>HONDA: Zašto pišeš tolikim slovima, pa još crvenim?
Jel želiš nekoga ubijediti u nešto, ili ti ne vjeruješ u ono što pišeš?
Pa kako jos da ti objasnim???? A evo koliko se da primjetiti ni ta velika crvena slova nisu pomogla i ocigledno je da ti samo furas svoj fazon jer ne zelis priznati da nisi u pravu.
Vidim da voliš teoretizirati. Evo jedno teoretsko pitanje za tebe: Što u prevodu znači ROLLOUT? To bi trebao dobro znati objasniti.
Ja shvatam sta je rollout, a tebi sam to objasnio i tekstom i slikama, no to tebi izgleda jos nije jasno. Ne znam kakav odgovor hoces od mene...
Vidiš čovjeka si doveo u zabludu, jer točkovi se nikad ne okreću u mjestu. Nema statičnog okretanja točka.
Evo nek se svi vrate i nek procitaju SVAKU rijec koju sam napisao i neka nadju gdje sam ja spomenuo nesto u tom smislu.
Ako je neko nesto pogresno shvatio to nije do mene.
A kad ves zelis da budes sveznalica i kad obozavas prepiranje, ni ovo gore ti ne stoji u potpunosti. Tocak se moze okretati u mjestu pod odredjenim okolnostima.
Pa tko god pogleda grafikon i upotrijebi ZDRAVU LOGIKU vidjet će što tamo piše. A tamo fino piše: auto je prešlo 12 fita (12 x 2,54 cm) i za taj put potrošilo (iz prvog grafikona) 0,5 sekundi, ali ja GTECH to ne računam jer mi je dotični u postavkama stavio da ne računam ROLLOUT od 12 fita, nego da počnem računati nakon toga njegovo vrijeme. Dakle nije on startao s 0 km/h nego s nekih 8-10 km/h i onda sam počeo računati vrijeme. Pa zar to nije varnaje i šteljenje boljeg vremena.
Ne ne, nego tko god pogleda grafikon a zna sta je rollout, shvatio bi da tu nema nista pogresno.
ODBIJAS SHVATITI STA JE ROLLOUT. OBJASNIO SAM TI FINO NEKOLIKO PUTA.
Pa covjece, kad je prvi Gtech izasao na americkom i evropskom trzistu, profesionalni trkaci (Drag Raceri) su se BUNILI sto nema opcija da se podesi rollout DA BI SE MOGLE SIMULIRATI POSTAVKE I STARTOVI KAO NA PRAVOJ DRAG STAZI. Sta ti to govori? Hajde zamisli se malo.
Dokle god ne shvatis sta je rollout na streerace tj. dragrace stazi, ovo ti nece biti jasno. Zato ne budi tvrdoglav, informisi se malo bolje, nauci sta znaci rollout, PA ONDA to poredi s Gtech-om i drugim spravama.
Moj HONDA najlakše se kriti iza uputa proizvođača i matematičkih formula koje si naštrebao ali ih ne razumiješ u stvarnosti.
Mislis da cu ja nasjesti na ovo? Tvoja vrijedjanja nece promjeniti cinjenicu da nisi u pravu. Ti mozes mene provocirati dok osijedis, ali nece ti upaliti. Ja sam siguran u svoje znanje bezobzira sta ti o tome mislio.
Naravno da se razumijem u sve ovo. U protivnom ne bih mogao raditi ovakav posao, zar ne? Problem je u tome sto ti ne razumijes osnovnu stvar o kojoj rijec, a to je ROLLOUT NA STREETRACE STAZI.
Mislim ja da si ti to shvatio, ali je sad inat u pitanju. Nisi musko ako priznas da nisi u pravu, sta li?
Šta si ti u stvari htio mjeriti i pokazati nam: vrijeme tvog auta na 402,31 metra ili nešto drugo???? Mućni malo glavom, a nakon toga otiđi na stazu s GTechom i napokon stavi rollout na "0" pa nam svima reci što si izmjerio (ali iskreno).
Ja da mucnem glavom??? TI MUCNI MALO. Ti si taj koji ne zna sta je rollout, a ja sam taj koji ti to objasnjava na kulturan i pismen nacin.
Ali na Balkanu je to izgleda uvijek tako; pametan ispada budala bez obzira na sve.
Pusti bolan više šuplju priču.
Moja prica ovdje nije suplja. Stojim iza svojih rezultata i svojih rijeci. Sve ovo sto sam ja napisao MOZE BITI POTVRDJENO. Znaci, ne lupetam, ne izmisljam, govorim onako kako jeste. Ako iko ovdje prosipa suplju, to si onda ti. Izvini, ali stvarno postajes naporan.
Na stazi se postižu rezultati a ne na papiru.
hahaha Ti se kao poceo trkati pa mislis da si ti jedini koji ide na stazu...
A ja sam ovo isto radio kad ti nisi bio dovoljno star za vozacku dozvolu niti si streetrace stazu ikad ocima vidio. Da ti tako kazem, ako cemo vec biti drski...
Ocigledno je da nisi upoznat s principom po kojem radi uredjaj sa streetrace staze. Ne shvatas da ni na stazi rollout nije 0. Ti postavljaj kakve hoces rezultate, pobjedi svaku trku, svako prvenstvo, ali to ne znaci da znas sve.
Evo ako si faca, da vidimo....
Dokazi ti nama da je rollout na drag stazi uvijek 0. Eto, hajde dokazi ako si vec toliko ubjedjen da je to tako.
Ili jos bolje, odi na neki forum gdje se skupljaju iskusni drag trkaci pa im reci nesto ovako. Ne da bi ti se ismijali i isprovaljivali te, nego bi ti zabranili pristup. hahaha
Do tad, ponavljaj za mnom:
ROLLOUT JE SVAKODNEVNA POJAVA NA STREETRACE tj. DRAGRACE STAZAMA.
ROLLOUT JE POSTOJAO PRIJE GTECH-a
ROLLOUT NIJE VARANJE JER U VECINI TRKA NA STAZI ROLLOUT NIJE 0, NEGO VARIRA OD 2 DO 16 COLA.
ISKUSNI DRAG RACERI SU TRAZILI OD GTECH-A DA UZME U OBZIR ROLLOUT DA BI SE POSTAVKE I STARTOVI SA PRAVE STAZE MOGLI SIMULIRATI SA VECOM PRECIZNOSCU.
ROLLOUT NULA UOPSTE NIJE MOGUCE NI POSTICI SA POJEDINIM AUTIMA.
Dok ove osnovne stvari ne skontas, svaki moj odgovor tebi bit ce napisan velikim sucmurastim slovima.