Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Problem, G2 1.8 benzin
Author Message
jasmind
Member

Group: Registered
Status: Offline
Problem, G2 1.8 benzin

Vec duze vrijeme imam problema sa golfom, u pitanju je Golf 2 syncro 1.8, 87 godiste, GX motor.
Prvo nije htio da pali kada je hladan, baterija i sve ostalo ok, te nije primao gas kada je hladan, ako naglo dam gas odu obrtaju na nulu, gusi se i onda odjednom pukne i odu obrtaji u nebo.
Odem elektricaru, kaze otisao razvodnik paljenja, zamjeni, to bilo ljetos.
Od tada pali iz prve, ali je problem sa gasom ostao. Jos da napomenem da mi je on nastimao lergas na nekih 1000 do 1100.
Uglavnom, problem sa gasom je ostao, znaci kada je motor hladan, ne prima nagli gas i ponasa se kao sto napisah gore.Ali mi se cini da to i ne zavisi toliko od temperature motora nego od vanjske temperature. Jer ako je temperatura vani iznad nekih 10 stepeni ovo se i ne pojavuljuje toliko.
Ali pojavio se jos jedan problem, upalim auto, ostavim da radi na leru i obrtaju pocnu oscilirati gore dole, sa sve vecim amplitudama. To je izgleda izrazitije kad je hladno vrijeme i kada je motor topao ne ponasa se tako.
Prije, kad dadnem gas jaci, i pustim nije se vise ponavljalo, ali vise i to ne pali.
Ima li neko kakvog majstora dobrog da mi ovo sredi, deveram pravo sa tim, pogotovu sa gasom jer je pravo opasan kad je hladan. Po mogucnosti u okolini Zenice, Vitez i okolina dolaze u obzir a u nuzdi i rajvoSa.
Cijene nisu problem, samo da majstor ne fuseri Smile

12-21-2005 09:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

Po simptomima ne bih rekao da je karburator, jel tako? Rolling Eyes
E sad, ne znam kako to na VW-u je regulisano, ali ako imas neki senzor temperature koji regulise automatski saug, onda bih ti preporucio da to prvo pogledas....

http://www.bhrenaultclub.com/

11

12-21-2005 09:50 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
crank
Banned

Group: Banned

ne radi ti saug(uredjaj za hladni start motora)

12-21-2005 10:06 PM
jasmind
Member

Nije karburator, KE-Jetronic sistem je. Ma ima par tih senzora, za hladno paljenje i ventil za hladno ubrzavanje, skuzio sam da nesto od toga ne valja.
Glavno je ima li neko dobrog majstora za ovo Very Happy

12-21-2005 10:16 PM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

jasmind Wrote:
Nije karburator, KE-Jetronic sistem je. Ma ima par tih senzora, za hladno paljenje i ventil za hladno ubrzavanje, skuzio sam da nesto od toga ne valja.
Glavno je ima li neko dobrog majstora za ovo Very Happy

Ma ja... klasika, senzor temerature i ventil da dizne budu duze otvorene.... hm.... mozda ce ti esso znat sutra reci

http://www.bhrenaultclub.com/

11

12-21-2005 10:21 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
basake
Posting Freak

Senzor temperature, potenciometar mjerenja zraka i mikroprekidac su senzori koji medusobno saraduju , to sto se tice elektrike.

Dobro provjeri da nije neki slauf ili dihtung probusen na usisnoj grani.
Medutim tebi nije od nekog znacaja ova prica jer tebi treba majstor.
Mora biti majstor za ove stvari u Zenici, ali ja nazalost ne poznajem ni jednog. Smile

12-21-2005 10:55 PM
esso_sa
Posting Freak

Kod tebe je onaj "polueinspritz" Laughing kako ga raja vole nazvat, karburator sa diznom.
Eh ovako, dobro provjeriu sva crijeva na usisu ! Najmanja rupica ti moze uzrokovati gubitak vakuma i pocetak problema. Provjeri senzor temperature, trebao bi biti na crijevu sa prednje strane glave motora.
Kada ti se desi to naglo gusenje i onda iznenadni gas, jel ti baca crno na auspuh ??? Moguce da ti auto kad je hladno prima i vise benzina nego sto treba pa dodje do preljevanja-plavljenja sto ti uzrokuje kratko gusenje (dok motor sav taj benzin proguta).
Taj praznji hod sto ti je majstor nastimao ne valja ! Tvoj motor radi na 900 obrtaja i dozvoljena oscilacija +,- je 30 obrtaja
Vjerovatno je majstor pokusao stari majstorski trik tako sto ce ti podici obrtaje u praznom hodu i olaksati odziv na nagli gas i kofol rijesiti problem 8)

12-22-2005 06:44 AM
Dren
Senior Member

esso_sa Wrote:
dobro provjeri sva crijeva na usisu ! Najmanja rupica ti moze uzrokovati gubitak vakuma i pocetak problema. Provjeri senzor temperature, trebao bi biti na crijevu sa prednje strane glave motora.

U pravu je esso, prvo provjeri sva crijevca na pukotine ili razderotine, "fals" vazduh i nedostatak vakuma cuda mogu uciniti od rada motora... Nekada su to tako banalne pukotine, nastale zbog starosti gume od kojih su crijeva, da se mogu regulisati stavljanjem novog koje ne "pusta"...

12-22-2005 08:15 AM
dsimic
Member

esso_sa Wrote:
Kod tebe je onaj "polueinspritz" Laughing kako ga raja vole nazvat, karburator sa diznom.

Hm, KE-Jetronic nije "polu-injection", odn. monopoint...? Koliko znam, monopoint se pojavio prvi put u Passatu 1992. godine, sa AAM i ABS motorima, a tada ga je dobio i Mk2, pa kasnije i Mk3 u kome se zadrzao do 1996. Ako grijesim, neka me neko ispravi.

Ako je u pitanju Bosch Mono-Motronic sistem ubrizgavanja goriva, imam brdo servisne dokumentacije.

12-22-2005 08:28 AM
Morpheus
Posting Freak

Senzor temperature cega ...

To bi najverovatnije moglo biti probuseno crijevo jer je po siptomima da je to riknulo ili je pak senzor protoka kolicine mase vazduha riknuo to se nalazi na pocetku i to je jedna zica koju mi zovemo vruca zica bezze je ali radi posao ja misli da je ona bas u tim godinama se koristila. Eto ovaj senzor bi mogao da izazove te oscilacije ali odi negdje ako ima neko kakav stroj da samo te zacas pregleda ako je do senzora on ti moze reci za sec. Jer ako ti je riknuo ovaj senzor onda ti moze izazvati te oscilacije tj. kaze da dolazi malo vazduha (a ti ustvari i ne dajes gas) i obrtaji polude i krenu gore i onda opet nakon nekoliko dodje pameti pa kaze dole.

Ovo ti je to luftmase meter ili airflow meter i to ti imas na pocetku i to mozda je otislo kazem ti senzor se ogleda u vidu zice pogledaj ako je ta zica prekinuta ili sta to je to.

12-22-2005 09:05 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ford Focus problem ... Travnicki Nocni Setac 5 258 11-18-2008 09:14 PM
Last Post: Travnicki Nocni Setac
  Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina sadik007 9 299 11-17-2008 10:10 PM
Last Post: sadik007
  problem sa turbom cdi 8 415 09-26-2008 01:52 PM
Last Post: cdi
  Problem s ler gasom Golf 2 nikisorer 9 1,209 09-22-2008 05:55 PM
Last Post: MK516
  Klima - problem godfather 8 456 08-12-2008 07:27 PM
Last Post: godfather

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: