Post Reply  Post Thread 
problem sa turbom
Author Message
cdi
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
problem sa turbom

Molim vas dali neko od vas moze da mi objasni gdje se nalazi regelar koji odredzuje turbo pritisak i gdje se nalazi taj elektromagnetna klapna

danas sam vozio auto na dijagnostiku kompijuter je izbacijo storing P 1470 TURBO PRITISAK REGELAR TO JEST NEKA ELEKTROMAGNETNA KLAPNA
u pitanju je mercedes e 220 cdi
auto je izgubilo snagu maximalna brzina koju moze da razvije je 130km a obrtaji do 3000
nakon dijagnostike utvredzeno je da je kvar gore navedeni

unaprijed hvala

09-22-2008 07:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
RE: problem sa turbom

verujem da su mislili na solenoid

to ti je uredjaj koji kontrolise otvaranje WasteGate-a i koji radi po principu vakuuma koji se dobija na odvojenom vodu posle turbine

na slici imas prikazanu shemu

znaci, podji od aktuatora WG-a na turbini ili sa cevke usisa gde se vidi odvojena cevica koja se vraca na turbinu I NA SOLENOID

Understeer is a crime - Colin McCrae
09-22-2008 09:21 PM
cdi
Junior Member
**

Skyline Wrote:
verujem da su mislili na solenoid

to ti je uredjaj koji kontrolise otvaranje WasteGate-a i koji radi po principu vakuuma koji se dobija na odvojenom vodu posle turbine

na slici imas prikazanu shemu

znaci, podji od aktuatora WG-a na turbini ili sa cevke usisa gde se vidi odvojena cevica koja se vraca na turbinu I NA SOLENOID

svaka cast i hvala ti puno sad sam skontao citav sistem i princip rada te klapne koja je otisla tako su mi rekli u mercedesu.
Jos imam samo jedno pitanje dali se ta klapna moze stelovati pomocu one stangice i sta mi ti preporucujes da uradim da skinem turbo i ocistim ga detaljno i tu klep ili sta/
unaprijed zahvalan

09-23-2008 06:15 PM
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

ma opusteno, pitaj slobodno stagod te zanima

ako moras da skidas turbinu, nije zgoreg proveriti njeno stanje i ocistiti je

tu klapnu mozes stelovati preko navoja, ali bolje ti je to prepustiti chipu ili boost controleru, cime ces obezbediti veci pritisak turbine, a samim tim i vecu snagu auta, jer su sve fabricke turbine prisrafljene i njihov pritisak se bas tim ventilom limitira na jednu max vrednost, sto ti determinise krajnju snagu

ako ventil ostane duze otvoren, turbina ce izbaciti veci pritisak

Understeer is a crime - Colin McCrae
09-23-2008 10:26 PM
cdi
Junior Member
**

Skyline Wrote:
ma opusteno, pitaj slobodno stagod te zanima

ako moras da skidas turbinu, nije zgoreg proveriti njeno stanje i ocistiti je

tu klapnu mozes stelovati preko navoja, ali bolje ti je to prepustiti chipu ili boost controleru, cime ces obezbediti veci pritisak turbine, a samim tim i vecu snagu auta, jer su sve fabricke turbine prisrafljene i njihov pritisak se bas tim ventilom limitira na jednu max vrednost, sto ti determinise krajnju snagu

ako ventil ostane duze otvoren, turbina ce izbaciti veci pritisak

znaci najbolje bi bilo skinuti turbinu i odnijeti je na reviziju samo neznam koliko ce me to kostati

09-24-2008 04:56 PM
goran16v
Delegat

Group: Administrators

Eeee drug, nije Mercedes svako po njemu da cacka, niti Mercedes pita za cijenu... zato i jeste Mercedes... Smile

Proud to be BMW E 21 owner!
09-24-2008 05:27 PM
cdi
Junior Member
**

goran16v Wrote:
Eeee drug, nije Mercedes svako po njemu da cacka, niti Mercedes pita za cijenu... zato i jeste Mercedes... Smile

da kolega potpuno si u pravu,ali da sam se ja tako razbacivao sa parama nebih sad vozio mecku!!!
sparanje je danas vrlina

09-24-2008 07:10 PM
goran16v
Delegat

Group: Administrators

cdi Wrote:

goran16v Wrote:

da kolega potpuno si u pravu,ali da sam se ja tako razbacivao sa parama nebih sad vozio mecku!!!
sparanje je danas vrlina

NHF ali na odrzavanju mercedesa se ne stedi jer ako nastavis sam da cackas i popravljas sam od te tvoje mecke nece ostati ni "m"... nije to razbacijavnje para, to je cijena voziti mercedesa, a ne samo ono sto platis kad ga kupis... nije to ni 123-ka ni 124-ka od prije 20 godina...

Proud to be BMW E 21 owner!
09-24-2008 08:58 PM
cdi
Junior Member
**

goran16v Wrote:

cdi Wrote:

goran16v Wrote:

sparanje je danas vrlina

NHF ali na odrzavanju mercedesa se ne stedi jer ako nastavis sam da cackas i popravljas sam od te tvoje mecke nece ostati ni "m"... nije to razbacijavnje para, to je cijena voziti mercedesa, a ne samo ono sto platis kad ga kupis... nije to ni 123-ka ni 124-ka od prije 20 godina...

Slazem se prijatelju ali vjeruj mi ni na ovlastenom servisu nisu nista bolji zadnji put auto je bilo dvije sedmice kod njih i nisu nista napravili,dabi na kraju kod obicnog majstora utvrdio kvar to jest gresku.Tako da nisam bas pozitivnog misljenja o ovlastenim servisima nebih htjeo nikog da prozivam niti imenujem svaka cast izuzetcima ali .....

09-26-2008 01:52 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ford Focus problem ... Travnicki Nocni Setac 5 258 11-18-2008 09:14 PM
Last Post: Travnicki Nocni Setac
  Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina sadik007 9 300 11-17-2008 10:10 PM
Last Post: sadik007
  Problem s ler gasom Golf 2 nikisorer 9 1,210 09-22-2008 05:55 PM
Last Post: MK516
  Klima - problem godfather 8 456 08-12-2008 07:27 PM
Last Post: godfather
  audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc rs4 63 2,522 08-04-2008 08:06 AM
Last Post: herkules

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: