|
Problem sa pojasevima!
|
| Author |
Message |
Ismir
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Problem sa pojasevima!
Pozz, novi sam na ovoj stranici! Pozdrav svim korisnicima!
Imam 18. god. skoro sam polozio. Trenutno vozam Fabiu 2002 god. Onaj "slavni" 1.4 MPI motor! Zasada sam zadovoljan, jest da je dosta izvlaci full oprema, inace.....
Imam nesvakidasnje pitanje! Zamijenio sam Alfu za fabiu, posto mi je Alfa 156 trosila 12-17.. Litara, bio sam primoran da je zamijenim. Medjutim fabiji su kod prijasnjeg vlasnika izletili zracni jastuci i usput su mu i pojasevi zablokirali! Kada sam otisao u servis, rekli su mi da dijelovi kostaju oko 5.000 KM! Naravno da sam odustao od zracnih jastuka!:palizaconsilla7eo: Ali posto jedan pojas kosta oko 200 KM, pitam se bi li oni radili, ako bih samo njih zamijenio. Zanemarujuci da ostane pokvareni centralni kompjuter za udare(tako vec nest)! Pa ako neko zna, posto mi je u servisu malo presutano na to pitanje!
Inace bih jos pitao, da li neko ima plastike za skuter Peugeot JetForce, da prodaje! Posto mi ni on nije bio sretne ruke na ljetu!
pozz, hvala unaprijed!
|
|
| 02-12-2008 10:56 PM |
|
|
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
RE: Problem sa pojasevima!
Dobro došao! Odgovore na pitanja očekuj od dr. Purića.
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 02-13-2008 06:12 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ne mora ostati pokvaren kompjuter. AUtodijagnostika to rjesava, a mislim da te i svi dijelovi ne bi kostali toliko ako bi malo potrazio unaokolo
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 02-13-2008 06:54 AM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
Pa ako su mu izletjeli air bag onda se to moralo popraviti prije nego sto si ti kupio.Nisi valjda kupio sa rupom u volanu i rupom na tabli ispred suvozaca.
|
|
| 02-13-2008 07:22 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Dobro dosao...Sto se tice tvog problema, slazem se sa Edisom kompjuter sredjujes dijagnostikom. To ti je kupis udareno auto, sve super pogaseno a kad imas udes ni znak sa volana da te udari a kamo li airbag...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 02-13-2008 08:50 AM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
i ti zamijenio Alfu za udarenu Fabiju...zar nije mogo se plin ugradit...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 02-13-2008 09:49 AM |
|
|
GoNgO
Junior Member

Status:
|
slazem se u potpunosti..
hajd i to na stranu ako su se air bagovi popalili onda nije bio bas bezazlen udar
jesi li siguran da je sve ostalo ok?
|
|
| 02-13-2008 03:47 PM |
|
 |
PiiLLe_ze
Junior Member

Status:
|
slazem se u potpunosti..
hajd i to na stranu ako su se air bagovi popalili onda nije bio bas bezazlen udar
jesi li siguran da je sve ostalo ok?
Mozda jest, a i ne mora. Prije dva dana bio sam svjedok manjeg sudara.Pasata i Alfe, gdje je Alfa naglo zakocila a pasat izbjegavajuci zakacio prednji lijevi blatobran i udario u stub saobracajnog znaka. Pri tome su oba air baga iskocila. Na pasatu nije bilo neke velike stete, lijevi blatobran udaren sa strane i prednja karambolka.
|
|
| 02-13-2008 04:26 PM |
|
 |
Ismir
Junior Member

Status:
|
Hvala na dobrodoslici!
Ma zamijenio sam i iz ralzoga sto je alfa presla 200 000 km, i bila 99. god.
A fabija oko 80 000 km! i dijelovi su mi mnogo skuplji bili za Alfu!
Ideja o plinu nije bila na razmatranju, zbog nekih meni neobjasnjivih razloga od strane starijih( roditelja..... ,,,,)
Pa prijasnji vlasnik govori da je uletio u neku veliku rupu, vidljivo je ostecenje na lijevoj obrvi, nakon udara gume! To je iskucano, izkitovano i sada se vidi jedna bijela linija duzine 50 cm i sirine 20 cm, koja je omedjena pravim linijama! To ce i tako na farbanje za koji dan!
Plastike od zracnih jastuka su izlijepljene, ono vracene u prvobitni polozaj i zavarene! Tako da nije puno upadljivo!
Al volio bih imati pojas, da mi sada ne pisu uvijek kazne za to, a nije mi ga mrsko stavljati, tako da se osjecam sigurnijim! Posto sada nemam ni jastuka!
Sto se tice ovih prijedloga da potrazim unaokolo. Trazio sam, al ne mogu polovne pojaseve naci, jer svakome trebaju, a blokirani su onima koji su imali udes!
|
|
| 02-13-2008 09:27 PM |
|
 |
Bibbi
Member

Status:
|
Vozi i ne misli mlogo o pojasu...a kad te drot zaustavi, reci da nemas 5.000 KM. 
Welcome.
"...nama treba neki biznis!"
|
|
| 02-13-2008 09:44 PM |
|
 |
|
|