Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
PRIJEDLOG /SEZONA 2004/
Author Message
doma
Member

Group: Registered
Status: Offline
PRIJEDLOG /SEZONA 2004/

Prosljedjujem vam prijedlog Borisa za izmjene koje su potrebne uraditi za sljedecu sezonu.

Moramo traziti prvo salu gdje bi svi stali.Sastanak se moze odrzati i prije proglasenja.Pozvati sve vozace.Izabrati 5 ili 6 takmicara za savjet vozaca.TI ljudi bi trebali da predloze nacrt pravilnika.Taj nacrt iznjetii pred klubove,vozace,BIHAMK,AMSRS,HAK,na zajednickom sastanku sa istim.
Znaci to bi bila neka osnivacka skupstina novog odbora sa AUTO-SPORT.Taj odbor bi se bavio iskljucivo KRUZNIM,BRDSKIM TRKAMA I RALLY-em,ali pravim rally-em.Off-road,karting bi trebali imati zasebne odbore,dok cunjevima neka se pozabave sekcije zaduzene za edukaciju gradjana.
Na skupstini izabrati odbor.
U odboru bi bili:
-PO JEDAN PREDSTAVNIK BIHAMKA,AMSRS,HAK
-PO JEDAN PREDSTAVNIK PRVIH PET PRVOPLASIRANIH KLUBOVA
-OBAVEZNO PREDSTAVNICI VOZACA
-OSTAVITI OBAVEZNO MJESTA ZA PREDSTAVNIKE SPONZORA

Izabrati novu tehnicku komisiju
Clanovi tehnicke komisije bi donosili predloge vezane za klase,tehnicku ispravnost,sigurnosnu opremu.
Clanovi tehnicke komisije bi samo na prvoj trci vrsili teh pregled,dok bi na ostalim trkama po jedan clan teh. komisije bio delegat rasporedjen od strane odbora.LJude na teh. prgledu na takmicenjima bi obezbjedjivao sam organizator,a delegat samo nadgledao sa ovlastenjima ako neko nije ispravan da ga odstrani sa takmicenja.
Radi dovodjenja u red vozila i takmicara,na prvom teh.pregledu dopustiti odredjene mane,ali ih upisati u karton.Na sledecem takmicenju ako takmicar nije otklonio primjedbu odstraniti ga sve dok ne ispravi.
Mislim da bi svaki takmicar uzeo za ozbiljno teh. komisiju kad bi bio odstranjen.

Izabrati novog disciplinskog sudiju.

-Odbor bi imao obavezu:
-Da prijavi auto sport kao sport pri Ministarstvu kulture i prosvjete,jer smo mi jedini sport koji nije prijavljen,a fol smo neki sportisti.
-Da pokusa da obezbjedi generalnog sponzora prvenstva,ili pojedine sponzore klasa.
-Uspostavi saradnju sa AMS ostalih zemalja bivse YU,radi odrzavanja zajednickih takmicenja.
Primjer:Ako imamo 4 svoja takmicenja,jedno takmicenje pozvati vozace iz drugih zemalja da im se boduje za njihovo prvenstvo,s tim da bi savezi bili u obavezi da organizuje takmicenje na svojoj teritoriji.To znaci ako na nasu trku dodju Hrvati i SCG,mi bi automatski dobili 2 trke vise u nasem prvenstvu.Naravno u pravilniku napraviti min .broj takmicara koji bi morali nastupati da bi se moglo bodovati za nase prvenstvo.Sa ovim bi dobili veci broj takmicenja za manje para.

11-05-2003 11:05 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
doma
Member

Uz sve gore navedeno mislim da treba dodati prijedloge za tacan broj utrka kao i utrke koje se predlazu radi dogovora sa organizatorima da li su spremni potvrditi te utrke za kalendar.

11-05-2003 11:17 AM
neo26
Junior Member
**

Koliko sam upoznat sa situacijom, sve ovo citaju ljudi iz AMSRS-a i odgovor na prijedlog se moze ocekivati ovih dana. E sad gdje ce objaviti to ne znam...
HAK BIH?
BIHAMK?
Vjerovatno je ista situacija...
Sponzori?
Samo im poslati e-mail sa linkom prema sajtu, sami ce se javiti kad vide ,,zivost,, koja vlada na ovim stranicama.
I mislim da je dosta raznih komiteta za auto moto sport, dal visokih, dal obicnih ili cak supersonicnih.
Dajte nesto da se ljudski uradi, pa taman takmicenja nosila nazive tipa Zepter posuđe Kup BiH ali da to funkcionise.

Ovo je ona poruka sto se sama ispisuje na kraju svakog mog teksta.
11-05-2003 12:07 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Quote:
Koliko sam upoznat sa situacijom, sve ovo citaju ljudi iz AMSRS-a i odgovor na prijedlog se moze ocekivati ovih dana. E sad gdje ce objaviti to ne znam...

mislim da je najbolje da se oglase sa svojim stavom na stranicama pungas.com.
Vrlo rado cemo postaviti vijest o otme ukoliko nam istu i posalju, ovim putem bi pozvao sve autmoto saveze da svoje izajve za javnost proslijeđuju na adresu redakcija@pungas.com

iste ce nepormijenjene biti objavljene u vijestima PunGas.com-a

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
11-05-2003 12:17 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
boris
Member

Daj boze da nam ZEPTER bude sponzor.
Jedan od predloga bi jos bio da organizatori trka vise ne obezbjedjuju besplatno spavanje za vozace/mislim da tih 30-40 maraka koliko bi dali za tu noc nikog od nas vozaca nebi izvadilo,a oni koji kazu da nemaju neka ne voze trke/i ta besplatna spavanja dati predstavnicima medija.tako bi organizatori imali manje troskove.I ja nigdje nisam vidjeo da vozaci imaju besplatno spavanje,a dovodjenje medija nam puno znaci.
Za nalazenje sponzora treba prici studiozno.Prvo sponzoru objasniti sta su auto trke,sta mu donose,sta im nudimo,itd...
Ja imam model sto dajem sponzorima,sto uz male modifikacije moze da posluzi.Povezivanje sa nekom markentiskom agencijom je mac sa dvije ostrice.Proslih godina BIHAMK je angazovao agenciju,ali je ona prvo trazila lovu za sebe pa tek onda za savez,tako da i tu treba izvagati ili napraviti precizan ugovor sa agencijom.
eto jos malo od mene,ajd sad vi.

11-05-2003 12:37 PM
doma
Member

po meni to je pravi stav da se pokusa napraviti sto bolji uslovi za medije da bi ih time privukli jer je i kod njih jako teska situacija i mislim da bi uz manje troskove i mediji radje pratili nas sampionat.Naravno iz toga bi svi mogli izvuci korist i mediji i savezi i vozaci jer bi se do sponzora dolazilo mnogo lakse nego sada.Trenutna situacija oko sponzora je takva da prvo moras educirati sponzora i ubijediti ga da je to ispravna stvar za njega pa tek onda razgovarati o sponzorstvu.Drago mi je da savezi prate ove rasprave na forumu i bilo bi dobro da se i sami ukljuce jer svi smo partneri u ovom i treba da radimo za zajednicku korist.Mislim da u BiH ima kompanija koje su spremne da se ukljuce u autosport ali treba sve postaviti na cvrste noge tako da i kompanije imaju sigurnost kada nesto dogovore da se to ispostuje.Generalno gledajuci dobro bi bilo naci generalnog promotora sampionata jer bi sama komunikacija izmedju saveza i njega bila direktna i pojednostavljena.Promotor bi trebao promovirati sampionat tako da se ljudi u BiH upoznaju sa sampionatom te da znaju gdje se i kada odrzavaju utrke jer bi ukoliko su ljudi informirani posjecivali urtke u vecem broju sto bi u konacnom opet bio plus za sponzore kojima je cilj da njihove poruke stignu do ciljnih grupa.

11-05-2003 03:02 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

pa sad..

mislim da prije svega treba napraviti tzv. PR sluzbu sampionata.. Neoliko ljudi koji ce sve pratiti pisati clanke o svemu i svacemu sto ej vezano za sampionat (nesto sto cemo mi pokusati uraditi u narednom periodu) i te clanke slati ostalim medijima, prakticki ih zasipati vijestima i informacijama vezanim za sampionat.

To kao prvo.

Druga stvar,
Mrezu Plus jos nisam uganjao, razgovarao sam sa Sinisom Baicem, i mislim da je moguce napraviti dogovor sa njim ukoliko se nadju sponzori jednog dijela emisije koji bi bio posvecen BH sportu. O tome bi trebali razgovarati na ejdnom sastanku gdje bi se trbealo nas nekoliko naci pa detaljisati nesto konkretno glede toga.
Ja mogu obezbijediti neke sastanke i to, ali prije toga se moramo decidno odlučiti sta kako i skime, ko ce sponzorisati emisiju, i hoce li to biti kontinuirano.

Moramo biti realni pa shvatiti da neće niko to dzaba raditi i da se mora na neki nacin ta TV minutaza propratiti nekim sponzorima i reklamama. Jer sve i da emisija bude pravo kvalitetna, ako nema spoznora i reklama svaka TV kuca ce je izbaciti iz programske SHeme..

Primjer za to je i MOTO GP .
Mreza Plus ej imala ove godine prava na prijenose MOTO GP takmičenja, no nakon nekoliko direktnih prijenosa su odustali jer nije bilo dovoljno reklama.. Iako je to MotoGP i sve to..

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
11-05-2003 04:20 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
neo26
Junior Member
**

Usudic se dati svoj prvi PR prijedlog koji glasi:manit se stampanja plakata koji takoreci uopste ne privlace paznju prolaznika. Uzmite samo sebe u primjer i pkusajte se sjetiti kad ste se zadnji put zagledali u neki plakat (bilo kakav) Druga je prica sto se ti plakati lijepe dan prije same trke...Dakle to je cisto bacanje para, duga stvar, ako nekad nema frke bilo kakve vrste treba je izmisliti jer nijedan publicitet nije los publicitet.
Ako se cega jos sjetim, pisem...

Ovo je ona poruka sto se sama ispisuje na kraju svakog mog teksta.
11-05-2003 04:32 PM
Kenan
Senior Member

Doma,

U Evropi je praksa da nacionalni savez objavljuje konkurs za koncesiju za organizovanje prvenstva po disciplinama. Npr. kazu da zele 8 trka, da se na njima voze takva i takva vozila, itd... Na taj nacin se dobije promotor, koji je dobro platio tu koncesiju i samim tim je zainteresiran da povrati ulozeni novac. Ne zaboravite da je i Svjetski rally pod koncesijom Davida Richardsa i ITC-a. Recimo, italijansko brdo je prethodnu deceniju drzala firma SalernoCorse, koja je izgubila tu koncesiju lani.

A sto se Tv emisije tice: get real Exclamation Evil or Very Mad Pa zar moze tu emisiju raditi neko ko pojma nema o trkama? Ili je to postao default izbor u ovoj zemlji - nekompetentnost Confused

11-06-2003 08:31 AM
doma
Member

PR sluzba je vazna stvar za sampionat jer treba informisati medije o dogadjanjima oko sampionata te im tako privuci paznju.Odlicno bi bilo da vi pocnete djelovati kao nasa PR sluzba jer i ovo sto sada radite ide u tom pravcu.Sto se tice TV emisija nijedna kuca nece dobiti reklamu ukoliko se emisija ne zapocne jer je u nasoj zemlji sve na nevidjeno i kompanije bjeze od toga.Treba napraviti dobar koncept emisije pa onda ici pred potencijalne oglasivace sa konkretnim idejama a ne prvo traziti sponzora emisije pa cemo onda vidjeti kako ce emisija izgledati.U BiH ima kuca u auto industriji koje ce sigurno prepoznati mogucnosti koje nudi ova emisija samo im treba pravilno pristupiti.publicitet ce rasti sa svakom emisijom koja bude emitovana ali emisija mora biti kvalitetno uradjena a ne kako se to sada radi na TV stanicama bez strucnih ljudi koji to mogu napraviti kako treba.Tesko da bi neko bio spreman platiti koncesiju za nas sampionat jer nece moci izvuci veliku korist.

11-06-2003 08:37 AM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Prijedlog za Edisa Jasarevica enis.d.honda 6 909 09-13-2006 08:53 AM
Last Post: Engin
  Prijedlog kalendara Brdskog Prvenstva BiH 2006 Kenan 5 1,136 01-05-2006 06:14 PM
Last Post: SOKOauto
  Sportista godine 2004 U BiH Ismet 2 507 04-02-2005 06:55 AM
Last Post: Ismet
  Sezona 2005 - slike automobila itd. - SAMO PRIJEDLOG Eyesburn 3 1,013 02-16-2005 02:24 PM
Last Post: Eyesburn
  Hercegovina 2004 Faruk 54 3,369 11-02-2004 11:46 AM
Last Post: Sui A.

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: