Post Reply  Post Thread 
Problem sa dugim svjetlima (sama se iskljuce) na passatu b6, xenon...???
Author Message
x-man
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Icon_question  Problem sa dugim svjetlima (sama se iskljuce) na passatu b6, xenon...???

Pozdrav svima,
imam problem kod novog passat-a, sve je radilo normalno dva mjeseca i sada se desava cudan problem, kada su svjetla u nocnom modu (u automatskom modu kada je noc ili u nocnom modu na prekidacu) i kada ukljucim duga svjetla sve radi normalno nekoliko sekundi, a zatim se iskljuce tj. vrati se na krartka svjetla (na tabli prikazuje da rade duga svjetla i pojavi se lampica za gresku), isto se desava kada povucem i drzim rucicu za ukljucivanje dugih svjetala....sve bi to bilo lakse za rijesiti da se isti problem desava kada je prekidac u polozaju 0 (dnevna svjetla), u tom polozaju nije moguce ukljuciti duga svjetla, ali je moguce BLICATI tj. povuci rucicu i drzati je u tom polozaju i tada duga svjetla rade normalno....

Ja sam vec bio kod ovlastenog servisera, kada ga je prikopcao na PC prijavio je gresku na motoru za blendu lijevog fara, on je smatrao da je problem u konektorima, skinuo far, provjerio, vratio i tada je u servisu proradilo (vjerovatno slucajno), ali kada sam dosao kuci sve se vratilo na staro tj. ponovo isti problem....

Ovo me brine jer ako duga svjetla rade normalno kada su u "dnevna svjetla" rezimu onda problem ne bi trebao biti u motoru za blendu...

Da li je neko imao slican problem ili neko radi u servisu pa je radio na slicnom slucaju...?

Ne bi da ovi kopaju po autu dok slucajno ne nadju sta je problem...

Hvala.

07-14-2007 12:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away
RE: Problem sa dugim svjetlima (sama se iskljuce) na passatu b6, xenon...???

To ocito nije kvar na svjetlima nego u elektronici, jer ocito ne da upaliti duga, jer misli da je dan il nesto drugo...tu ne petljaj druge majstore, nego ti ponovo u servis dje si kupio, jer je auto jos pod garancijom i moraju ti to rijesiti...nema druge...

btw. zanimljivo kako evo vec drugi kvar da ljudi prijavljuju na novom Passatu...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
07-14-2007 12:38 PM
fastmf
Hota Racing

diagnostika u servisu i otklanjanje gresaka Wink ko sto ti rece faya ne cacakaj u......... tamo gdje ne treba Smile novo i nek prave za te pare

and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
07-14-2007 01:04 PM
muslijam
Pedal To The Metal

Moj sef ima istog passata (sa xenonima) i vec je par puta isao u servis zbog problema sa svjetlima, izgleda da tu nesto ne stima.
Da ne bude zabune, ovaj auto je kupljen i vozi se u Hrvatskoj, tako da zlobnici ne mogu reci da ovi u Vogosci grijese Smile

Kao sto su ti ljudi vec rekli, u servis i neka ti to naprave, i nemoj da te bude stid ili mrsko, ako treba i 10 puta otici Wink

Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74

This post was last modified: 07-14-2007 01:17 PM by muslijam.

07-14-2007 01:15 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
x-man
Junior Member
**

Doplata za xenon sa zakretanjem u krivinama i sa dodatnim svjetlima koja se ukljucuju kada je veca krivina (stvarno korisno) je 2000KM i da odmah pocnu praviti probleme, sta ti inzinjeri rade i sta ti ljudi rade sa milijardama $ zarade pravo je pitanje...i jos nesto, nije B6 poceo da se prodaje prije mjesec dana, ipak do sada su mogli da eliminisu ovakve propuste....

07-14-2007 06:05 PM
pajero1987
Posting Freak

Samo ti kod njih svaki dan dok ti ne poprave...Je li ASA???

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
07-15-2007 08:53 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
x-man
Junior Member
**

Nije ASA direktno, ali naravno preko njih svi u BiH idu, ako ne direktno, onda indirektno...

Kontaktirao sam ove iz servisa i oni ce sada da kontaktiraju VW vezano za ovaj problem...divno...

07-18-2007 03:23 PM
Kenan
Senior Member

Kod novih auta svjetlima vise ne upravlja "automat" svjetala, vec ECU direktno.
Dakle, imas problem sa ECU.
Prije nekoliko godina moj brat je imao slican problem, s tim da je njemu ECU prilikom svake aktivacije brisaca (automatski mod sa senzorima za kisu) istog trenutka prebacivao svjetla sa dugih na kratka (takodjer u automatskom modu). Prijavio je problem, i Renault je nakon par dana razmatranja odobrio zamjenu cijelog ECU u garanciji. Clio Sport je bio u pitanju.

Nista posebno za reci...
07-20-2007 09:53 AM
x-man
Junior Member
**

Ja ne znam da li je to problem, ali znam da ce ovi u servisu bar 5x da skinu far, a to znaci da rastave cijeli prednji dio da dodju do fara kako bi utvrdili d aje to problem, ako je uopste to problem...ja ne znam da li postoji neki nacin da se to utvrdi bez okolisanja i trazenja nekih drugih mogucih kvarova...ali meni ovo izgleda kao trazenje kvara na starom fici tj. na njemu bi vjerovatno lakse skontali sta je problem...

07-26-2007 01:52 PM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Sam si rekao: "Ja sam vec bio kod ovlastenog servisera, kada ga je prikopcao na PC prijavio je gresku na motoru za blendu lijevog fara, on je smatrao da je problem u konektorima, skinuo far, provjerio, vratio i tada je u servisu proradilo (vjerovatno slucajno), ali kada sam dosao kuci sve se vratilo na staro tj. ponovo isti problem...."

Insistiraj na tome da je prosli put skidan far, provjeravani konektori i da to nije rijesilo problem i da se fokusiraju na gresku koju je prijavio kompjuter, dakle na "blendu" (sta god to bilo), tj. insistiraj na tome da ti zamijene kompletan far...
Ne dozvoli situaciju u kojoj ce oni raditi bilo sta bez tvog prisustva pored auta ili na takvom mjestu sa kojeg mozes vidjeti sta ti se radi na autu...

Budi uporan, ako treba i neugodan (u granicama naravno), insistiraj da razgovaras sa nadredjenima dok god ne dobijes ono sto te zadovoljava...Wink

http://www.bhrenaultclub.com/

11

07-26-2007 04:35 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Klima - problem godfather 8 230 08-12-2008 07:27 PM
Last Post: godfather
  audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc rs4 63 1,438 08-04-2008 08:06 AM
Last Post: herkules
  bmw e36 tds problem poKle 2 147 08-03-2008 03:04 PM
Last Post: poKle
  ukljucim klimu auto se gasi. rotokn 12 422 07-31-2008 08:20 AM
Last Post: Rainman
  bruji,huci- cuje se nesto skam 2 193 06-27-2008 10:10 AM