|
problem sa turbom
|
| Author |
Message |
cdi
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
problem sa turbom
Molim vas dali neko od vas moze da mi objasni gdje se nalazi regelar koji odredzuje turbo pritisak i gdje se nalazi taj elektromagnetna klapna
danas sam vozio auto na dijagnostiku kompijuter je izbacijo storing P 1470 TURBO PRITISAK REGELAR TO JEST NEKA ELEKTROMAGNETNA KLAPNA
u pitanju je mercedes e 220 cdi
auto je izgubilo snagu maximalna brzina koju moze da razvije je 130km a obrtaji do 3000
nakon dijagnostike utvredzeno je da je kvar gore navedeni
unaprijed hvala
|
|
| 09-22-2008 07:16 PM |
|
|
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: problem sa turbom
verujem da su mislili na solenoid
to ti je uredjaj koji kontrolise otvaranje WasteGate-a i koji radi po principu vakuuma koji se dobija na odvojenom vodu posle turbine
na slici imas prikazanu shemu

znaci, podji od aktuatora WG-a na turbini ili sa cevke usisa gde se vidi odvojena cevica koja se vraca na turbinu I NA SOLENOID
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 09-22-2008 09:21 PM |
|
 |
cdi
Junior Member

Status:
|
verujem da su mislili na solenoid
to ti je uredjaj koji kontrolise otvaranje WasteGate-a i koji radi po principu vakuuma koji se dobija na odvojenom vodu posle turbine
na slici imas prikazanu shemu
znaci, podji od aktuatora WG-a na turbini ili sa cevke usisa gde se vidi odvojena cevica koja se vraca na turbinu I NA SOLENOID
svaka cast i hvala ti puno sad sam skontao citav sistem i princip rada te klapne koja je otisla tako su mi rekli u mercedesu.
Jos imam samo jedno pitanje dali se ta klapna moze stelovati pomocu one stangice i sta mi ti preporucujes da uradim da skinem turbo i ocistim ga detaljno i tu klep ili sta/
unaprijed zahvalan
|
|
| 09-23-2008 06:15 PM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
ma opusteno, pitaj slobodno stagod te zanima
ako moras da skidas turbinu, nije zgoreg proveriti njeno stanje i ocistiti je
tu klapnu mozes stelovati preko navoja, ali bolje ti je to prepustiti chipu ili boost controleru, cime ces obezbediti veci pritisak turbine, a samim tim i vecu snagu auta, jer su sve fabricke turbine prisrafljene i njihov pritisak se bas tim ventilom limitira na jednu max vrednost, sto ti determinise krajnju snagu
ako ventil ostane duze otvoren, turbina ce izbaciti veci pritisak
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 09-23-2008 10:26 PM |
|
 |
cdi
Junior Member

Status:
|
ma opusteno, pitaj slobodno stagod te zanima
ako moras da skidas turbinu, nije zgoreg proveriti njeno stanje i ocistiti je
tu klapnu mozes stelovati preko navoja, ali bolje ti je to prepustiti chipu ili boost controleru, cime ces obezbediti veci pritisak turbine, a samim tim i vecu snagu auta, jer su sve fabricke turbine prisrafljene i njihov pritisak se bas tim ventilom limitira na jednu max vrednost, sto ti determinise krajnju snagu
ako ventil ostane duze otvoren, turbina ce izbaciti veci pritisak
znaci najbolje bi bilo skinuti turbinu i odnijeti je na reviziju samo neznam koliko ce me to kostati
|
|
| 09-24-2008 04:56 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Eeee drug, nije Mercedes svako po njemu da cacka, niti Mercedes pita za cijenu... zato i jeste Mercedes...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 09-24-2008 05:27 PM |
|
|
cdi
Junior Member

Status:
|
Eeee drug, nije Mercedes svako po njemu da cacka, niti Mercedes pita za cijenu... zato i jeste Mercedes... 
da kolega potpuno si u pravu,ali da sam se ja tako razbacivao sa parama nebih sad vozio mecku!!!
sparanje je danas vrlina
|
|
| 09-24-2008 07:10 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
da kolega potpuno si u pravu,ali da sam se ja tako razbacivao sa parama nebih sad vozio mecku!!!
sparanje je danas vrlina
NHF ali na odrzavanju mercedesa se ne stedi jer ako nastavis sam da cackas i popravljas sam od te tvoje mecke nece ostati ni "m"... nije to razbacijavnje para, to je cijena voziti mercedesa, a ne samo ono sto platis kad ga kupis... nije to ni 123-ka ni 124-ka od prije 20 godina...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 09-24-2008 08:58 PM |
|
 |
cdi
Junior Member

Status:
|
sparanje je danas vrlina
NHF ali na odrzavanju mercedesa se ne stedi jer ako nastavis sam da cackas i popravljas sam od te tvoje mecke nece ostati ni "m"... nije to razbacijavnje para, to je cijena voziti mercedesa, a ne samo ono sto platis kad ga kupis... nije to ni 123-ka ni 124-ka od prije 20 godina...
Slazem se prijatelju ali vjeruj mi ni na ovlastenom servisu nisu nista bolji zadnji put auto je bilo dvije sedmice kod njih i nisu nista napravili,dabi na kraju kod obicnog majstora utvrdio kvar to jest gresku.Tako da nisam bas pozitivnog misljenja o ovlastenim servisima nebih htjeo nikog da prozivam niti imenujem svaka cast izuzetcima ali .....
|
|
| 09-26-2008 01:52 PM |
|
 |