|
Problem sa kvačilom...
|
| Author |
Message |
m190D
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Problem sa kvačilom...
Pozdrav
Imam mercedes 190D iz '85 i u zadnje vrijeme mi se javlja problem sa kvačilom. Ponekad (sada i češće) mi prilikom šaltanja kvačilo ostane blokirano. Nakon toga moram pritiskati par puta da se pedala polako vrati.
Pokusavam da zakljucim kad i kako mi blokira ali ne mogu. Ponekad zablokira u prvoj, ponekad u drugoj, ponekad kad drzim dugo pritisnutu pedalu, itd.
Ja sam se malo raspitivao i cuo sam da bi to mogao biti problem sa cilindrom?!
Mislim da bi super bilo napraviti novu temu slicnu "Autoshopovi u BiH.." ali gdje bi clanovi pobrojali mehanicare po gradovima sa svojim komentarima i iskustvima. Meni konkretno treba pouzdan i dobar mehanicar u SA kod kojeg bi volio redovno servisirati auto.
Hvala unaprijed i pozdrav!
|
|
| 05-10-2008 08:59 PM |
|
|
MK516
Senior Member

Status:
|
RE: Problem sa kvačilom...
E buraz moj to je 95% problem sa cilindrom (najčešće strada kada dugo držiš nogu na kvačilu dok si u leru ). Što se majstora tiče ima ih popriličan broj i to dosta dobrih. Ja iz ličnog iskustva na prvom mjestu mogu preporučiti Husu Telalovića (servis kod Bosnalijeka), a broj nemam. Drugi kojeg ja mogu preporučiti je Esko iz Butmira. Broj telefona je +387 61 173 827. Dosta kvalitetnog posla sam odradio sa njim, mada je u zadnje vrijeme počeo malo arogantnije da se ponaša, ali je dobar majstor i sigurno će završiti posao... Moj prvi izbor bi bio Huso jer je stvarno vrstan mehaničar, a radi i elektroniku dosta dobro. Neko će ti možda reći da je skup, ali to nije baš toliko tačno... Sretno...
Mirza K.
|
|
| 05-11-2008 12:14 AM |
|
 |
m190D
Junior Member

Status:
|
Mirza, hvala na informacijama. U imeniku sam nasao Husin broj pa cu najvjerovatnije njega kontaktirati.
Znas i sam da ponekad jeftino(ili besplatno) ispadne najskuplje! Ako je covjek dobar majstor, onda nije ni problem da se plati malo skuplje.
|
|
| 05-11-2008 07:26 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Druze i ja imam (sada da vozi otac) 190-ku iz 85' D. I ja mislim da je cilindar. Ali neces pogrijesiti ako odes kod Huse on ti je za stare Mercedese tata mata...Samo moras se naruciti ne mozes od taxista doci na red...hahahaaaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 05-11-2008 03:57 PM |
|
 |
MK516
Senior Member

Status:
|
Mirza, hvala na informacijama. U imeniku sam nasao Husin broj pa cu najvjerovatnije njega kontaktirati.
Znas i sam da ponekad jeftino(ili besplatno) ispadne najskuplje! Ako je covjek dobar majstor, onda nije ni problem da se plati malo skuplje.
Nema na čemu buraz... Sretno...
Mirza K.
|
|
| 05-11-2008 07:58 PM |
|
|