Post Reply  Post Thread 
PROBLEM SA KARBURATOROM GOLF 2 1.6 BENZIN
Author Message
alen 2000
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
PROBLEM SA KARBURATOROM GOLF 2 1.6 BENZIN

Vozdra raja imam problem sa karburatorom. Očistio sam ga sa sprejem za čiščenje karburatora i sad radi ko sat, al kad se motor zagrije. Dok se motor ne zagrije dešava mi se da obrtaji padnu i da se nekad čak i ugasi. Takođe i saug se koliko sam primjetio nepali i ako se upali kod starta motora ćim dadnem gas on se ugasi. Pomišljao sam da zamjenim i ovaj senzor sauga ili kako kažu termo geber jer su mi to jednom mjenjali u AC QUATRU. Pa ako neko ima kakvu pametnu da mi kaže bujrum bio bih vam zahvalan.

07-21-2009 08:32 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
prelude za lude
Posting Freak

RE: PROBLEM SA KARBURATOROM GOLF 2 1.6 BENZIN

Opste poznati problem kod dvojki. Saug i karburator u globalu su sranje tesko. Ali sta je tu je. Tebi vjerovatno ona plastika sto drzi spiralu u kucistu sauga je pukla, pa ti sad saug ne radi i ona klapna od sauga samo mlati lijevo desno bez veze. Skini poklopac zracnog filtera i prstom probaj pomaknuti onu gornju klapnu na karburatoru. Ako se moze otvarat-zatvarat bez ikakvog otpora onda ti se desilo ovo sto sam gore napisao. Ja sam kod sebe to rijesio lijepljenjem te spirale u kucistu.
Moze biti uzrok problema i neki vakum. Npr. vakum koji, kad se upali auto, otvori malo klapnu sauga da bi motor dobio dovoljno zraka za rad. Ako se klapna ne pomakne dovoljno (ovo sve govorim za auto dok je hladno) motor ne prima dovoljno zraka i auto ne moze raditi stabilno, muci se, pati, radi kao da hoce izdahnuti, moguce je da se hoce ugasiti. Da bi radio normalnije mora mu se dati malo gasa. Cim se malo ugrije motor, saug pocne da se gasi, klapna pocne da se otvara, i auto pocinje normalno da radi. Ovo mozes provjeriti ovako: hladan je motor, skini poklopac filtera zraka, klapna na karbu mora biti zatvorena skroz, upali auto i pogledaj kako sad stoji klapna, mora biti malo otvorena, probas malo prstom da je jos samo malo otvoris, ako auto pocne normalno da radi znaci problem je u tome. Kod sebe sam ja rijesio ovaj problem ovako: uzeo obicnu spajalicu, zakacio za ivicu karburatora, iskrivio dio spajalice tako da ne dopusta klapni da se skroz zatvori.
Ovo sam ti opisao popravke "sam svoj majstor" koje gotovo ne kostaju nista. Karburator nov je preskup, a na otpadima nece da prodaju samo dijelove karburatora.
Sretno sa popravkama.

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
07-24-2009 11:50 AM
bmwscaner
Junior Member
**

skidaj to smece od karburatora i ugradi od stojadina nov koji kosta 120 maraka + medjuploca 20 maraka i malo kentranja oko sajli i imas nov karb za 14-150 maraka kolega to ugradjuje redovno kod sebe u garazi cijena karba svih dijelova i ruke je 200 maraka ali nov karb pali i goni

07-24-2009 10:43 PM
alen 2000
Junior Member
**

bmwscaner Wrote:
skidaj to smece od karburatora i ugradi od stojadina nov koji kosta 120 maraka + medjuploca 20 maraka i malo kentranja oko sajli i imas nov karb za 14-150 maraka kolega to ugradjuje redovno kod sebe u garazi cijena karba  svih dijelova i ruke je 200 maraka ali nov karb pali i goni

a koliko troši sa tim karburatorom?

07-30-2009 05:59 AM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

alen 2000 Wrote:

bmwscaner Wrote:
skidaj to smece od karburatora i ugradi od stojadina nov koji kosta 120 maraka + medjuploca 20 maraka i malo kentranja oko sajli i imas nov karb za 14-150 maraka kolega to ugradjuje redovno kod sebe u garazi cijena karba  svih dijelova i ruke je 200 maraka ali nov karb pali i goni

a koliko troši sa tim karburatorom?

Prije 3 godine sam u racun dobio golfa keca 1.6 sa tim karburatorom od stojadina.Za divno cudo bio sam iznenadjen potrosnjom.Zaboravis kad si nasuo goriva.Doduse tako je bilo na ovom autu.S tim sto ima puno manje snage nego sa svojim originalnim karburatorom.Slabije ubrzava,manja krajnja brzina itd.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
07-30-2009 10:34 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Ti i golf...hahahaha...da mi je to bilo vidjeti!!!

P.S. Jesi li sredio sta za ono auto na tunelu???

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
07-30-2009 12:43 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
alen 2000
Junior Member
**

Ima li neki majstor u Sarajevu ili u blizini osim onog u Lukavici (taj samo pere one stare karburatore) da bi riješio ovaj problem sa karburatorom a da ne pravi od toga filozofiju, jer svi ovi kod kojih sam bio previše pametuju a na kraju ne urade ništa to je sve inprovizacija.

09-10-2009 06:53 AM
cenga
Posting Freak

kazu ima slavko neki TITO za karburatore Smile

Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi
09-10-2009 02:40 PM
MK516
BMW MOD 516

061/189-961 Vlatko u Brezi. Slavko samo radi ultrazvučno otkuhavanje, mislim dobra stvar ali tebi nikako ne može pomoći. Vlatko ima i rezervnih dijelova dosta + mjerač izduvnih gasova + ogromno znanje i što je najvažnije pošten je čovjek, tako da kad te sasluša i uzme da radi budi siguran da će i napraviti to što je u kvaru. Sretno

Mirza K.
09-10-2009 05:20 PM
alen 2000
Junior Member
**

Hvalana informaciji. Cuo sam se sa covjekom kaze da bi trebalo da se moze napraviti al ode za vikend na more pa cemo se cuti sljedece hefte da probamo to napraviti.

09-11-2009 08:09 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Set kvacila Golf  IV adnantdi 0 18 03-07-2010 09:36 PM
Last Post: adnantdi
  Golf 4  problem osigurači TareO_prosti 0 131 02-05-2010 01:55 PM
Last Post: TareO_prosti
Hissyfit8wr problem sa paljenjem zagrijanog motora audi b4 4 166 02-04-2010 11:06 PM
Last Post: sheki
  molim pomoć ASTRa1.6 16V (2000G.) problem sa palenjem frenky007 13 737 01-18-2010 05:53 PM
Last Post: babetina978
  bmw e36 tds problem poKle 4 1,039 01-15-2010 09:47 PM
Last Post: babetina978

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: