|
Proglašenje i organizacija šampionata 2007
|
| Author |
Message |
Sandor
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Proglašenje i organizacija šampionata 2007
Ima li iko informaciju kada će biti proglašenja brdskog prvenstva(Šampionat BiH i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske)?
Također ,ima li ko kakvu informaciju oko organizacije šampionata 2007? Nešto se priča o davanju koncesija, tako da to ne bi više bilo u nadležnosti BIHAMK-a. Takođe se priča o zabrani upotrebe grijača za gume, po ugledu na susjedne države i CEZ.Miro, zanima me tvoj stav o tome, a takođe i stav ostalih.
Neven
|
|
| 11-05-2006 08:43 AM |
|
|
Ismet
Member

Status:
|
RE: Proglašenje i organizacija šampionata 2007
Po informacijama kojima ja raspolažem, proglašenje je bilo planirano za 11.11.2006. u B.luci, u organizaciji AMK Pro driver. po svoj prilici je ta kombinacija otpala zbog financijskih problema.
|
|
| 11-05-2006 03:11 PM |
|
 |
damhor
Junior Member

Status:
|
Koliko je znam koncesija se trazila i prosle godine. Izasao je oglas u Avazu i Oslobodjenju (a mozda i negdje drugo). Niko se nije javio pa je sve islo po starom. Tada se samo trazila novcana garancija po svakoj trci u iznosu od oko 20.000 KM (mozda i grijesim u cifri ali je neki minimum postojao). Onaj koji bi udovoljioi uslovima konkursa imao bi pravo na svu dobit od marketinga i prava prenosa kao i kompletni press monopol (akreditovanje novinara cime bi se izbjegli bezveznjaci sa mizernim tirazima koji svima sole pamet i filozofiraju kao da su Bogom dani). BIHAMK je bio (navodno) spreman dati tehnicku potporu itd. Oni koji su bili najgrlatiji tada su po dobrom starom i provjerenom BiH obocaju podvili repove. Pomenute oglase sam imao sacuvane ali sada nemam pojma gdje su pa ih ne mogu skenirati. Sta se sada desava nemam pojma a ni neki drugi koji su bolje upuceni u sve.
|
|
| 11-05-2006 05:22 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Takođe se priča o zabrani upotrebe grijača za gume, po ugledu na susjedne države i CEZ.Miro
Ozbiljno shvatam samo tvoj prvi dio posta gdje postavljas pitanje ceremonije proglasenja pobjednika.
Ostalo ne mogu vjerovati da ne znas.Cak mislim da si i sam ucestvovao u prigovoru na Bakira da grije gume na Igmanu.Dobro ti prostudiras sve pravilnike u kojima,ama bas svim,jasno pise da je zabranjeno bilo kakvo grijanje guma prije starta ili u predstartnom prostoru.A ako je pitanje upuceno Miri kao neka provokacija ili samo vama poznata zezancija onda priznajem da sam nasjeo i popusio vasu foru pa napisao ovo sto sada pisem.
Inace ne shvatam ovu zabranu upotrebe grijaca.Dobro nekad kada je to bilo preskupo pa da se izjednace donekle uslovi svima.Ali dozvoliti kupovinu auta od par stotina hiljada i onda kao brigu da se smanje troskovi zabraniti grijace po mome je apsurd.
A za koncesiju mi ovde pisali i pisali.
|
|
| 11-05-2006 06:15 PM |
|
 |
Sandor
Junior Member

Status:
|
Nemam pojma da je neko Bakiru prigovarao zbog grijanja guma na Igmanu,niti sam učestovovao u tome.
Pošto sam shvatio da mi hladne gume (pošto nemam grijača) pretstavljaju povelik problem ,a načuo sam da se razmišlja o zabrani istih ,zanima me mišljenje ostalih vozača.To što u pravilnicima piše jedno,a u praksi se sprovodi drugo je posebna priča.Ili smije ili nesmije,i ako smije gdje smije?U principu sam i ja za grijače,jer doprinose bezbjednosti.
|
|
| 11-05-2006 06:31 PM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Po informacijama kojima ja raspolažem, proglašenje je bilo planirano za 11.11.2006. u B.luci, u organizaciji AMK Pro driver. po svoj prilici je ta kombinacija otpala zbog financijskih problema.
Neraspolazes sa dobrim informacijama,planirao je BIHAMK da se to proglasenje odrzi 11.11.u organizaciji BIHAMK - Prodrajver u B.Luci,ali nije moguce da se odrzi na taj datum zbog zauzetih kapaciteta hotela u kojem se treba odrzati zbog velicine i pristupa medija.Termin koji je predvidjen je 18.11.06.u hotelu Bosna u B.Luci sa pocetkom u 18h. Samo ce se odrzati proglasenje za sampionat BiH,a precizne informacije ce svi klubovi dobiti od organizatora u sledecoj sedmici.
|
|
| 11-05-2006 06:40 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
Takođe se priča o zabrani upotrebe grijača za gume, po ugledu na susjedne države i CEZ.
3.7 Any form of pre-heating of the tyres before the start is
prohibited and may result in sanctions that may go as far as
exclusion.
Evo Profesore.Tebi ne treba prevod.
Inace sada sam malo prebrao svoju arhivu i vidio da je prigovor na grijanje guma u boksu na Igmanu 2005,protiv Bakira i Miljkovica ulozio Francuz.
Izvini za pogresnu optuzbu da si ti u tome ucestvovao.
|
|
| 11-05-2006 06:59 PM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Takođe se priča o zabrani upotrebe grijača za gume, po ugledu na susjedne države i CEZ.Miro, zanima me tvoj stav o tome, a takođe i stav ostalih.
Neven
Ja sam svoj stav dostavio VKS-u po tom i ostalim pitanjima(da vozaci koji voze za sampionat BiH koji se ne boduju za druge sampionate mogu nesmetano da po nasem pravilniku griju gume).Nas problem je sto su pojedine nase komsije uvele to pravilo zbog izjednacenja tj ravnopravnosti izmedju vozila,s tim sto nase komsije voze po vrlo kvalitetnim stazama sa odlicnom podlogom,a mi Igman,Ustikolinu i Cazin po takvom asvaltu kakav vec svi znate da jeste.Grijanje guma po meni bi trebalo obavezno za sve jace klase,a sto spominjemo kosta pa to je daleko manja stavka od stvari koje se od nas traze,a kada uzmemo u obzir koliko mi guma poderemo u startanju van predstartnog prostora da bi ih malo smlacili ovo je daleko isplatnija investicija.Nase zlo je to sto ce to ipak neko odlucivati ne sagledavsi svu problematiku za nase staze vec prepisati komsijska pravila pa sta bi bi.Svi klubovi su dobili od VKS-a dopis za svoja misljenja pa fatite se papira i olovke pa pisite svoja misljenja.Imamo mi veci problem publike na mestima gdje nebi trebala da bude to razmislite pa se obratite VKS-u da taj problem rijesimo.
|
|
| 11-05-2006 07:06 PM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Inace sada sam malo prebrao svoju arhivu i vidio da je prigovor na grijanje guma u boksu na Igmanu 2005,protiv Bakira i Miljkovica ulozio Francuz.
Izvini za pogresnu optuzbu da si ti u tome ucestvovao.
Ovo je tacno jer sam svojim ocima vidio kad je pisao Francuz i posle vodio Duleta da mu pokaze,a tumacenje je bilo da je van predstartnog prostora vise od 70m pa mogu grijati.
|
|
| 11-05-2006 07:12 PM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Poštovani prijatelji, eevo i zvanično, proglašenje rezultata i dodjela priznanja za 2006. godinu u okviru šampionata BiH će se održati dana 18.11.2006. godine u Banja Luci, u hotelu Bosna, sa početkom u 18,00 sati.
Ovom prilikom izražavam i zadovoljstvo što će se ova manifestacija održati u BL, što će, nadam se , dodatno unaprijediti razvoj ovoga sporta u cijeloj BiH.
|
|
| 11-07-2006 11:12 AM |
|
 |
|
|