učestvovao na barem 80 utrka sa semaforom i znam što govorim.
Taj rollout na stazi sa semaforom bi značio RED LIGHT!
Za to što ti oželiš objasniti postoji Reaction time na semaforu G-techa.
A to što ti dajem primjera Audija i quattro pogona je to da kod stock car ta vozila imaju najbolju reakciju na startu.
Evo onako odokativno, pošto sam iz BiH (u nas ti je to zakon), tvoje auto je teško oko 1.600 kg, ima prednji pogon i ima oko 220 KS. Kakav god da imaš prenos, mjenjač ne može tvoje auto u stock verziji biti brže od auta koje ima pogon na sve kotače. To je jednostavno dokazati u praksi. pOGLEDAJ NEKI CLIP SA UTRKA I VIDJET ĆEŠ KOLIKO NA STARTU (A TO JE TIH 20 METARA) TAKVO AUTO( QUATTRO) BJEŽI AUTU NA PREDNJI POGON.
Ja imam auto s prednjim pogonom (181 KS) i sa slickovima nikada nisam spustio vrijeme na 20 metara ispod 2.5.. sec. A auto je na Toyo R888 i teško je jedva 970 kg. A usput vrijeme na 402 m mi je 13,6... sec. Pa se ti malo zamisli o svojoj pisaniji.
NHF
AMK NITRO MOSTAR
|
|
| 04-13-2007 10:21 PM |
|
|
Kostur
Member

Status:
|
Mislim da nisi u pravu za rollout. S isključenim rolloutom, tj. kada odgovara O vrijeme ne može biti bolje nego s uključenim.
Točnije S6 konstantnih 2.4 sec jednom sam uspio 2.3 sec ali to je bilo iz blokade ali sve se prenapreže previše pa sam odustao od te prakse.
Nikakva Honda te težine ne može napraviti 2.6 sec osim možda sa poluslick gumama i šper diferencijalom koji ima Interga Type R (koja ima oko 1000 kg) za Prelude nisam siguran ima li ga, ali probali smo i Integru, autu kad proradi VTEC šper joj stvarno više ne koristi...
http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
|
|
| 04-15-2007 10:02 AM |
|
 |
HONDA
Member

Status:
|
To HONDA: dragi moj ljubitelju Honda, to sa rolloutom je čisto varanje!!!
ja sam učestvovao na barem 80 utrka sa semaforom i znam što govorim.
Hm... Mozda si bio i na hiljadu utrka ali izgleda da ti nije sasvim jasno po kojem principu taj semafor fercera.
Rekao sam ti da cu slijedeci put staviti rollout na 0 pa cemo vidjeti.
|
|
| 04-16-2007 03:03 PM |
|
|
HONDA
Member

Status:
|
Nikakva Honda te težine ne može napraviti 2.6 sec osim možda sa poluslick gumama i šper diferencijalom
Ma da...
Jel' to idemo po principu "ja nisam vidio i zato ne moze"?
Pitaj ove decke
Prelude Time Slips
Fast Preludes
This post was last modified: 04-16-2007 03:32 PM by HONDA.
|
|
| 04-16-2007 03:18 PM |
|
 |
|
|