|
profesionalni digitalac ???
|
| Author |
Message |
dr
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
Kupi SONY. Svako ziv ima Canon 
Nema.
Ja imam Samsung i HP.
Kad ih saberem imaju 4.5 MP.
|
|
| 02-21-2005 08:18 PM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
Nema.
Ja imam Samsung i HP.
Kad ih saberem imaju 4.5 MP.
Nema.
Ja ima Mercury.
Kad se saberem, nemam ništa.
|
|
| 02-21-2005 10:21 PM |
|
 |
Jim
Senior Member

Status:
|
Ne fakat, ovaj Sonyjev aparat je pravo dobar plus! - EOS300 se ne prodaje sa objektivom nego u specijalnim paketima (ogranicena serija). Ne garantujem ti da ces kod dilera naci EOS sa objaktivom pa se lako moze desiti da onaj u prodavnici veze nema jel aparat sa objektivom ili bez i da ti kaze "ima" a ono - nema.
Sony tradicionalno ima super lece i jedini minus u odnosu na Canon je sto mu displej nije pomican. Ali zato cijeli objektiv jeste.
Kako god, sta god kupio za 1000-2000 ne mozes kupiti los aparat nikako.
ok. hvala na podrzci.. tako ce vjerovatno i bit.
danas sam dogovorio na 5 rata bez ikakvih problema (stalni sam kupac pa.=) itd..
hvala svima na odgovorima.
http://www.galerija.neeth.info - najveca BiH galerija
|
|
| 02-21-2005 10:26 PM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
trenutno najboli aparat u prodaju mnogo jeftiniji od ovih a mnogo bolji je Panasonic Lumix Z-20
x12 zoom, image stabilizator,Laica objektiv
i sve to za nekih 600$
Oly ima najbolje boje a i sliku, tu je negdje i G5 i G6
mada bi moj izbor bio ovaj Lumix, idi malo pročitaj po netu sta ljudi kazu
za njega, trenutno najbolja investicija a i nije tako skup, ja sebi svakako uzimam jedan tako da u kompletu sa Oly c-5050 daje komplet kompaktnih aparata koje ne moze zamijeniti nijedan dSLR ispod par hiljada maraka samo za objektive od 430mm (x 12 zoom)
a meni se ne da nosati transformerse, mjenjati objektive u momentu
dok prizor promice ispred ociju, ukratko ako se furas da si profesionalac uzmi dSLR , ali onda ništa ispod Canon d-20 ili d-70, ali bolje kupiti najbolje kompakt nego najgori dSLR sa plastičnim objektivima
Hate It Or Love It- The Golf
|
|
| 02-22-2005 05:34 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ma daj ba SLR pa makar bio i najgori SLR -bolji je od svih ostalijh.
Ja u redakciji koristim G6, imamo i S1 PRO CANON, a privatno imam S1 IS.. slikao sam sa njima hiljade fotografija a neko vecer sam probao CANON eos300d, i fotografije G6 S1 IS i S1 PRO se ne mogu uporediti sa EOS-ovim.
SLR je SLR. a sa istog mjesta i pod istim uslovima sam slikao i sa S1 i sa EOS-om.. sliek sa eosom su neuporedivo bolje.
EOS je farisov (zna tataratira ko je)
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 02-22-2005 12:22 PM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
ma daj ba SLR pa makar bio i najgori SLR -bolji je od svih ostalijh.
Ja u redakciji koristim G6, imamo i S1 PRO CANON, a privatno imam S1 IS.. slikao sam sa njima hiljade fotografija a neko vecer sam probao CANON eos300d, i fotografije G6 S1 IS i S1 PRO se ne mogu uporediti sa EOS-ovim.
SLR je SLR. a sa istog mjesta i pod istim uslovima sam slikao i sa S1 i sa EOS-om.. sliek sa eosom su neuporedivo bolje.
EOS je farisov (zna tataratira ko je)
e pa nisu isti uslovi ako moraš nositi SLR+ dodatna oprema
a pronađi koliko je 430mm objektiv sa stabilizatorom i onda se zamisliš za šta ti treba aparat i odlučiš, zato i vozim kompakt auto i kompakt aparat
|
|
| 02-22-2005 01:06 PM |
|
|
zlatiborac
Senior Member

Status:
|
Ovih dana Canon izbacuje EOS 350D koji je naslednik 300D.,., neki ovaj aparat zovu "ubicom D70".,.,., ovim chinom cene 300D i D70 ce pasti u PiMa tako da si se mozda prejebushkao shto si sada uzeo aparat.,. ali ako je bila frka onda.
I da, tema je bila o profi aparatu i tu ne vidim da se mogu spominjati neki Zamzunzi, Pentaxi i ostala govanca od 300-500 evrica.,., zna se shta je kralj i kralj ostaje kralj.,.,., EOS 1Ds MarkII rula!!!
Sajt sa dnevnim informacija i testovima najnovijih digitalnih aparata i objektiva
Digital Photo News, reviews, new cameras, lenses, Photoshop tutorials
|
|
| 02-22-2005 01:47 PM |
|
 |
Jim
Senior Member

Status:
|
Ovih dana Canon izbacuje EOS 350D koji je naslednik 300D.,., neki ovaj aparat zovu "ubicom D70".,.,., ovim chinom cene 300D i D70 ce pasti u PiMa tako da si se mozda prejebushkao shto si sada uzeo aparat.,. ali ako je bila frka onda.
I da, tema je bila o profi aparatu i tu ne vidim da se mogu spominjati neki Zamzunzi, Pentaxi i ostala govanca od 300-500 evrica.,., zna se shta je kralj i kralj ostaje kralj.,.,., EOS 1Ds MarkII rula!!!

nisam uzeo jos razgledam stvari (skupljam pare) al ako se odlucim za sony mogu ga uzet odma..
http://www.galerija.neeth.info - najveca BiH galerija
|
|
| 02-22-2005 01:50 PM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|

ovaj je 8.000 evrića go ko g2d
profi aparat za šta ?
ja mu govorim šta je bolje za njega a ne koji je najbolji aparat, a tu "ubica d 70" je patetično jer je 300d ubijen baš njim, ima polovan 20d sa 70-200 sigmom zua nekih 2300KM pa eto to valja ako ti nije pretjerano, a nosiš ko kalaš sa kundakom iza leđa, i cure cuure niz nogavice....
|
|
| 02-22-2005 01:52 PM |
|
 |
zlatiborac
Senior Member

Status:
|
|