Post Reply  Post Thread 
Problem s ler gasom Golf 2
Author Message
nikisorer
Unregistered

Problem s ler gasom Golf 2

problem je sljedeci:Kad upalim auto ler gas je na oko 1000 okretaja sto mi se cini ok jer je hladno i radi automatski cok.Medjutim,nakon voznje od par minuta kad stanem i izbacim iz brzine,okretaji se penju na 1500 i ne idu ispod niti nakon sto motor postigne radnu temperaturu.Inace auto je Golf 2 1.3i iz 90. tip motora NZ.Hvala svima unaprijed na savjetu!

02-15-2005 06:26 PM
Quote this message in a reply
FLOYD
Member

Group: Registered
Status: Offline

Kada se uplali taj motor i treba baš tako da radi. Prvog momenta po paljenju motor ima male obrtaje (do 1000), dok se gusto ulje ne razlije... Kroz desetak sekundi kako se motor polako grije počinju se povećavati obrtaji. Kroz minut-dva motor treba da ima veće obrtaje (od 1500 do 1900 zavisno od spoljašne temperature).
A onda kako motor postize radnu temperaturu, obrtaji padaju na 850-900. Tebi dakle u početku radi potpuno normalno..., vjerovatno ti čok negdje u povratku zaglavljuje, pa problem traži kod njega. Ne diraj ler, vazdušne, električne dizne..!!!!
Ovakav način postepenog grijanja je pametno riješenje koje čuva motor!

02-16-2005 08:43 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
-dene-
Member

Re: Problem s ler gasom Golf 2

nikisorer Wrote:
problem je sljedeci:Kad upalim auto ler gas je na oko 1000 okretaja sto mi se cini ok jer je hladno i radi automatski cok.Medjutim,nakon voznje od par minuta kad stanem i izbacim iz brzine,okretaji se penju na 1500 i ne idu ispod niti nakon sto motor postigne radnu temperaturu.Inace auto je Golf 2 1.3i iz 90. tip motora NZ.Hvala svima unaprijed na savjetu!

problem ti nije mali auto ce ti puno trositi benzina otidi u ac quatro posavjetuj se za to nece oderati

02-18-2005 05:29 PM
nikisorer
Junior Member
**

a gdje se nalazi ac quatro?ja sam iz Hrv.

02-20-2005 05:08 PM
Kenno
Posting Freak

Status: Away

nikisorer Wrote:
a gdje se nalazi ac quatro?ja sam iz Hrv.

U Sarajevu.

02-21-2005 07:02 PM
big xxxl
Junior Member
**

dobro jel bi bilo dosta tih reklama za ac quatro,koda da samo oni jedini postoje i samo oni to mogu napravit,DAJ BUDI MALO PAMETAN

03-28-2005 07:23 AM
dj_gianny
Senior Member

heh a to je malo podaleko da bi dosao radi takvoga "kvara" .. Wink

nadji kakvog dobrog majstora i ispricaj mu jebga trebao bi svaki majstor takve "sitnice" da zna..

04-21-2005 10:58 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
borkom
Junior Member
**

RE: Problem s ler gasom Golf 2

Pozz svima iz B.Luke. Ima li neko ko zna nesto o Golfu 2 GTI 16V,smucili su mi se vise oni "vikend" majstori kod kojih sam ga vozio. 5 majstora,5 razlicitih prica i dijagnoza,po njihovom najbolje bi bilo da izbacim bez. i ubacim tdi motor,sto mi na pamet ne pada. Auto mi ima plin i pravi detonacije i takodje na bezinu mu je ler oko 900 obrtaja,a na plinu varira.Nije do k-glave,svjecice su nove,kablovi takodje,remen je dobro uzubljen,siber-ventil je dobar,tako da vise ne znam gdje da trazim kvar

09-22-2008 12:15 PM
pajero1987
Posting Freak

Hahahaha...nisi se jos snasao...Kad hoces otvarati novu temu ides na pod forum koji te zanima...u ovom slucaju kvarovi. Tamo sa desne strane imas "NOVA TEMA"...tu otvoris novu, svjezu temu sa svojim problemom. Ili cak ovde pritisnes NOVA TEMA i kazes sta te muci...Sada si pokrenuo temu staru 3 godine...Evo poceo sam ko Ajdin...hahahahaaa

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...

This post was last modified: 09-22-2008 12:58 PM by pajero1987.

09-22-2008 12:56 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MK516
BMW MOD 516

borkom Wrote:
Pozz svima iz B.Luke. Ima li neko ko zna nesto o Golfu 2 GTI 16V,smucili su mi se vise oni "vikend" majstori kod kojih sam ga vozio. 5 majstora,5 razlicitih prica i dijagnoza,po njihovom najbolje bi bilo da izbacim bez. i ubacim tdi motor,sto mi na pamet ne pada. Auto mi ima plin i pravi detonacije i takodje na bezinu mu je ler oko 900 obrtaja,a na plinu varira.Nije do k-glave,svjecice su nove,kablovi takodje,remen je dobro uzubljen,siber-ventil je dobar,tako da vise ne znam gdje da trazim kvar

Koje gorivo koristiš i od kad se to počelo dešavati?! Za plin neću ni pitati, detonacije su poprilično česta stvar, ali na benzinu je već problem.

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!

09-22-2008 05:55 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ford Focus problem ... Travnicki Nocni Setac 5 258 11-18-2008 09:14 PM
Last Post: Travnicki Nocni Setac
  Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina sadik007 9 300 11-17-2008 10:10 PM
Last Post: sadik007
  toledo gubi ler gas toledo2 23 649 10-16-2008 10:25 PM
Last Post: mercedes124
  problem sa turbom cdi 8 416 09-26-2008 01:52 PM
Last Post: cdi
  Klima - problem godfather 8 456 08-12-2008 07:27 PM
Last Post: godfather

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: